folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Diploma Parası Diye Birşey Varmı

Diploma Parası Diye Birşey Varmı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yNsr
    yNsr's avatar
    Erkek

lise hayatim boyunca ne katki parasi nede diploma parasi verdim hatta 2 diploma almiştim ilkini kaybettiğim için.

In every job there is a no
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Eskiden benim mezuniyetimde 50 lira istemişlerdi. Direk bankaya yatırmamız gerektiğini yoksa belgeyi vermeyeceklerini küstahça söylediler. Biz de şikayet edeceğimizi belirttiğimiz an "nereye gidersen git şikayet et böyle olmadan o belgeyi alamazsın" diye atarlanan bir memurumuz vardı. Gidip iyi anlaştığım bir müdür yardımcısıyla görüştükten 5 dakika sonra 5 lira civarında belge masrafı olduğunu gerisini vermenin bizim vicdanımıza kaldığını söyledi. Ben de hesaba 10 lira yatırıp uzatmadan belgelerimi almıştım. Memur sesini çıkartamamıştı. Esas alınması gereken para belgenin arkasında, vergi dairesi onaylı olan mebladır. 3.70 lira civarında olması lazım. Şimdi ne kadardır bilmiyorum. Belgenin arkasına bakmak istediğini, oradaki meblayı vereceğini söyle. Belgeyi göstermezlerse illaki okuldan alman gerekmiyor diye biliyorum. MEB'e başvurursan tekrardan sana o belgeyi çıkartır verirler. Eğer adam gibi memur bulursan şikayette bulunduğunda da okulun başı yanabilir. Kimse uğraşmadığından at koşturmayı başarıyorlar.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sserkan
    Sserkan's avatar
    Erkek

Hala idare bana kıldır aidat,katkı payı,diploma parası vermediğim için bi ara baya inada bindi iş ankaraya bi mail attım ertesi gün müdür aradı niye böyle şeyler yapıyon işi o noktalara taşıyon diye... Vermeyin arkadaş durumunuz yoksa vermeyin ha 50 liranın peşine düşmiycek kadar zenginseniz verin.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piiiranha9242
    piiiranha9242's avatar
    Erkek

hocam normalde yok ama yinede bi 20 kağıt isterler 100 çok fazla resmen dolandırıcılık 

..Morali hep bozuk olan insan..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Erkek

vay anasını sayın seyirciler millet yolunu bulmuş

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

Yok ama kalkıp ilçe milli eğitim müdürlüğüne şikayet etmeye kalksan alacağın cevap "okula birkaç lira bağışta bulunucaksınız amma uzattınız" olucak. Şikayet edicekseniz daha ciddi daha büyük kurumlara şikayet edin hocam ilçeden köyden iş çıkmaz onlar hep birbiriyle arkadaş.

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

Müdürllük böyle bişey işte.

Ağa babalarından ne görüyolarsa özenip milletimi soyuyorlar.

Direk Savcılığa gidip görevi kötüye kullanma suçundan şikayet edeceksin müdür ve yardımcılarını en temizi bu.

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bykamu
    bykamu's avatar
    Erkek

Ben 3 sene önce aldım, yanımda para yok sonra veririm dedim hala vermedim :D Şaka bir yana damga parası hariç verilmez

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cem-engine
    cem-engine's avatar
    Erkek

yok, bizim okul bile almamıştı. ama kayıt sırasında okula yardım adı altında 100 tl haraç kesmişlerdi

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herlocksholmes
    herlocksholmes's avatar
    Erkek

Şikayet etsen bile bir şey olmuyor. İlla çirkeflik yapmak lazım. Yoksa verirsin parayı.

Toplam Hit: 3479 Toplam Mesaj: 29