Direksiyon Kursundan Sonra 50 Km Yol Gidebilir Miyim
-
Mrb arkadaslar,
Ayin 14-18 arasi 500 dk hizlandirilmis kurs alip 19 veya 20 sinde sinava girecegim.
Yazili sinavdan 98 ile gectim sonra Memlekette islerim vardi direksiyon son gunlere kaldi.
İlk sorum sinavdan kac gun sonra ehliyeti alabilecegim.
İkincisi ise, benim yillardir bir hayalim var arabayla ailemi yaylaya goturmek birine bagli olmadan gonlumuzce gezmek vs.
Bu konuda tecrube devreye giriyor.
500 dk sonunda acaba, direksiyonu gecebilirsem araba kirlayip bunu yapabilir miyim ? Yayla yolu egimli tek serit ve surekli viraj dolu.
Yoksa arabami aldigimda saatlerce calisip sonra mi olur bu ?
Onceden direksiyon tecrubem yok ama, hizli ogrenecegimi dusunuyorum.
-
Onu biz bilemeyiz hocam kendine güvenmen gerek.
-
Gidemessin.
-
panik yapıp yapmayacağına ve pratiğine bağlı
-
Hocam öncelikle şimdiden hayırlı olsun :) Benim tavsiyem eğer çok aceleniz yoksa ve bu etkinliği başka zaman yapabilecek fırsata sahipseniz bir başka zamana ertelemeniz. Direksiyon olayı çok önemli değil hemen öğrenebilirsiniz. Ancak trafiğe/arabaya hakim olmak zaman alan birşey. Daha önce trafiğe çıkmadıysanız bir yabancılama durumu olacaktır. Özellikle dar/virajlı yollar daha tehlikeli olabilir eğer acemiyseniz. Ama benim zamanım yok bir başka zamana erteleyemem diyorsanız temkinli kullanmanızı tavsiye ederim.
-
Hocam 500 dk ile anca sınavdan geçersin. Gideceğin yollarda trafik yoksa ve sende dikkatli olursan sıkıntı çıkmaz. Direksiyon sonuçları 1 haftaya gelmişti bana sanırım. Tam hatırlayamadım şimdi hocam :S Ama her ay direksiyon sınavı yapıldığı için 1 aydan kısa sürer diye düşünüyorum.
-
Karadeniz'de mi yaylaya çıkacaksın?
Yayla yolları normal yola benzemez yağmur yağdı mı kalırsın tecrübeli değilsen de tehlikeli olur.
Karşıdaki adamın yaptığı hata yüzünden panik yapıp kırarsan direksiyonu uçuruma gidebilirsin.
Karanlıkta zaten yola çıkma o yollarda.
Yayla mevsimi geçti bence, sis olur.
-
hocam zor o iş unut. bide aileyle. bi kaza yapsan bunun vicdan azabı büyük! bide bildiğim kadarıyla kiralama firmalarının çoğu min. 1 sene tecrube istiyor araç kiralaması için bilgin olsun.
-
Aslinda aciliyeti yok, sadece merak ettim.
Temkinli biriyim panik sayilmam ani hareketlerim yoktur. Karadeniz yaylasi evet yollar cok bozuk sayilmaz. Gerci ben anlarim isin sonunda kendim neler yapabiliyorum diye ama merak ettim oyle.
Kiralamayi baskasina yaptiririz o aorun degil.
zeybekustasi tarafından 10/Eyl/15 22:05 tarihinde düzenlenmiştir -
zeybekustasi bunu yazdı
Mrb arkadaslar,
Ayin 14-18 arasi 500 dk hizlandirilmis kurs alip 19 veya 20 sinde sinava girecegim.
Yazili sinavdan 98 ile gectim sonra Memlekette islerim vardi direksiyon son gunlere kaldi.
İkincisi ise, benim yillardir bir hayalim var arabayla ailemi yaylaya goturmek birine bagli olmadan gonlumuzce gezmek vs.
500 dk sonunda acaba, direksiyonu gecebilirsem araba kirlayip bunu yapabilir miyim ? Yayla yolu egimli tek serit ve surekli viraj dolu.
500 dk hizlandirilmis.kurs diyorsun.daha onceden deneyim yoksa karadeniz riskli
-
hipokondriyak bunu yazdızeybekustasi bunu yazdı
Mrb arkadaslar,
500 dk hizlandirilmis.kurs diyorsun.daha once araba kullanmayi bilmiyorsun sanirim olursun en fazla
Hizlandirilmis degil aslinda normal suresi zaten 500 dakika.
Hizli dememin sebebi, normalde 1 gunde 50 dk alinirken ben daha fazlasini alacagim.
Hepimiz olecegiz hipolondryak o da sorun degil.
Neyse duruma gore karar verecegim, yuksek ihtimal ertelerim gerektigi kadar ogrenmedigimi anlarsam.
Cevap verenlere tesekkur ederim tekrar.