Diş Beyazlatma Ustune Sual?
-
şimdi arkadaslar cay sigara tiryakiligi olnların belkide en buyuk sorunu dis sararmasıdır..o tiryakilikten bende de var..disler sapsarı oldu a.q fırcalamayı falan deniyorum a.q artık icine mi islemis ne bi türlü omuyor.. bi arkadas dis macununa cif koy biraz oyle dene dedi ama sanki cifin icinde amonyak var oda bizi gebertir gibi geliyor..benim aklımdan da camasır suyu geciyor...bunları daha denemedim...varmı boyle bi seyler deneyenler yan etkileri falan neyim nasıl oluyor?? yalnız sallamasyon seyler yazıp da olumume neden olmayın : )) ona gore
-
buyuk marketlerde dis pastalari var.disini normal macunla fircaladikdan sonra bir de o pastalarla fircala 1 ay sonra zenci gibi bembeyaz dislerin olur.
-
hacı 10 yaşından beri diş fırçalıyorum hiç beyaz olduğunu görmedim arkadaşlar hangi macunu kullanıyon diyo ama
benim dişler beyaz değil o kadar misvak kullan eğer dişlerin sarı olup diş fırçalamaya başlıyorsan dökebilirsin dişleri
-
diş dokulme mevzuunda ciddi misin?? : )) bide konuyu niye vukuatlara actın diyen olursa ben daha cok kimyasallarla alakalı seyler sormustum.. oyuzden en iyi burası uygun die sey ettim
-
dis beyazlatma konusu basli basina gicik bir konu olmakla beraber olumlu ve olumsuz sonuclari olan hassas bir konudur. oncelikle eger renklenme detertraj dedigimiz dis tasi temizligi ve basit renklerin giderilmesi ile halledilebilcek bir problemse olusumlarin miktarina göre yaklasik 30-40 dakikalik bir seansla halledilebilir. fakat eger bu birikinti miktari beraberinde ileri dercede diseti hastaligi ile beraberse seans sayisi uzayabilir. ayrica su an senin tarif ettgin renklenmeler hiçbir zaman dis fircalamak ile de gecemez. fakat bir miktar duzelebilir. ama eger diseti hastalgi yok( gingivitis seviyesini kasdediyorm. onun için ayrıca dokuman yazabilirim isterseniz) ve sadece renklenme varsa ki bunun bir cok sebebi olur, bleaching denilen ağartma tedavisi ile kesi,n sonuclar elde edilebilir. bleaching'in bir kac tip uygulama sekli vardir. ev tipi ve ofis tipi. buna yapan hekim kendi karar verir. ama cogu ofis tipini tercih eder. bir kac seans sürmesi normaldir. komplikasayonu ise hassasiyet olusmasidir. eger dislerde hasssasiyet olusursa tedavi hemen biarkiilmalidir. aşırı hassasiyet olusur ise mutlaka hassasiyet tedavisi de yapilmalidir. simdilik bu kadar yeterli sanirim :))
-
En iyisi doktora git, ekstra bi doktor müdehalesi olmadan tam olarak beyazlamıyo dişler.Uzun senelerdir sabah akşam fırçalıyorum ama bembeyaz olduklarını görmedim henüz.Temizler ama öyle bembeyaz değiller.Doktor bişeyler sürerek suni olarak beyazlatıyomuş...
Yok doktor olmaz diyosan ikinci bi yöntem, bunu eskiler yapıyomuş, babam sigarayı bırakmadan önce yapıyodu arada işe yarıyodu. Bildiğin karbonatı alıyosun onunla fırçalıyosun dişleri.Ama fazla beyazlamıyo sadece çay,sigaranın bıraktığı kirliliği biraz olsun gideriyo...
-
diş beyazlatıcamdie şehir efsanelerine inanma (:
orneğin karbanotayla yarım sat fırcalama gibi bu işe yarıyor ama birde kotu yonu var karbonatayla saatlerce fırcalayınca dişin üzerindeki cila tabkasını eritirsiniz sonuç olarak dişleriniz bembeyaz olur ama dişin kendi cila katmanı kalktıgı için çürükjlere davetiye çıkarırlar
yani diş beyazlatma yolunda dişlerini fazla kasma beyazlatıyım derken diş sağlıgından ola bilirsin -
cif değişik bi yaklaşım olmuş, ilk defa duyuyorum.
-
Zenci gibi beyaz dişlerin olamaz.Diş rengi genetiktir.doğuştan sarı olmayacağı gibi bembeyazda olamaz.Kimyevi madde :P dişlerini fırçala yeterince işini görür.Ayrıca dişcilerde bir takım operasyonlarla doğal olmadan beyazlık veriyorlardı.Detayını araştır istersen
-
aforizma ya sor arkadasım ben o varken bu konuda konusmamaya yemın ettım :)
-
Doktora niye gitsin :) Doktor aforizma ,sen dislerin fotolari cekip koy buraya afo teshisi koysun :)