folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Diş Beyazlığı Ve Etkin Temizleme

Diş Beyazlığı Ve Etkin Temizleme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    ValentinoRossi bunu yazdı:
    -----------------------------

dostum dişlere çok önem veren biri olarak sana tavsiyem şudur: önemli olan macun değil her zaman diş fırçasıdır. en baba macunu al 3-4 liralık fırçayla hiç bir sonuç alamazsın. sana diş fırçası olarak tavsiyem Oral-B markasıdır. gerisi boş

http://www.oralb.com/tr/products/product.asp?tid=products⊂=manual&cid=manual&pid=vitalizer

http://www.oralb.com/tr/products/manual/pulsar/

bu ikisi en iyileri. ben ilkini kullanıyorum. macun konusuna gelirsek ne kadarda önemli değil desemde bi milyoncudan alıpta kullanma tabiki. macun olarak colgate total tarzı bi macun kullan. zaten fiyattan anlarsın. fırçalama konusuna gelince hergün aksatmadan en az 2 defa fırçala. tabiki sadece fırçalamak yetmez metodta önemli. mesela asla macuna su değdirme. tükürük yeterli. yoksa macunun etkisini azaltırsın. birde süre olarak en az 2-3 dakika boyunca fırçala. fırça başını dişlerinin üzerinde daire çevirerek kullan.

ancak dediğim gibi süreklilik çok gerekli bu yüzden alışkanlık yapmalısın. öyleki ben sürekli fırçalamaktan mesela yatmadan önce eksikliğini hissediyorum. uzun lafın kısası diş çok önemli. hem sosyal hayatta hem de sağlık açısından. aklına başka takılan varsa sorabilirsin.

Bir süre sonra ağızındaki bakteri oluşumu hissediyosun amk :D kendini zorla hoca , fırçalamadan asla yatma, Ayrıca Fırçanı değiştir belli araklılarla, yeter sana bunlar. Gerekli açıklamalar yapılmış zaten...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek
    ValentinoRossi bunu yazdı:

dostum dişlere çok önem veren biri olarak sana tavsiyem şudur: önemli olan macun değil her zaman diş fırçasıdır. en baba macunu al 3-4 liralık fırçayla hiç bir sonuç alamazsın. sana diş fırçası olarak tavsiyem Oral-B markasıdır. gerisi boş

http://www.oralb.com/tr/products/product.asp?tid=products&sub=manual&cid=manual&pid=vitalizer

http://www.oralb.com/tr/products/manual/pulsar/

bu ikisi en iyileri. ben ilkini kullanıyorum. macun konusuna gelirsek ne kadarda önemli değil desemde bi milyoncudan alıpta kullanma tabiki. macun olarak colgate total tarzı bi macun kullan. zaten fiyattan anlarsın. fırçalama konusuna gelince hergün aksatmadan en az 2 defa fırçala. tabiki sadece fırçalamak yetmez metodta önemli. mesela asla macuna su değdirme. tükürük yeterli. yoksa macunun etkisini azaltırsın. birde süre olarak en az 2-3 dakika boyunca fırçala. fırça başını dişlerinin üzerinde daire çevirerek kullan.

ancak dediğim gibi süreklilik çok gerekli bu yüzden alışkanlık yapmalısın. öyleki ben sürekli fırçalamaktan mesela yatmadan önce eksikliğini hissediyorum. uzun lafın kısası diş çok önemli. hem sosyal hayatta hem de sağlık açısından. aklına başka takılan varsa sorabilirsin.

hocam diş fırcasının önemi de vardır elbet ancak tasarımın temizlik ve beyazlıkla pek bir alakası yoktur! 3-4 liralık diş fırcası ile de aynı sonucu alabilirsin! nedenine gelince diş fırcasının tasarım amacı bölgelere daha iyi ulaşabilmesidir... fırca yapısıda diş eti ve diş mineleri acısından önemlidir... çok sert fırcalar diş etlerinde sürekli kanamalara yol acmakta... macuna su değip değmemesi hiçbir fark yaratmaz hocam zaten macunun amacı diş minelerine zarar vermemektir!

dişin nasıl fırcalandığı çok önemlidir... birçok insan diş fırcalama tekniğini bilmemektedir... bu 2-3 dakikalık zamanda dişin dışa bakan yüzeyi, üst yüzeyi ve içe bakan yüzeyi temizlenmelidir... ancak bunların haricinde diş ile diş etlerinin birleşim noktaları da fırca eğilerek temizlenmelidir... ve fırça ağızda daire cevirerek kullanılmalıdır... bunların haricinde dil de fırcalanmalıdır... bu sayede çürük oluşumu ağız kokusu büyük ölcüde azalır... ağız kokusuna çürükler ve bağdemcikteki iltahaplar da yol acabilmektedir... sürekli olarak fırcalamanıza rağmen ağız kokunuz hala devam ediyorsa bir diş hekimine başvurun! dişler her zaman üstten cürümemektedir. iki dişin arasında olan bir çürümede oluşabilir ve farkedemeyebilirsiniz... diş fırcalama dişin cürümesini engelleme acısından etkilidir. ancak bu birazcık da sizin yapınızla da alakalıdır... hiç dişini fırcalamayan birisinin dişlerinin çürümediği gibi hergün düzenli olarak fırcalayan birisinin dişleri cürüyebilmektedir... çürümeyi genelde ağrıdığında hissederiz ancak bu yine sizin yapınıza bağlıdır... sinirleri aşağıda olan bir kişi neredeyse diş düşene kadar bişey hissetmeyeceği gibi sinirleri yukarıda olan bir kişi cürümenin başlangıcında ağrılar hissedecektir... onun için düzenli olarak diş fırcalamalı 6 ayda bir fırca değişimi yapılıp bir diş hekimine kontrol olunmalıdır...

dişin önemini sonradan anlarsınız... dişlerinizin tamamı dökülüp de damak yapılmaya başlandığında sadece bir tane dişinizin olması için yalvarırsınız... çünkü damak ağızda tam durmaz yemek yerken sürekli olarak oynama yapar ve damak ile diş eti arasına yemek artıkları girer bu da sizi rahatsız eder... damak kullananan insanların genelde yemek aralarında sürekli damağı ağzında oynatmalarının sebebi budur...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
Toplam Hit: 4757 Toplam Mesaj: 23