Din Değiştirmek...
-
VIGILANTE bunu yazdı:
-----------------------------
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------hocam git kliseye papaza sor :)
hristiyan olunca para biriktir bol bol günah sildirirken lazım olacak :)
Bilip bilmeden iğneleme yapmaya çalışma hocam...
-----------------------------sanane sanamı kaldı? seninle muhatap olmuyorum konularda farkındaysan sende benimle muhatap olmazsan memnun olurum
-
DJ_Alper bunu yazdı:
VIGILANTE bunu yazdı:
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------sanane sanamı kaldı? seninle muhatap olmuyorum konularda farkındaysan sende benimle muhatap olmazsan memnun olurum
Üzülerek belirtiyorum ki ben seninle muhatap olmaya devam edeceğim :D -
eğer şeriatle yönetilen bi ülkedeysen din değiştirme hakkın yok
-
VIGILANTE bunu yazdı:
Konyali bunu yazdı:
VIGILANTE bunu yazdı:
Konyali bunu yazdı:
-----------------------------ha protestansin ha ateistsin, hic bi fark yok.. bneim suan bulundugum devlet böyledir.. potestanim diyorlar kiliseye gitmiyor..:) yani hic bir sekilde dinlerine bagli deiller.. ibadet yok, bari kilseye gidin, oda yok...
Buna neden o kadar şaşırıyorsun ki arkadaşım? Türkiye'de herkes camiye gidiyor da ben mi bilmiyorum :D
-----------------------------hocam sen kac sene benim bulundugum ülkede yasadinki? ben nasi olduklarini biliyorumda konusuyorum.. Türkiyede günde 5 kisi camiye gitsin o bile yeter, burda hristiyanlar 3 senede 1 gidiyorlar kiliseye, oda biri ölünce..! kendilerine soruyom neden diye, onlarda gülüyor geciyorlar, verecek cvlari yok.:) adamlar nerdeyse dinsiz yani, onu birak ztn bura hep ateist...
anladinmi simdi hocam..:)
Arkadaşım her toplumda bir dindarlar olur bir de dine mensup olduğunu söyleyen ama ibadetlere bulaşmayanlar vardır. Kiliseler boş demişsin. Tabi boş olacak adamlarda 5 vakit ibadet yok ki. Yani farklı dinlerden, farklı uygulamalardan, ayinlerden bahsediyoruz burada. Yoksa ben de 18 yaşındayım ama daha bir camiden içeri adım atmışlığım yok. Çevremdeki insanların da çoğu öyle.
-----------------------------sacma geldi bana, ibadet 5 vakit namaz kilmak deildirki sadece..:/ hristiyanlar özel ibadet günü vardir, senede 1 kere, bilirmisin bilmem..! ben burda bi kac tanidigim kisilere sordum, o ibadete katilmiyorlar, yapacaklari bisi yok sadece kiliseye gidecekler, papazin incilden bi kac cümle okumasini dinleyecek. ben bunu kastediyorum..
kendinden bahsetmissinde, sen ateist deilmiydin? daha bir camiden iceri adim atmisligin olmamasi cok normal.. ben Elhamdulillah muslumanim, ama yinede burdaki kiliseye 2 3 kere girmisligim var... neyse
-
VIGILANTE bunu yazdı:
DJ_Alper bunu yazdı:
VIGILANTE bunu yazdı:
DJ_Alper bunu yazdı:
Üzülerek belirtiyorum ki ben seninle muhatap olmaya devam edeceğim :D
-----------------------------fark etmez şaşırmadım zaten
-
Konyali bunu yazdı:
VIGILANTE bunu yazdı:
Konyali bunu yazdı:
VIGILANTE bunu yazdı:
Konyali bunu yazdı:
-----------------------------ha protestansin ha ateistsin, hic bi fark yok.. bneim suan bulundugum devlet böyledir.. potestanim diyorlar kiliseye gitmiyor..:) yani hic bir sekilde dinlerine bagli deiller.. ibadet yok, bari kilseye gidin, oda yok...
Buna neden o kadar şaşırıyorsun ki arkadaşım? Türkiye'de herkes camiye gidiyor da ben mi bilmiyorum :D
-----------------------------hocam sen kac sene benim bulundugum ülkede yasadinki? ben nasi olduklarini biliyorumda konusuyorum.. Türkiyede günde 5 kisi camiye gitsin o bile yeter, burda hristiyanlar 3 senede 1 gidiyorlar kiliseye, oda biri ölünce..! kendilerine soruyom neden diye, onlarda gülüyor geciyorlar, verecek cvlari yok.:) adamlar nerdeyse dinsiz yani, onu birak ztn bura hep ateist...
Arkadaşım her toplumda bir dindarlar olur bir de dine mensup olduğunu söyleyen ama ibadetlere bulaşmayanlar vardır. Kiliseler boş demişsin. Tabi boş olacak adamlarda 5 vakit ibadet yok ki. Yani farklı dinlerden, farklı uygulamalardan, ayinlerden bahsediyoruz burada. Yoksa ben de 18 yaşındayım ama daha bir camiden içeri adım atmışlığım yok. Çevremdeki insanların da çoğu öyle.
-----------------------------sacma geldi bana, ibadet 5 vakit namaz kilmak deildirki sadece..:/ hristiyanlar özel ibadet günü vardir, senede 1 kere, bilirmisin bilmem..! ben burda bi kac tanidigim kisilere sordum, o ibadete katilmiyorlar, yapacaklari bisi yok sadece kiliseye gidecekler, papazin incilden bi kac cümle okumasini dinleyecek. ben bunu kastediyorum..
kendinden bahsetmissinde, sen ateist deilmiydin? daha bir camiden iceri adim atmisligin olmamasi cok normal.. ben Elhamdulillah muslumanim, ama yinede burdaki kiliseye 2 3 kere girmisligim var... neyse
Bak ne kadar basit bir şey işte. Papazın incilden okuduklarını sükunetle dinleyecekler o kadar. Şimdi bu insana bir yandan "Bu kadar basit bir şeyi yapayım bari" diye düşündürürken bir yandan da "bu kadar basit bir şeye vakit ayırmak neme lazım?" diye düşündürtebilir. E insanlar da genelde materyalist olduklarından 2. şekilde düşünüyorlardır.bizden bir örnek vermek gerekirse; Kuran bir müslümanın dinini öğreneceği en önemli kaynak iken Türkiye'de "müslümanım" diyenerden yüzde kaçı açıp da Kuran'ı, Allah'ın sözlerini mealinden okumuştur?
Kuranı okumaya üşenenden müslüman olur mu? Kırkyılda bir kiliseye gitmeye üşenenden hristiyan olur mu? Bunlara ben cevap veremem doğrusu :D
-
VIGILANTE bunu yazdı:
Konyali bunu yazdı:
VIGILANTE bunu yazdı:
Konyali bunu yazdı:
VIGILANTE bunu yazdı:
Konyali bunu yazdı:
Bak ne kadar basit bir şey işte. Papazın incilden okuduklarını sükunetle dinleyecekler o kadar. Şimdi bu insana bir yandan "Bu kadar basit bir şeyi yapayım bari" diye düşündürürken bir yandan da "bu kadar basit bir şeye vakit ayırmak neme lazım?" diye düşündürtebilir. E insanlar da genelde materyalist olduklarından 2. şekilde düşünüyorlardır.bizden bir örnek vermek gerekirse; Kuran bir müslümanın dinini öğreneceği en önemli kaynak iken Türkiye'de "müslümanım" diyenerden yüzde kaçı açıp da Kuran'ı, Allah'ın sözlerini mealinden okumuştur?
Kuranı okumaya üşenenden müslüman olur mu? Kırkyılda bir kiliseye gitmeye üşenenden hristiyan olur mu? Bunlara ben cevap veremem doğrusu :D
-----------------------------Islamda bir gunumuz 3'e ayrilir... 8 saat uyumak, 8 saat ibadet, 8 saat calismak=24 saat...
o kadar basit bisiyi yapmayandan ne beklersin.? hic bisi... ztn öyle
bu yüzden diyorum ya, ha dindarlar, ha ateistler fark yok.. "dinlerine" zman ayirmak istemiyorlar...
son cümlene bende cvp veremiom.:) olurmu olmazmi Allah bilir..:)
-
VIGILANTE bunu yazdı:
Ne demek yok ya?! Sen mi koyuyorsun bu hükmü? Defalarca din değiştirip sonra yine müslüman olabilirsin. Dinde her şey niyetle ilgilidir. Eğer sen başka dinlere girdikten sonra bir şekilde tekrar Kuran'a inanırsan önünde hiçbir engel yok müslüman olmak için...
-----------------------------(bknz: Tbt'de misyonerlik faaliyetleri)
-
Kültürümüzü adetlerimizi malımızı her şeyimizi çaldılar.
Bi dinimiz kaldı elimizde onuda alsınlar. Bu hükümeti şimdiye kadar hep savunuyordum. Ancak yaptıkları dallamalıkları, vatandaş üzerindeki etkisi sayesinde gördüm artık. Yazıklar olsun diyorum. Verdiğim oylara yazık diyorum.
-
clio bunu yazdı:
.... eşinden fazla kimseyle ilişkiye girmiceksin. ....
-----------------------------Bu ne biçim cümle kurmaktır ?
Eşin 5 kişiyle ilişkiye girdiyse sen de 5 kişiyle gir ama 6 ncıyla girme gibi olmuş...
Neyse şaka.. şaka..
İslam da NİKAHLI eşinden başkası ile cinsi münasebet büyük günahlardandır...
Ha biz genciz eşimiz yok bize bu yüzden serbestiz diye cin fikirli olmayın,
size daha fazla günah...
ya kendinize hakim olun, ya da erken den evlenin...