Dil Kursu İçin Gidilen Ülkede Kalmak
-
Hocalar merak ettiğim bir husus var bu konuda. Hedef ülke Avusturalya. Dil kursuna 1 senelik kayıt yaptırıp oraya gittiğimizde bu bir sene sonrasında orada kalmak istersek nasıl bir yöntem izliyoruz.
Ve bu bir sene dil kursu süresince bir işte çalışmak mümkün mü?
Tecrübeli arkadaşlar bizleri aydınlatırsa sevinirim.
-
Her ülkenin şartları farklıdır. Hocam en temizi sen Türk Konsolosluğundan bilgi al en net bilgiyi onlar verir.
-
Hocam bu sürekli değişkenlik göstermekte biliyorum. Ama vardır bi bilen belki
-
benim bildiğim iş bulucan hoca
-
Forumda bir arat bu soru sorulmuştu
Bayagi bir para yatirman gerekiyor diye aklimda kalmis
-
avusturalyada kalırsın bır arkadasım 2 sene sonra dondu farklı sebeplerı vardı. Gercı amerıkada da ucuz dıl kurslarına gıdıp aynı zamanda calısan ınsanlar var.
avusturalya da öğrencı ıken resmı olarak calısabılıyorsun haftada 3 gun fılan sanırım 20 ya da 24 saattı bakman gerek. Burada baglayan bır nedenın yoksa avusturalya ya gıdebılırsın. avusturalya da ıs te bulursun gıderken bı on on5 bın lıra koy ama cebıne duzen oturtana dek ıdare etmenı saglar.
Avusturalya da resmı ızınle calısmak ıcın ogrencılık dısında skiller worker olman gerekıyor mavı lıste dıyorlardı sanırım saglık ve denızcılık alanında calısan ısen oncelıklı olarak gırıyordun calısma ızınlı olarak hepsını ıncele hocam . zaten konsolosluk sıtesıne gırersen bılgılerı mevcuttu sanırım yıllar once bakmıstım ben.
-
Hocalar çok sağolun
aramızda orada bulunan var mı?
-
cemnet bunu yazdı
Hocalar çok sağolun
aramızda orada bulunan var mı?
hocam okurken mi gideceksin. Biraz detay verir misin. Üniversitedeyim. Düşünülür ona göre
-
kimse git bi manita yap kökten çözüm olsun dememiş ya la :o
-
Arkadaşım Avustralya'ya dil kursu için gitti. Sabah 8-12 arası kursu vardı. Sonrasında da bir restuarantta çalışıyordu. Kalması için üniversiteye gitmesi gerektiğini söylemişti. Seneliği ise çok yüklü bir miktardı. Ama 40.000 tl ile geri döndü. Çok tutumlu birisidir.
-
hocalar benim şöyle bi durumum var, bulgaristan ve türkiye çifte vatandaşlığım var, almanyada yada geliri daha iyi olan bi yerde dil kursu nasıl bulabilirim? hem dil kursuna gidip hem yerleşmek istiyorum, çalışma iznim olucak zaten ab vatandaşı olduğum için nekadar para biriktirmem gerekir?
Edit: Birde dil kursunu nasıl bulurum, ingilizce dil kursuna mı gidiliyor? İngilizcem çok yok malesef.
ArduouS tarafından 20/Ara/15 20:01 tarihinde düzenlenmiştir