folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dinler Yok Olduğunda Olacak Olayarlar

Dinler Yok Olduğunda Olacak Olayarlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    recobaba
    recobaba's avatar
    Erkek

nerden biliyosun etmediğini ? Dinsiz olduklarını ne biliyosun ? Sonuçta put a tapmak ta bir din sayılır... Belkide dinsiz olduklarından hala gelişemediler hala ilkeller?

Bir daha düşün saçmalığın daniskasını o zaman gör :) İşinize gelmeyince siz zeki biz salağız din dogmadır olmayan bişeye görülmeyen bir şeye inanılmaz saçma deyin.

Einstein da bir salaktı çünki oda bir dine inanıyordu zaten.

Peh.

Batılı ülkelere oranla top, ipne ve homoseksüel sayısı daha az bir milletiz o yüzden biz daha delikanlıyız:)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flybatwin
    flybatwin's avatar
    Erkek

recobaba bunu yazdı:
    -----------------------------

nerden biliyosun etmediğini ? Dinsiz olduklarını ne biliyosun ? Sonuçta put a tapmak ta bir din sayılır... Belkide dinsiz olduklarından hala gelişemediler hala ilkeller?

Bir daha düşün saçmalığın daniskasını o zaman gör :) İşinize gelmeyince siz zeki biz salağız din dogmadır olmayan bişeye görülmeyen bir şeye inanılmaz saçma deyin.

Einstein da bir salaktı çünki oda bir dine inanıyordu zaten.

Peh.

hangi afrika dininde tecavüz etmek günah dır sölesene. ???

www.tekno50.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    recobaba
    recobaba's avatar
    Erkek

Canım benim hangi birini sayayım sana. Google i kullan sadece 24 müslüman afrika ülkesi var aids oranı en düşük afrika ülkeleride bunlar. Daha sorun varsa acele et sen yazmayınca ben sıkılıyorum uykum geliyor.

Edit: Bari bir örnek vereyim de kapak olsun. Nijerya - Sab-Sahara 

Batılı ülkelere oranla top, ipne ve homoseksüel sayısı daha az bir milletiz o yüzden biz daha delikanlıyız:)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    recobaba
    recobaba's avatar
    Erkek

En can alıcı noktayı unutmuşum afrikanın ilkel kabilelerinin çoğu şamanizm e inanır. Google "şamanizim" yaz bakim ne çıkacak. ya ne salağım senin gibi bir zeka küpüne google ı kullanmayı öğretmeye çalışıyorum sen zaten akıl etmişsindir kusura bakma artıkın :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bloodmage
    bloodmage's avatar
    Erkek

Öncelikle afrikada dine inanmayanların sayısı istanbulda dine inanmayanların sayısından azdır. Orta afrikada sadece animizime inan 120 milyon kadar insan vardır. hangi afrika dininde tecavüz suçtur diyorsan çoğu afrika ülkesinde tecavüzün cezası idamdır. Son yazılan cevaplara bir cevap ekleyeyim istedim ( konu ne kadar sapmış siz hesap edin )

Şimdi gelelim asıl açtığın konuya fly kardeşim. Bir kere açtığın konu tam belirgin değil. Mesela sadece dinler olmasa allah olsa şeklinde bir cevap mı yazmalıyım yoksa ikisi de  olmasa ne olurdu o şekilde mi algılayayım kararsız kaldım. Ayrıca bu olay bir anda mı gerçekleşecek  yoksa dünyanın başından beri mi din ve allah olgusu olmayacak? Pek açık olamamışsın. Bence tamamen içindeki kararsızlıklardan yola çıkarak sadece konu açayım bakalım ne diyecekler , belki bir tartışma havası yaratırım diyerek konuyu açmışsın. Çünkü yapılan yorumlara verdiğin cevaplar çok tatmin edici değil  ve konu hakkındaki bilgisizliğin çok açık. Neyse ben yine de soruna kendimce bir cevap yazmaya çalışacağım , umarım biraz yarımcı olabilirim.

Dinler yok olduğunda olacak olaylar dediğin için dinlere inanan kimsenin kalmadığını farz ediyorum. Herhalde suç oranı inanılmaz derecede artardı. Çünkü dine inanan insanlar bildiğin gibi en büyük günah olan ''kul hakkı'' kavramına riayet ederler. Eğer bu kavram olmasaydı şahsen bulunduğum mahalledeki yaklaşık ikiyüz kişiyle  beraber bir suç çetesi oluştururdum  Eminim başka yetenekleri olan insanlarda bu yeteneklerini kullanmaktan çekinmezlerdi. Amerikan filmlerini bilirsin . Ortaokul çocukları hep birbirini ezmeye çalışırlar , en ufak hatalarında dalga geçerler hatta kendilerinden yapıca küçük çocukları sıklıkla döverler. Gerçi son yıllarda ülkemizde de durum farklı bir yöne gitmiyor ya neyse . Bunun sebebi dini eksikliklerdir. Dinimiz kendimizi büyük görmemeyi tevazu etmeyi ve başkalarının ayıplarını yüzlerine vurmamayı emreder. 

Bir daha mı geleceğiz dünyaya mantığı olacağı için  insanlar çalışmak istemeyeceklerdir.Yaşamdan sonra ölüme inanmayan bir insanı hayatının başından sonuna kadar maden işçisi olarak çalıştıramazsın.   Bu sebepten ekonomi gelişemeyecektir. Dinimiz bu gün ölecekmiş gibi ibadet et hiç ölmeyecekmiş gibi çalış emrini verir. Yardım yapmanın insani bir değerden çıkıp  sadece allah rızası için yapıldığı şu günlerde yoksullara yardım olmayacağı için iyice hırslık gasp ve illegal diğer kazanımlar artacaktır , kişisel silahlanma dahada fazlalaşacaktır. Bunlar gibi birçok örnek daha verebilirim ancak onları da senin biraz düşünüp araştırmanı tavsiye ederim.

Senin yaptığın yorumlara baktığımda kişisel görüşüme uymayanlara da biraz değinmek istiyorum 

Bilimde büyük gelişmeler olur - Dinimiz ilme önem vermemizi özellikle belirtmiştir. Ayrıca bu güne kadarki önemli buluşlara imza atan bilim adamlarının büyük çoğunluğu bir dine mensupturlar bunu da es geçmeyelim. 

Sanatta büyük değişimler olur - Nasıl bir değişim istediğini anlayabilmiş değilim. Acaba sanatçısın ve ülkemizdeki dindar kesim senin sanatına karşı mı çıkıyor? Emin ol din olmasa da bir şekilde insanlar kendilerine uymayan değerlere karşı çıkacaklardı, bu yapımızda var. 

Siyasette değişimler olur - Siyasette değişim olacağı konusunda sana tamamen katılıyorum. Din günümüze kadar yönetim biçimi olarak bir çok medeniyette kullanılmıştır. Bunun sebebi dine inanan insanları yönlendirmenin daha kolay olmasıdır. Eğer din olmasaydı sanırım anarşik bir düzende sadece gücü elinde bulunduran mafya babaları tarafından yönetilirdik.(bu arada anarşizmi desteklerim ancak insanlar daha o kadar gelişmedi)  Çünkü bu dünyadan ne koparsam kardır mantığında düşünen insanlar aralarında allah korkusuna sahipleri olmasına rağmen şu an bizi ne hale getirdi bir düşün. Hepsi haram peşinde koşan insanlar olsalardı devlet diye bir yapı kesinlikler ütopik olurdu.

Açlık ve yoksulluk kalkar - Bence tam tersi olur. Herkes bu dünyada olabildiğince zenginleşmeye çalışacağından yoksul insanlara yaşam olanağı bile sunulmazdı.  http://www.davetci.com/d_ekonomi/ekonomi_ana.htm bu linkte islam ekonomisi hakkında bilgiler bulunuyor. Dinimiz fakir ve yoksullara yardımı özellikle belirtmiştir. Kısaca düşün ... herkes malının kırkta birini zekat olarak verseydi ( ama herkes ) dünyada aç insan kalır mıydı ?

Türkiye Ab birliğine girer : Türkiye siksen AB ye giremez. AB ye girersek kimi sömürecekler ? Dünyanın en verimli topraklarında yaşıyoruz ( yer altı ve yer üstü kaynaklar bakımından ) kendimizi birazcık doğrultsak bütün dünyaya kafa tutar pozisyona geliriz. Sen de bilirsin ki ne zaman kafamızı kaldırdıysak sopayı yedik. O yüzden insanlar boşuna Türkiye AB ye girinceye kadar banlanmıyorlar...

Uzay Araştırmalarında büyük atılımlar olur - Bu yazdığın sanırım bilimle alakalı ikinci defa yazmana anlam veremedim...

Camilere ve din işlerine giden pararlar eğitime ekonomiye kazandırırlır - Emin ol o paralar camiye gitmeseydi dinsiz bir ortamda uyuşturucu , kadın ,alkol gibi kötü alışkanlıklara gidecekti. Çünkü dinler kötü alışkanlıkları yasaklar. din olmasaydı kötü alışkanlıklar bu seviyelerin çok çok üstüne çıkacaktı.

Domuz eti serbes olur et fiyatların ciddi düşürler olur- Domuz etini ülkemizde de uygun fiyata bulabilirisn. Dünya genelinde konuşuyorsak zaten yaygın bir şekilde üretimi ve tüketimi mevcut. Ayrıca domuz üretimi diğer et ürünlerinin üretim maliyetlerine etki etmeyeceğinden fiyatlarını değiştirmez.   Neden tüketmediğimizi soruyorsan ben tamamen sağlıksız olduğunu düşündüğümden tüketmiyorum ; denemek için tadına da baktım beğenmedim. Domuz etini neden haramdır ve zararları nelerdir öğrenmek istersen http://www.ortakoy.org/konu.php?no=58&e=DOMUZ%20ETI%20NEDEN%20HARAM%20KILINMISTIR?.phtml   adresinden faydalanabilirsin. 

Dünyada savaş lar kalkar. silahlara giden paralar dünya ekonomisine kazandırılır - Dünyadaki hiç bir savaşın asıl nedeni din değildir. Din sadece göstermelik bir sebeptir. Bence Kişiler - ülkeler din olmadığı için daha çok hırslanıp  zenginliklerine zenginlik katmak isteyeceğinden daha fazla savaş olacaktır. Silah üreticileri silah satmak için ülkeleri kışkırtmaya gerek bile duymayacaktır. Aynı zamanda insan  öldürmek günah olmadığından cinayetler ve tecavüzler çoğalacaktır. Bu sebeple herkes can güvenliği için silah taşımak zorunda kalacaktır

işszilik te kalkar onu unuttmuşum :) - İşsizlik de ekonomiye giriyor zaten tamamen unutsaymışsında olurmuş hani.

SON SÖZ : Din sadece ibadet değildir. İnsanların yaratılış gayesini ve varoluş hikmetini gösterir ; bir nevi dünyayı kullanma klavuzudur. Ben kimim nereden gelip nereye gidiyorum gibi soruların cevabını tatmin edici bir şekilde sana sunar ( okuyana ) . Aynı zamanda sana en sıkıntılı anlarında bile sana sığınacak bir kapı olur. Din olmazsa bu dünyada amaçsız kalırız ve türlü türlü sapkınlıklar türer. Dünyadan umudu kesen herkes intiharlar türer ( mesela inancım olmasa ben şu ana kadar 10 defa intihar etmiştim )  Umarım biraz olsun yardımcı olabilmişimdir. Zaman zaman konudan sapmalar yaşadıysam da özür dilerim biraz uzun oldu :) 

İndia İndia !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flybatwin
    flybatwin's avatar
    Erkek

her yıl hacılardan alınan para ile  türkiye zengin olur du beaa

www.tekno50.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek

flybatwin bunu yazdı:

Bilimde büyük gelişmeler olur
    Sanatta büyük değişimler olur
    Ekonomi Tavan yapar

Siyasette değişimler olur
    Açlık ve yoksulluk kalkar
    Türkiye Ab birliğine girer
    Uzay Araştırmalarında büyük atılımlar olur
    Camilere ve din işlerine giden pararlar eğitime ekonomiye kazandırırlır
    Domuz eti serbes olur et fiyatların ciddi düşürler olur
    Dünyada savaş lar kalkar. silahlara giden paralar dünya ekonomisine kazandırılır

git biraz siyasi tarih oku.

sonra ekonomi teorilerini

sonra post modernist Avrupalı yazarların ilerleme üzeirne eleştirileirini kurcala

en son da Wallerstein in dünya sistemleri teorisini irdele

sonra senden kralı yok gözümde.

Birşey yok olunca bazı şeylerin var olacağına dair bu teorileri size kim öğretiyor anlayamıyorum.

Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

elbiselerimizi çıkarıp, adam gibi yaşayacağız...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bloodmage
    bloodmage's avatar
    Erkek

flybatwin bunu yazdı:

Amk adamı ciddiye alıp yorum yapıyoruz yazdığı yazıya bak sikeyim böyle adaleti... 

İndia İndia !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    recobaba
    recobaba's avatar
    Erkek

flybatwin bunu yazdı:

Sana öküz dicem, eşek dicem sk kafalı dicem ama banlanmak istemediğim için demiyorum, hacılardan toplanan para senin paran sanki sanane hacıların parasından dalla.. isteyen parasını istediği yerde harcar çok lazımsa çalış haket sende kazan istediğin yere harca.

Seni kaale alıp bu kadar cevap yazdığım bile günah aslında bir daha yazarsam senin gibi maymundan türemiş olayım.

Toplam Hit: 13396 Toplam Mesaj: 112