folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dini Bir Konuda Takıldım

Dini Bir Konuda Takıldım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Olayı çözdüm

Kutsal ruh = tanrı

Gerçekte

Tanrı, isa, kutsal ruh var 

Kuranda

Tanrı, isa, meryem var.

Ben de sen söyleyene kadar kutsal ruh = meryem bilirdim değilmiymiş?

Bunun dışında o döneme bakman yanlış. Meryeme soruluyor neden diye yani hesap günü o soru. Hesap gününde sana böyle de demişlerdi şeklinde sorguya çekilmiş oluyor. Bu durumda o küçük azınlık da böyle bir sorguyu doğruluyor.

Bunun dışında kuran hristiyanlık böyledir şöyledir demiyor. Onların 3 tanrısı var dışında biri benim diğerleri şunlar felan denilmiyor burada güzel kavram kargaşası yaşatıyor sana.

Umarım anlatabilmişimdir fakat ben aydınlandım yani

iyibu! yeniden..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    sanacasta bunu yazdı

Baba, oğul ve kutsal ruh ilk olarak baba, oğul ve kutsanmış anne olarak ortaya çıkmış olabilir ve Hz. İsa'ya bu sorgu yapılmış olabilir. Bazı yabancı filmlerde hiristiyanlar direk Hz. Meryem'e dua ederek onu da tanrı edindikleri görülmektedir. Kutsal Ruh hakkında Kuran'da şöyle bir bilgi vardır.

"Andolsun biz Musa'ya Kitab'ı verdik. Ondan sonra ardarda peygamberler gönderdik. Meryem oğlu İsa'ya da mucizeler verdik. Ve onu, Rûhu'l-Kudüs (Cebrail) ile destekledik." 2/87

Andolsun ki, “Allah üçün, üçüncüsüdür (üç ilâh’tan biridir).” diyenler kâfir olmuşlardır. Ve tek bir ilâhdan başka bir ilâh yoktur. Ve eğer bu söyledikleri sözlerden vazgeçmezlerse, onlardan (bu sözlerinde ısrar edip) kâfir olanlara, mutlaka "elîm azap" dokunacaktır. 5/73

bu ayetleri biliyorum hocam ama dediğim gibi hristiyanların ekserisi baba,oğul,kutsal ruh a inanıyor, küçük bir azınlık meryem i tanrı olarak görmüş, şimdiler de ise h..z isa yı normal insan olarak gören hristiyan mezhepler var ama ekseri hristiyanın inancı bu şekilde. 

O yüzden kur'an da bahsedilen üçlüdeki 3. tanrı kutsal ruh olması gerekirken h.z. meryem söylenmiş, tamam Allah bunu da söyleyebilir elbette ama çoğunluğun inandığı hristiyanlık ile ilgili bilgi yok. O yüzden benim aslında sormak istediğim bu konuları araştıran ve "dil" bilen adama şu olacak; o dönemde çoğunluk neye inanıyordu.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanacasta
    sanacasta's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    sanacasta bunu yazdı

Baba, oğul ve kutsal ruh ilk olarak baba, oğul ve kutsanmış anne olarak ortaya çıkmış olabilir ve Hz. İsa'ya bu sorgu yapılmış olabilir. Bazı yabancı filmlerde hiristiyanlar direk Hz. Meryem'e dua ederek onu da tanrı edindikleri görülmektedir. Kutsal Ruh hakkında Kuran'da şöyle bir bilgi vardır.

"Andolsun biz Musa'ya Kitab'ı verdik. Ondan sonra ardarda peygamberler gönderdik. Meryem oğlu İsa'ya da mucizeler verdik. Ve onu, Rûhu'l-Kudüs (Cebrail) ile destekledik." 2/87

Andolsun ki, “Allah üçün, üçüncüsüdür (üç ilâh’tan biridir).” diyenler kâfir olmuşlardır. Ve tek bir ilâhdan başka bir ilâh yoktur. Ve eğer bu söyledikleri sözlerden vazgeçmezlerse, onlardan (bu sözlerinde ısrar edip) kâfir olanlara, mutlaka "elîm azap" dokunacaktır. 5/73

bu ayetleri biliyorum hocam ama dediğim gibi hristiyanların ekserisi baba,oğul,kutsal ruh a inanıyor, küçük bir azınlık meryem i tanrı olarak görmüş, şimdiler de ise h..z isa yı normal insan olarak gören hristiyan mezhepler var ama ekseri hristiyanın inancı bu şekilde. 

O yüzden kur'an da bahsedilen üçlüdeki 3. tanrı kutsal ruh olması gerekirken h.z. meryem söylenmiş, tamam Allah bunu da söyleyebilir elbette ama çoğunluğun inandığı hristiyanlık ile ilgili bilgi yok. O yüzden benim aslında sormak istediğim bu konuları araştıran ve "dil" bilen adama şu olacak; o dönemde çoğunluk neye inanıyordu.. 

http://www.yeniumit.com.tr/konular/detay/hristiyan-teslisi-ve-hz--meryem

http://blog.milliyet.com.tr/phrygler-de-ana-tanrica-kultu-ve-gunumuze-yansimalari-68/Blog/?BlogNo=251978

sanacasta tarafından 26/Eki/15 22:31 tarihinde düzenlenmiştir

https://twitter.com/ElliotticianRB
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@elcondor, hocam incili okuduğunu sanmıyorum :) ama bilgisi varsa ve senin de iletişimin varsa soruyu anladıysan sorarsan sevinirim.. 

@LNAU, her şeyde böyle vazgeçersem hocam ooo...

@by_Tet, hocam kur'an da bir yanlışlık yok. Yani Allah ın söylediği ifadeler doğru benim ondan şüphem yok. Sadece anlamadığım nokta şu; çoğunluğun inandığı şey kutsal ruh un kur'an da tanrı olarak geçmemesi ama insanlar ona inanıyor. Allah, tanrı üçlemesinden bahsediyorsa öncelikle söylenmesi gereken insanların çoğunluğa inandığı değil midir? yani 100 kişi hadi 1000 kişi hadi 10 bin kişinin inandığı meryem tanrıdır yerine milyonlarca insanın kabul ettiği ruh-ül kudüs neden tanrı olarak söylenmemiş. Yani günümüzdeki hristiyanlar h.z. isa nın böyle söylediğine inanıyorlar ve maide 116 yı dikkatle okursan, Allah h.z. isa ya soruyor, sen mi böyle söyledin insanlara diye. İnsanların ekserisi de meryem değil de ruhül kudusü tanrı olarak gördüğü için onu söylemek gerekir diye söylüyor arkadaş. Çünkü onun dediğine göre, kur'an daki bu ifadeler, onun dinini temsil etmiyor ve yanlış söylüyor diyor. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    sanacasta bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    sanacasta bunu yazdı

suat yıldırım'ın türkçe mealini sürekli dinliyorum bu yazıyı görmemiştim güzele benziyor teşekkürler hocam okuyayım bakalım

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanacasta
    sanacasta's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    sanacasta bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    sanacasta bunu yazdı

suat yıldırım'ın türkçe mealini sürekli dinliyorum bu yazıyı görmemiştim güzele benziyor teşekkürler hocam okuyayım bakalım

http://blog.milliyet.com.tr/phrygler-de-ana-tanrica-kultu-ve-gunumuze-yansimalari-68/Blog/?BlogNo=251978

https://twitter.com/ElliotticianRB
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Anladım hocam. Bilgimi aşıyor benim biraz yorum getirdim sadece daha önce de hiç aklıma takılmamıştıno yüzden daha fazla birşeyler diyemeyeceğim :)

Güzel bir açıklama bulursan -tabi tercih sana kalmış, çok mühim değil- eklersen sevinirim

iyibu! yeniden..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Homo

Oturup Kur'an'ı komple okuyamam diyorsanız şöyle güzel bi sitemiz var:

http://www.kurandaara.com/

Buradan istediğiniz kelimenin varlığını istediğiniz mealden aratabilirsiniz. Yorumu kendiniz yapın sonuçta bu iş yorum işi. Orda öldür yazsa "Abi savaş ortamında öldür" diye yorumlama yapılıyor sonuç olarak yani o kadar da büyütmenin bir anlamı yok. Kendi mezheplerinin bile çiş yarıştırdığı düşünülünce, İslâm'a sıra gelene kadar çoktan ölürüz.

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@sanacasta, sağolasın hocam tekrar,en mantıklı açıklamayı suat yıldırım'ınki olarak görülüyor ama yine de o kızı ikna edebilecek, anlatabilecek seviyede değil maalesef. Ama ben olayı anladım da karşımdaki insan bazen aşırı kapatıyor kendini o yüzden bu yazıyla anlatabileceğimi sanmıyorum :) 

En iyisi haftasonu bir kiliseye gidip, tarihi bilgisi olan bir papaza sormak h.z. meryem için ne demişler diye.. 

@Caliber, hocam ben kur'anı 2 kere okudum tamamiyle ve hemen hemen her gün türkçe olarak da dinlerim, bu da yaklaşık 5-6 kere tekrar okumaya denk geliyor  :) İncil ve tevratı da okudum (hepsini bitiremedim ama tekrar başlayacağım), benim okuma problemim yok :) ama site için sağol, kaydedeyim sık kullanılanlara, kelime bazında arama olayı güzel teşekkürler

@by_Tet, hocam suat yıldırım'ın yazısı gayet güzel, keşke kitap şeklinde yazılsa bunlar, gereksiz o kadar şey varken böyle ağır konuları öğrenmek güzel olurdu.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek

Profil altı yorumunu boşuna atmadığımı bir kere daha anlamış oldum. Umarım bulursun cevabını hocam.

since 2005 // tbt
Toplam Hit: 5019 Toplam Mesaj: 45
tanrı hristiyanlık meryem üçleme islamiyet