Directx PC‘Nin En Büyük Engeli
-
"AMD'den Richard Huddy, donanım sitesi Bit-tech.net'e verdiği röportajında DirectX'e verdi veriştirdi. DirectX'in oyun geliştiricilerinin önündeki en büyük engel olduğunu savunan Huddy, "Günümüzdeki ekran kartları, şu anki konsollardakilere oranla neredeyse 10 kat daha güçlü ama oyunlar 10 kat daha güzel gözükmüyorlar." açıklamasında bulundu. Bundan dolayı Huddy'ye göre PC, DirectX'in esaretinden kurtulmadıkça asla gerçek gücünü gösteremeyecek. Oyun geliştiricilerinin de en çok istediği şeyin bu olduğunu belirten Richard Huddy, DirectX'in ortdadan kaldırılarak geliştiricilerin donanım üzerinde tam kontrole sahip olmasının bir çok şeyi değiştireceğini söylüyor."
kaynak: oyungezer
normalde haber c/p yapmayı sevmemde bunu paylaşmak istedim. adam aslında haklı fakat hala seve seve :D directx uyumlu kart çıkarıolar,çıkarmak zorundalar.
siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ? yada alternatif projeler hakkında bilginiz,fikriniz vs. varmı bilgi paylaşmak için açim dedim bu konuyu.
edit: taraflı düşünülmesin diye :D sonuna kadar microsoftcuyum bill amca yapsın ben kullanırım :P
-
%100 Katılıyorum. Ps3 ün grafiklere bak, en iyi ekran kartlı pcnin grafiklere.
Şimdi birileri çikip ona göre yapiliyo fln demesin, göstersin pcde ps3 ten daha iyi bi grafik :)
-
onu bunu bilmem ben hocalar flaş oyunumu açarım babalar gibi oynarım 128 ekran kartımla
-
zalimadam bunu yazdı:
-----------------------------
onu bunu bilmem ben hocalar flaş oyunumu açarım babalar gibi oynarım 128 ekran kartımla
-----------------------------bende aynını 256mb lık kartımla yapıyorumda ısınınca flah ta kasıyor
-
dead_march bunu yazdı:
-----------------------------zalimadam bunu yazdı:
-----------------------------bende aynını 256mb lık kartımla yapıyorumda ısınınca flah ta kasıyor
radeon 7500 32mb vram :D -
Sarper bunu yazdı:
dead_march bunu yazdı:
zalimadam bunu yazdı:
radeon 7500 32mb vram :D
-----------------------------dahili değilse değiştir hocam one yav :) ben değiştirmek istiyorum ama benimki dahili
-
16mb 3dfx vodoo.
tabi hobi olarak.
-
opengl nasıl ki acep ? yani sadece directx mi yoksa opengl, directx vs.. tarzı mı kast etmiş.
-
OpenGL, DirectX tarzı kastedilmiş. Ekran kartı ile aracı olmadan iletişebilmek istiyorlarmış.
-
çok isteselerdi directx den kurtulmak oyunları linux için de yazarlardı. Ne de güzel olurdu vallahi
-
husnuweb bunu yazdı:
16mb 3dfx vodoo.
tabi hobi olarak.
-----------------------------hocam bu kartla ilgili cs'de bi efsane var 3d' olayı doğrumu yahu ?
acayip merak etmişimdir cs yüzünden bir kere elime geçmedi şu mered. Cs'de ekran ayarları yerinde cıkıyordu ayar oluyordum her defasında gördükçe.