Diplomamı Kaybettim Ne Yapmalıyım?
-
Merhaba arkadaslar.. lise diplomamı kaybetmiş bulunmaktayım.. bu durumda napabilirim yardımcı olabilirmisiniz? acil bu durum cunku askerlik subesine gitmem gerekio.. yardımlarını bekliorm muridler...
-
1) Adli açıdan sana sorun çıkmaz, ( Gzt. kayıp ilanına gerek yok )
2) En kısa sürede okuluna git, geçici mezuniyet belgesi al
3) Askerlik şubesinde işini hallet, okula dön, diplomayı MEM'den tekrar almanın çözüm yollarını öğren
-
okuldan tekrar verilmesi lazım ama ne kadar sürüyo bilmiorum
-
Bu gün liseme gittim ve sordum...
diplomayı tekrardan almanın bi yolu yok imiş...
ama istediğin taktirde mezuniyet belgesi veriyorlar...
liseye git okul numaranı ve yılını söle mezuniyet belgeni versinler...
-
hoca lise bitti geçici mezuniyet belgesiyle meslek yükseğe kaydoldum lise diplomam halen okulda, myo bitti açık öğretime kaydolmak için gene geçici mezuniyet belgesiynen kayıt oldum diplomayı gene almadım şimdi seneye açıkda bitiyo bakalım nolcek
-
Amanın bende kaybetmiş olabilirim.Diploma ile mezuniyet belgesi arasında ne fark var :|
-
bayzin bunu yazdı:
-----------------------------
Amanın bende kaybetmiş olabilirim.Diploma ile mezuniyet belgesi arasında ne fark var :|
resmi yerlerde bir gecerliligi yok galiba tam emin deilim ama
mesala üniv kaydında diploma gerekir onun gibi diploma kaybedilmemesi gereken seylerin basında gelir -
2 side aynı işlevi görüo.Fekat mezuniyet belgesi almak yerine diplmanın onaylı fotokopisi de iş görür.
-
nu_metal bunu yazdı:
bayzin bunu yazdı:
mesala üniv kaydında diploma gerekir onun gibi diploma kaybedilmemesi gereken seylerin basında gelir
-----------------------------Bir gün gazlı arabamla trafikte ilerlerken kaza yaptım. Arabam yandı ve kül oldu. Lise Diplomamda içindeydi :|
Ayrıca ÖSS'de aldığım puanda ODTÜ 'de Tıp , Marmara ' da Bilgisayar Mühendisliğine yetiyor.
Ve arabam yandığı için ben üniversiteye gidemiyorum. Sence mantıklımı ?
-
nu_metal bunu yazdı:
bayzin bunu yazdı:
mesala üniv kaydında diploma gerekir onun gibi diploma kaybedilmemesi gereken seylerin basında gelir
-----------------------------Tam aksine geçici mezuniyet belgesi;
Diploma aslının gördüğü işlemleri aynen görür, resmi geçerliliği vardır.
Geçici mezuniyet belgesi genellikle olağanüstü durumlarda okul tarafından geçici olarak düzenlenir ve çoğu okul tarafından tekrar iadesi istenir.
Geçici mezuniyet belgesi, diploma onaylandığında, yenilendiğinde vb. olay gerçekleştiğinde takas edilir.
-
Bir gün gazlı arabamla trafikte ilerlerken kaza yaptım. Arabam yandı ve kül oldu. Lise Diplomamda içindeydi :|
Ayrıca ÖSS'de aldığım puanda ODTÜ 'de Tıp , Marmara ' da Bilgisayar Mühendisliğine yetiyor.
Ve arabam yandığı için ben üniversiteye gidemiyorum. Sence mantıklımı ?
-----------------------------Eğer odtü bilg., marmara tıpolsaydı mantıklı olurdu :D