Dilenciliğin Yeni Modası
-
Konya Gar'da genç bir eleman evden kaçtığını, lisede okuduğunu, çalıştığını falan söyledi. Üstünde okul kıyafetleri vardı. Eve dönmek istediğini ve bilet alması için 10 lira paraya ihtiyacı olduğunu anlattı. Ben de çıkarttım cebimden 5 lira verdim, sigara ikram ettim. Baya da temiz yüzlü bir elemandı. Normalde dilenciye para vermem. Bir kere bile olsun yapmadım. Ama çocuğu görünce inanasım geldi herhalde. 15 dakikalım ayaküstü gerçekleşen bir muhabbetten sonra trene bindim. Dönemin kapanması ile gara tekrar yolum düştü. Bi baktım aynı eleman. Başkasından sigara alıyor, aynı saatte. Günahını almak istemiyorum ama modern dilenci herif.
-
sultanahmet meydanında da var buna benzer şeyler, çocukların her yeri yara bere içinde, yaraları turistlere gösterip para istiyorlar, arap gördümmü allah, muhammed falan diyorlar.
kadıköyde de parfüm satıcam diyenlere siktir çekin :D
-
eminönünde alt geçitde aynen dedin gibi ayakabı boyacısı bana aynı dümeni yapmaya çalıştı silaha mermi almaya gittiydim yok abi böle şöle derken adamla gırtlak gırtlaga girdik allahın murosu bizi süt çocugu sandı dolapcılar şehri istanbul a.k
-
Parfüm satan banada denk geldi. Aynımı tabi bilmiyorum. Diyor ki bi avm'den geliyorum orada sattık çoğunu, genç kardeşimizsin zengin piçlerine gitmesin bu mallar, şu kadar paraya senin olsun vs.
-
Bunları şikayet edecek bir hat olması lazım.
-
Dini alet ediyolar şöyle işlere .
-
MaviGozluDev bunu yazdımramor bunu yazdı
Evet. Balatta oturuyorum. Yani evet banada çok enterasan geldi.
Ceplerini nasıl kontrol edeyim :)kendi ceplerini kontrol ettin mi diyo hocam :D
Adam iptal :D
-
Ayakkabı boyacısı benden 50 kurus istedi kadıkoyde cıkardım verdim sonra dedi ki bende senin ayakkabılarını boyayacam.Dedim yok gerek yok ama herif nasıl şiddetle ısrar ediyor ben dilenci değilim,para almayacam senden zaten sen bana para verdin falan şu bu neyse herif spor ayakkabıya cila sürüyor amk sürerkende başladı mırıldanmaya normalde 5 lirada sana 3 e yaparım falan bende ayağımı geri çekmeye calıstım diyor yok bi kere boyayı sürdük.Dedim ben mi istedim senden bunu falan filan diyor bırakmıyor peşimizi.Arkadaş verdi en sonunda 5 lira siktir oldu gitti lavukda.
Adam günde bizim gibi 10 keko bulsa bile iyi para kırar.Millet parayı bulmanın yolunu bulmus amk.
u235 tarafından 19/Oca/13 02:38 tarihinde düzenlenmiştir -
u235 bunu yazdı
Ayakkabı boyacısı benden 50 kurus istedi kadıkoyde cıkardım verdim sonra dedi ki bende senin ayakkabılarını boyayacam.Dedim yok gerek yok ama herif nasıl şiddetle ısrar ediyor ben dilenci değilim,para almayacam senden zaten sen bana para verdin falan şu bu neyse herif spor ayakkabıya cila sürüyor amk sürerkende başladı mırıldanmaya normalde 5 lirada sana 3 e yaparım falan bende ayağımı geri çekmeye calıstım diyor yok bi kere boyayı sürdük.Dedim ben mi istedim senden bunu falan filan diyor bırakmıyor peşimizi.Arkadaş verdi en sonunda 5 lira siktir oldu gitti lavukda.
Adam günde bizim gibi 10 keko bulsa bile iyi para kırar.Millet parayı bulmanın yolunu bulmus amk.
tıpatıp ynısı benim başıma geldi haydarpaşa garında :D
-
haa bide geçen beşevlerde parkettim metroya yğrğyorum, böle elinde bi kutu gibi bişey olan bi eleman vardı, dudaklaı apzı vs de susam olmuş hep, kutuda 3-5 simit kalmış "şunlarıda sen al abi" dedi, yok dedim napayım ben o simitleri, ağız yüzde susam olunca tabi insanın alası gelmiyo :) pekte ısrarcı abimiz 1 tane al 1 tane al diye. dedim ben sana parasını verem simidin sende kalsın, olur abi dedi tabi, cebimde de 3-4 tane 1 lira 2-3 tanede 50 kuruş var, çıkardım 50 kuruş verdim ömrümde görüp görebileceğim alkollü şahan tiplemesine orda şahit oldum "abi bu az yeağğ biraz daha versneeeğğğ" diye alkollü insan ağız yayıklığıyla bişiler dedi. şükürsüz müsün amk daha ne istiyon dedim gittim :D heralde kalan simitleride yemiştir afiye tolsun :D