Diş Beyazlığı Ve Etkin Temizleme
-
florid li bir macun kullan dislerinin yapisini korur ve guclendirir. Gunde en az iki defa fircala, tercihen her ogunden sonra, ayrica dis ipligi kullanmayi erteleme. Gunde en azindan bir defa dis ipligi ile dislerini temizle (tercihen yatmadan once). Bunlari yaptiktan sonra bir omur boyu sagliklik dislerin olur.
Eger beyazlamasini istiyorsan arada sirada karbonat tozuya dislerini fircala, yavas yavas beyazlatir. Mazalarda satilan o beyazlatici urunler diste hassaslik ve ileride curume yapabilirler.
-
benimde düzenli fırçalama alışkanlğım yok ve aşırı derecede çay,kahve,sigara tüketimi yapıyorum dil hekimi bana sensodyne yi önerdi 3 aydır onu kullanıyorum
diğerlerinden daha pahalı bi ürün ama onuda düzenli kullanmadığım için etkisiz kaldı :P
3 aydır büyük boy tüp bitmedi daha siz düşünün artık :D
-
müritler teşekkürler ;
önerilerinizi dikkate alıcam sagolun.peki kaç dakika fırçalıyorsunuz ?
-
EmotioN bunu yazdı:
-----------------------------müritler teşekkürler ;
önerilerinizi dikkate alıcam sagolun.peki kaç dakika fırçalıyorsunuz ?
-----------------------------2-3 dk idealdir.
-
2-3dk. :| yorulurum ben ya :F
doktorada gidicem zaten ön bilgiler iyi oldu.
-
benzer bi konu.biraz daha ön bilgi edinebilrsin...
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?Sayfa=1&folderid=38555
-
sensodyne nin bir ürününü kullanıyorum en son 13 küsür tl birşeydi.Kokusu falan harika,diş macunları içinde en çok hoşuma giden bu..
-
hocalar hangi diş macunu kullandığınızın bir önemi yok suyla da temizleseniz aynıdır! diş macunun amacı diş minesini cizmemektir! sensodynin tek yararı hassas diş etleri için mukemmeldir başka bişeye yaramaz temiz bir ağız için sabah kalktığında ve yatmadan önce mutlaka fırcala! fazla bastırmadan 2-3 dakika... gelelim dişlerin beyazlığı konusuna, hiçbir diş macunu ya da fırcası dişinizi beyazlatmaz! dişinizin doğumdaki rengi neyse odur ve herkesin dişi beyaz değildir sarıya doğru çeşitli renk katmanları bulunur... ancak hiçbir diş macunu tam anlamıyla doğumdaki renge de dönüştürmez! çünkü dişin üzeri pürüssüz değildir! ayrıca özel ilaçları vardır... diş hekimlerinin kullandığı ilacın g*t kadar kutusu yaklaşı 60-70 euro civarında... bunu alıp diş fırcasıyla tatbik ederseniz de bir sonuc alamazsınız ayretöre ihtiyac vardır...
-
dostum dişlere çok önem veren biri olarak sana tavsiyem şudur: önemli olan macun değil her zaman diş fırçasıdır. en baba macunu al 3-4 liralık fırçayla hiç bir sonuç alamazsın. sana diş fırçası olarak tavsiyem Oral-B markasıdır. gerisi boş
http://www.oralb.com/tr/products/product.asp?tid=products&sub=manual&cid=manual&pid=vitalizer
http://www.oralb.com/tr/products/manual/pulsar/
bu ikisi en iyileri. ben ilkini kullanıyorum. macun konusuna gelirsek ne kadarda önemli değil desemde bi milyoncudan alıpta kullanma tabiki. macun olarak colgate total tarzı bi macun kullan. zaten fiyattan anlarsın. fırçalama konusuna gelince hergün aksatmadan en az 2 defa fırçala. tabiki sadece fırçalamak yetmez metodta önemli. mesela asla macuna su değdirme. tükürük yeterli. yoksa macunun etkisini azaltırsın. birde süre olarak en az 2-3 dakika boyunca fırçala. fırça başını dişlerinin üzerinde daire çevirerek kullan.
ancak dediğim gibi süreklilik çok gerekli bu yüzden alışkanlık yapmalısın. öyleki ben sürekli fırçalamaktan mesela yatmadan önce eksikliğini hissediyorum. uzun lafın kısası diş çok önemli. hem sosyal hayatta hem de sağlık açısından. aklına başka takılan varsa sorabilirsin.
-
bende sürekli muntazaman fırçalarım ama.. yinede rengi döner hafif sarımsı bir renge.. kaç kere dişçiye gidip temizletip beyazlatmışımdır ama uzun sürmedi.. en nihayetinde durum anlaşıldı. vücudun salgıladığı asit yüzünden diş renklerim dönüyormuş la.