Diplomamı Meslekmi ?
-
Arkadaslar cogu buyugumuz olum oku oku okumaktan zarar gelmez bir sürü seyler ama bana bole bı konu actıkalrında sıze ne sızmı verıceksınız benım paramı gıbı laflar kullamank zorunda kalıyorum ben lise mezunuyum bi bilgisayar firmasında 4 senedir tekniker olarak calısıyorum yani iyi bir iş için üni diploması gereklimi bence deil 3 tane üni li stajer geldi 1 ay ınce inanın forat atmasını dahi bilniyolar yani sizce yetenekmi diplomamı ?
-
bence meslek. smmm adayıyım iyi kötü biliyorum bişyler ama hep kafama vururum 4 yıl gidip üni okucagıma bi yerde çalısıp tecrübe edinseydim şu an daha güzel olursu. tabi her meslek için aynı şeyler gecerli olmayabilir. ama yine işi bilmek işte tecrübeli olmak bence daha önemli
-
Özel sektörde öncelik yetenek ve kabiliyetde devletde ise diploma
-
neden birine talim yaşıyorsunki ? 2side olması gerekir
-
HanDsomE bunu yazdı:
-----------------------------
neden birine talim yaşıyorsunki ? 2side olması gerekir
-----------------------------aynn katılıyorum diplomada olacak yetenekte bunu içinde kendini iyi teiştirmen gerekiyor saf saf diplomam var iş dersen boş kalırsın aynı şekilde her boku biliom iş dersende boş kalırsın diploma kapıyı açar yetenğin seni yürüyür
-
lafım kesinlikle meclisten dışarı konuyu açanı tenzih ederek söylüyorum. Bu laf genelde ne diploması nede mesleği olmıcak insanların lafıdır. Etrafıma bakıyorum okumamış lise mezunu daha toy hayatın anlam ve önemini bilimiyor. " KanKa Ya BoŞVeR DiPLoMaYı Ünİ'Yi" adı altında malca saçmaca cümleler kurup biz mesleğimizi öğrenek 3-5 milyara maaş her türlü buluruz diyip. Boşta kalıp bunalıma girip sonra nerde bu devlet nerde bu millet açız aç iş bulamıyoz böyle hükümetin diyede başlayıp değişik cümleler kuruyorlar ileride ve kuracaklar. bi düşünsene
Sen bilgisayar mühendisisin. PC hakkında fazla bilgin yok ama ( boğaziçi , ODTÜ, İTÜ , İstanbul üniversitesi ) gibi süper bir üniversitelerin mühendislik bölümünü tutturdun her türlü mesleğini öğrenirsin hangi kapıyı çalsan iş bulabilceğin süper isimli bir diplomanda olur.. Yani diploması olan mesleğini mutlaka öğrenir. Siz bakmayın sağda solda adam pc mühendisi ama ben daha iyi biliyorum diyen insanları. Ya o diyen kibirlinin teki yada pc mühendisi arkadaş malın teki. Çünkü sen müh diplomasını alıyorsun ama iş bilmiyorsun
-
tabiki herşeyden önce diploma benim lise diplomam yok çalıştıgımız yerde teknisyenler teknikerler bi çok takıldıgı yerde bana sorarlar ama işveren onlara 1.500 lira veriyor bana 1.000 lira veriyor nedenmi onlar teknisyen ben ustayım onların diploması var benim yok, diplomanı al meslegi her zaman ögrenirsin.
-
arkadaslar ben bi özel sektöre iş basvurusu yaptıgımda adam diploma sormadı bu konuyla alakalı yetegın varmı dedı ama sızede katılıyorum dıploma da lazım ama oda bı yere kadar benım bım inşaat mühendisi oldu 2 senedır bosta gezıyo neden tecrube yhok 5 sene okumus ama uygulama yuapmamıs bunun gibi insanlar 4 sene işi orenecekler sonra iş benım görüşüm bu
-
is hayatına atılınca neyin onemli oldugunu daha iyi anlarsınız :)
-
HanDsomE bunu yazdı:
-----------------------------lafım kesinlikle meclisten dışarı konuyu açanı tenzih ederek söylüyorum. Bu laf genelde ne diploması nede mesleği olmıcak insanların lafıdır. Etrafıma bakıyorum okumamış lise mezunu daha toy hayatın anlam ve önemini bilimiyor. " KanKa Ya BoŞVeR DiPLoMaYı Ünİ'Yi" adı altında malca saçmaca cümleler kurup biz mesleğimizi öğrenek 3-5 milyara maaş her türlü buluruz diyip. Boşta kalıp bunalıma girip sonra nerde bu devlet nerde bu millet açız aç iş bulamıyoz böyle hükümetin diyede başlayıp değişik cümleler kuruyorlar ileride ve kuracaklar. bi düşünsene
Sen bilgisayar mühendisisin. PC hakkında fazla bilgin yok ama ( boğaziçi , ODTÜ, İTÜ , İstanbul üniversitesi ) gibi süper bir üniversitelerin mühendislik bölümünü tutturdun her türlü mesleğini öğrenirsin hangi kapıyı çalsan iş bulabilceğin süper isimli bir diplomanda olur.. Yani diploması olan mesleğini mutlaka öğrenir. Siz bakmayın sağda solda adam pc mühendisi ama ben daha iyi biliyorum diyen insanları. Ya o diyen kibirlinin teki yada pc mühendisi arkadaş malın teki. Çünkü sen müh diplomasını alıyorsun ama iş bilmiyorsun
-----------------------------çok güzel yazmışsın kesinlikle.. bu yazıya göre kafanızdaki düşünceleri bir kez daha gözden geçirin bence..
-
Sevgili arkadaşlar, bu tür konuları "Eğitim" bölümüne açın lütfen. Yönetime bildirip eğitim kategorisi ayarladık sizin için. Hala daha genele açıyorsunuz bu konuları.