folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Dilinden Utanma! (Türkçemizin Matematiği)

Dilinden Utanma! (Türkçemizin Matematiği)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

http://www.bilimkurgu2000.com/bilimsel/BY12.asp

bu linktekileri lütfen okuyunuz. 

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FaTHeR
    FaTHeR's avatar
    Erkek
    Süper Bir Yazı Helal Olsun Yazana Şimdi Dilimi DAha Çok Seviyorum "Ey Türk Dilinden Utanma".......

Yasaklar her zaman ilgi çeker ve kısıtlanmış alanlara serbestçe girip özgürce davranmak daima zevklidir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maganda
    maganda's avatar
    Erkek

Türkçe'de az kelime var diye bazen eziklik hissediyordum meğerse tam tersi bi durum farklı bi yaklaşım zekice..

saol T.B

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Funky_Punky
    Funky_Punky's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Mükemmel bir yazı, her zaman belli bir şeydir bu dilimizin yüceliği.

Yazdığım konulara genelde geri dönemiyorum, takip etmemi istediğiniz bir durum olursa lütfen PM atınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviBere
    MaviBere's avatar
    Erkek

1.1.0.01.0.0.011  1.1.0  1.0.0.11.0.0.100:)

hız emniyettir...!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    grey-cells
    grey-cells's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Dişi
    Uc cadi uc Swatch saate bakiyorlar. Hangi cadi hangi saate bakiyor?
    Three witches watch three Swatch watches. Which witch watch which Swatch watch?
    Uc travesti cadi uc Swatch saatin butonuna bakiyorlar. Hangi cadi hangi Swatch saatin butonuna bakiyor?
    Three switched witches watch three Swatch watch's switches.Which switched witch watch which Swatch watch's switch?
    ---------------------------------------------
    bana da böyle bişey geldi bugün okurken baya baya bi güldüm
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    keshkesh
    keshkesh's avatar
    Erkek
    Türkçe matematiğe dayalı olmaktan da öte, neredeyse matematiğin kılık değiştirmiş halidir.

...:::It Is BeGiNNiNG oF ThE eNd:::...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

2000 yıllık sınırsız bir dile sahibiz.

dilerdim ki osmanlı zamanında 500 yıl boyunca fars arabca değilde türkce üzerine gidilseydi çok güzel olurdu. ing yerine belki türkce dünya dili olurdu. ama hiçbişey için geç kalınmış değiliz. yeterki biz dilimize sahip olalım.

19. yüzyılda türkceyi okuyamayan insanlar vardı yalnız günde bin kelime konuşurlardı bir kitapta okumuştum. şimdi ise günlük kelime sayısı 250yi geçmiyor tespit edildiğinde.... yeni farkettim bende sayısalı saolasın hoca..

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slymn88
    slymn88's avatar
    Erkek
    çok güzel olmus yazı yazanın ellerıne saglık dilimiz katleden akabinde dermişim vs salakça kelimeleri dilimize katanların ta a.g

http://www.akte-islam.de/13.html arkadaslar su siteyi bi hackedin türkler ve islam hakkında yanlış şeyler yazmışlar
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    graywolf
    tulu
    tulu's avatar
    Dişi
    çok güzel yazi simdi ben ayni sorulari soruyodum kendime fransizcada bissürü kelime türkçede ayni anlama geliyo ama bi yandanda türkçede her kelimeden istedigin anlami çikartabiliyosun simdi anladim olayii :D
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jerry
    jerry's avatar
    Erkek

hem inglizceyi hem de Turkceyi cok iyi konusan ve dillere merakli biri olarak, yazida bir cok hata oldugunu dusunuyorum. Anlasilan yaziyi yazan arkadas Ingilizce'yi ve gelisimini hic bilmiyor. Benim kendi dusuncem Turkcen'nin zenginlikten cok kullanilabildiginde cok harika bir dil olmasi. Bu guzellik ayni sekilde arapca'da da vardir, ispanyolca'da ise bir kit olsada mimik vsvsv vucut haraketleri ile kapatilir.

Neyse sozun ozu yazida verilen ilk ornekte "hasta" kelimesi incelenmis ama Turkce verilen cumlelerde "hastasi" seklinde kullanilmis. Bir kere bu iki kelime hasta-hastasi ayni anlamda degil ama inglizce karsiligi hasta-sick, ill, patient-'da hastasi olarak nitelenmis ki bu uc kelime hasta anlamindadir ve ima ettikleri hasta birbirinden farklidir. Patient daha cok hastanede yatan hasta anlamindadir, sick olumcul olmayan hastaliga yakalanmis, yani kisa surede gecebilecek hastaliga yakalanmis hasta olarak kullanilir, ill de genellikle kronik hastalik anlaminda kullanilir. Ornegin siz grip olmus birisine "ill"  diyemezsiniz cunki o sick'tir:)

Hastasi kelimesi is ingilizcede milyonca kelime ile anlatilabilir, ornegin;

I am "crazy" about it ---- onun hastasiyim - onun hayraniyim

i am a big "fan" of it---- onun hastayim- onun hayraniyim

vsvs ornek cogaltilabilir. Ama her hastasiyim yerine kullanacaginiz kelime mutlaka ama mutlaka edebiyat acisindan birbirinden farklidir. Tutup bu kelime hastasidir diyemezsiniz cunki ingilizce kelime anlami kullanilisina vurgusuna bilmemnesine gore degisir ve cogu kelimenin es anlamlisi vardir. Mesela Blue kelimesi hepimizin bildigi gibi mavi demek ama mustehcen, amelelik, gokyuzu vsvsv anlamada gelir.

Neyse sozun ozu, turkcede bir kelime ile yuzlerce olayi anlatabilirken, ingilizce de o kelimenin anlaminda her ufak degisme oldugunda baska bir kelime yer almaktadir. Bu edebiyatin gelismisligi ile dogru orantili herhalde.... 

Buraya kadar okuduysaniz da helal olsun amk, genelede millet bu ne la diyip yarida birakirdi da?:) 

GOD IS GOD http://www.youtube.com/watch?v=v8LY2VgiikE
Toplam Hit: 2987 Toplam Mesaj: 18