Directx PC‘Nin En Büyük Engeli
-
BosphorusPasha bunu yazdı:
-----------------------------
çok isteselerdi directx den kurtulmak oyunları linux için de yazarlardı. Ne de güzel olurdu vallahi
-----------------------------ne alakası var hocam linuxla ?
-
gVeR bunu yazdı:
çok isteselerdi directx den kurtulmak oyunları linux için de yazarlardı. Ne de güzel olurdu vallahi
-----------------------------işletim sistemine para vermeyen oyuna da para vermez, opengl ye benzer başka bir sistem geliştiriliyor zaten, 3 sene içinde dx de open gl de tarih olabilir, tabi bu windowsta da köklü bir değişim manasına geliyor.
edit: opengl yi her zaman için dx e tercih ederim.
-
gVeR bunu yazdı:
%100 Katılıyorum. Ps3 ün grafiklere bak, en iyi ekran kartlı pcnin grafiklere.
Şimdi birileri çikip ona göre yapiliyo fln demesin, göstersin pcde ps3 ten daha iyi bi grafik :)
-----------------------------sen mi demek istedigini anlatamadın yoksa ben mi anlamadım.
Herzaman zaten pc de grafikler konsollardan daha iyi olmuştur ve olamyada devam edecektir.
Anti Aliasing zaten başlı başına pcnin üstün olmasını sağlıyor.
Pc nin tek sorunu piyasaya hakim olmayışı herkesin standart bir pc ye sahip olmaması vb. uzar gider.Bu yüzden satış stratejisi olarak oyunlar ilk konsola çıkar tabi bazı firmaların konsolları satılsın diye exc. çıkardığı oyunlar dışında.(bknz. god of war serisi, alan wake vb oyunlar)
-
RaAmLis bunu yazdı:
gVeR bunu yazdı:
Şimdi birileri çikip ona göre yapiliyo fln demesin, göstersin pcde ps3 ten daha iyi bi grafik :)
-----------------------------sen mi demek istedigini anlatamadın yoksa ben mi anlamadım.
Herzaman zaten pc de grafikler konsollardan daha iyi olmuştur ve olamyada devam edecektir.
Anti Aliasing zaten başlı başına pcnin üstün olmasını sağlıyor.
Pc nin tek sorunu piyasaya hakim olmayışı herkesin standart bir pc ye sahip olmaması vb. uzar gider.Bu yüzden satış stratejisi olarak oyunlar ilk konsola çıkar tabi bazı firmaların konsolları satılsın diye exc. çıkardığı oyunlar dışında.(bknz. god of war serisi, alan wake vb oyunlar)
-----------------------------hoca konsolda oyun direk hardware üstünden çalışlır, pc de os üstünde dx yada opengl üzerinde çalışır dolayısıyla, software sebebiyle ciddi performans kaybı yaşanır, bu tıpkı divx playerı lcd ye bağlayıp film izlemekle laptop karşısında pc den divx film izlemek arasındaki fark gibidir, ne kadar kasarsan kas ne kadar ayar çekersen çek hardware olan divx player kadar iyi görüntü alamazsın. oyun için xbox ve ps3 iyidir. bunların yanında performans diyen arkadaşlar için önerim mac olacaktır, mac opengl kullanır, opengl dx den teoride yaklaşık 5,6 kat daha hızlıdır, pratikte bu yaklaşık 4 kata tekabül ediyor; dx in tercih edilir olma sebebi uygulama geliştirmenin daha kolay, daha ucuz olmasıdır; dx de derinlik hissi opengl ye göre daha iyidir ve aynı oyunu dx için hazırlamakla opengl için hazırlamaktan daha ucuzdur. güncel oyunların çoğunun mac karşılığı vardır, pcler ve macler oyun makinesi değildir ve hiç bir zaman konsolların yerini tutamayacaktır.
-
IRET bunu yazdı:
gVeR bunu yazdı:
-----------------------------işletim sistemine para vermeyen oyuna da para vermez, opengl ye benzer başka bir sistem geliştiriliyor zaten, 3 sene içinde dx de open gl de tarih olabilir, tabi bu windowsta da köklü bir değişim manasına geliyor.
edit: opengl yi her zaman için dx e tercih ederim.
-----------------------------oyuna para vermezsen yapımcıda oyun çıkarmaz :)
-
oyun için özel bi işletim sistemi yapılsa iyi olur:)
-
gVeR bunu yazdı:
-----------------------------Pc her zaman daha kaliteli görüntü vermiştir.Pc de ps3ten daha iyi grafik görmek için herhangi bir oyun inceleme sitesine bakabilirsin.