Diksiyon Egitimi Görsel Set
-
GebesH bunu yazdı:
-----------------------------Sadece düzgün nefes eğitimi var bu linkte.
Evet diksiyon için çok önemli bir şey doğru nefes alma (diyafram olayı) ama bu diksiyon eğitimi değil...
-----------------------------
Hoca nefes dksiyonun yuzde 90ıdır. gerisi seslendirmedir. -
Hocam çok teşekkürler indiriyorum şu anda. Umarım bir gelişme sağlarım :)
-
EntelKoylu bunu yazdı:
GebesH bunu yazdı:
Evet diksiyon için çok önemli bir şey doğru nefes alma (diyafram olayı) ama bu diksiyon eğitimi değil...
Hoca nefes dksiyonun yuzde 90ıdır. gerisi seslendirmedir.
yok o kadar değil. nefes alımı işin yüzde 50 si gibi bir şey. bunun yanında artükulasyon, tını, tonlama ve maske gibi unsurlarıda vardır. her doğru nefes alan düzgün konuşacak veya her doğru tonlayan düzgün konuşacak diye bir şey yok. diksiyon bunların hepsidir.
-
ben polemik yaratmıyım demiştim :)
-
Esquire bunu yazdı:
-----------------------------EntelKoylu bunu yazdı:
GebesH bunu yazdı:
Hoca nefes dksiyonun yuzde 90ıdır. gerisi seslendirmedir.
yok o kadar değil. nefes alımı işin yüzde 50 si gibi bir şey. bunun yanında artükulasyon, tını, tonlama ve maske gibi unsurlarıda vardır. her doğru nefes alan düzgün konuşacak veya her doğru tonlayan düzgün konuşacak diye bir şey yok. diksiyon bunların hepsidir.
sen biliyosun galiba bu olayları döküman varsa paylaşır mısın
-
elimde döküman yok. piyasada bulunan diksiyon kitapları (bu videonun sonundaki kitaplarda güzel kitaplardır) var onlardan diksiyon çalışabilirsiniz.
her şey gibi diksiyon eğitimide çok zordur. düzgün konuşmak istiyorsan kitaplarda yazan alıştırmaları hergün çalışmak zorundasın ve bu çalışmalar en az 1 yıla yakın sürüyor. çok ünlü oyuncular, spikerler, seslendirme ve ses ile ekmek yiyen kim varsa bu çalışmaları senelerce yaptıklarını söylerler ve hatta yapıyorlardır.
bir küçük ipucu veriyim kendinle konuşurken bile düzgün konuşmaya dikkat edeceksin.