Dikey Menüde Alt Menü 1 Alt Satırda Çıkıyor
-
Yukarıdaki adresteki menüde alt menüler bir alt satırda çıkıyor bir türlü düzeltemedim. Çok ufak bir değişiklikle olacak gibi ama ne yaptıysam olmadı.
<html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" /> <style type="text/css"> .menu ul li{ position: relative; } .menu li ul { position: absolute; left: 177px; top: 0 px; display: none; } .menu li:hover ul { display: block; } .menu{ font:bold 11px Helvetica, Arial, sans-serif;} .menu li { margin:0px 0px 1px 0px; list-style:none; } .menu a, .menu a:visited { width:160px; height:20px; margin:0px 0px 1px -32px; position:relative; display:block; color:#ffffff; text-decoration:none; background-color: #5681C0; padding:4px 0 0 8px; } .menu a:hover{ background-color: #6A8FC8; } </style> </head> <body> <ul class="menu"> <li><a href="#">Menü</a>
<ul> <li><a href="#">Alt Menü 1</a></li> <li><a href="#">Alt Menü 2</a></li> </ul> </li> <li><a href="#">Menü2</a></li> <li><a href="#">Menü3</a></li>
<li><a href="#">Menü4</a></li> </ul> </body> </html>
-
Hocam chrome'da açınca da yukarıda çıkıyor :/
Düzenleme: Verdiğin siteyi değil de kodları kendi bilgisayarımdan chrome'la çalıştırınca yukarıda çıktı :/
Düzenleme 2:
Şuradaki top değerini 8 yapınca chrome düzgün gösterdi ama firefoxta bi alt menüde gösteriyor ısrarla...
.menu li ul { position: absolute; left: 177px; top: 0 px; <------ display: none; } -
.menu li ul {
position: absolute;
left: 177px;
top: 11px;
display: none;
} -
Menü sadece bundan ibaret değil sayfanın biraz daha aşağısında ve 2-3 tane açılır menusü var. Top değeri vermek çözüm değil o yüzden.Bu arada IE 9 ve firefox'ta denedim diğerlerinde denemedim.
-
edit
.menu li ul {
} -
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------
edit
.menu li ul {
}
-----------------------------2. menünün ya da diğerlerinin alt menüsü ne olacak. Top değeri sadece en üstteki için çözüm.
-
.menu li ul {
margin-top: -25 px;
}
bu şekilde olması gerek hocam chromeda denedim diğerlerinde farklılık olabilir.
-
Google bunu yazdı:
-----------------------------
.menu li ul {
margin-top: -25 px;
}
bu şekilde olması gerek hocam chromeda denedim diğerlerinde farklılık olabilir.
-----------------------------arkadaşında dediği gibi bu şekilde hal oluyor. fakat ie de menün kötü görünüyor ul lerine width: ver düzeliyor o boşluklar
-
Bende mi acayiplik var. Firefox 7 ve ie9'da denedim margin-top ile yine olmadı. Mantıken düşününce olması lazım ama.
-
hocam şunu denermisin kendim hazirladim şimdi çalışması lazım. bi hata varsa kusura bakma
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<style type="text/css">
body{margin:0;padding:0;}
ul li{list-style-type:none;}
ul#menu{ position: relative; width:150px; background:red; margin:0; padding:0;}
ul#menu li{background:silver;padding:5px}
ul#menu li:hover{background:#fff;}
ul#menu li a{display:block;color:#fff;}
ul#menu li a:hover{display:block;color:#000;}
ul#menu li ul.icmenu{position:absolute;width:150px; left:111px; margin-top:-25px;display:none}
ul#menu li:hover ul.icmenu{display:block;}
</style>
</head>
<body>
<ul id="menu">
<li><a href="#">Menu1</a></li>
<li><a href="#">Menu2</a>
<ul class="icmenu">
<li><a href="#">ic-Menu3</a></li>
<li><a href="#">ic-Menu4</a></li>
<li><a href="#">ic-Menu3</a></li>
</ul>
</li>
<li><a href="#">Menu3</a></li>
<li><a href="#">Menu4</a></li>
</ul>
</body>
</html>
-
nitem Çok sağol oldu da benimki neden olmadı onu anlamadım. Seninkini kendime göre uyarladım güzel oldu.
ul#menu li:hover ul.icmenu{display:block;} şu şekilde çoklu kullanımları çok iyi bilmiyorum bir ara boş vakitte css dersi okusam iyi olacak galiba :)