Diş Tedavisi
-
Önden iki dişimin şekli konusunda sıkıntılıyım, doğru düzgün açıp ağzımı gülemiyorum.Açıkçası sosyal anlamda benş kısıtlayan bu durumdan kurtulmak istiyorum.Bu konuda dişçiye gitmeden önce fiyat hakkında bilgisi yada önerisi olan var mı ?
-
kardeş sanırım o doktordan doktora değişir sen en iisi git fiyatını sor illa yaptıracak değilsin...
-
biraz tarif edersen belki yardımım dokunur...(yani çapraşıklık mı var? dişler üstüste mi? yoksa arda üçüncü bir fiş mi var? vs vs..)
-
Hoca bi de tek bi yere gitme,farklı yerlerden farklı fiyatlar alabilirsin,bir detanıdık eş dost varsa çevrede onlardan da fikir al, kim daha iyi yapar falan diye.
-
hoca öndeki dişlerden biri gün geçtikçe diğerinin üzerine çıkıyo diğer aşağıya doğru gidiyor. yaşım 17 ne yapmak lazım?
-
Doktora bir an önce gidin fakat o kadarda çok endişelenmeyin tvde falan bazen gösteriyor ne berbat dişi olan insanlar var onları bile düzeltmişler.
-
"hoca öndeki dişlerden biri gün geçtikçe diğerinin üzerine çıkıyo diğer aşağıya doğru gidiyor. yaşım 17 ne yapmak lazım? "
Lan burası Haydar Dümen'in yazı köşesi mi ?
Adamın sorduğu soruya bak :) -
kardes onun caresi tel taktırman. ama sanırım daha oncesinsden küçükazı dişlerinden birinin çekilmesi gerekecek. boyleye yer kazanılarak öndeki dişinin arkaya dogru gonderilmesi saglanabilinir. ama yine de gormeden kesin birşey soylemek mumkun değil...
-
sağolun dümen hocam.
-
by_medcezir ilk yapacağın kafana fazla takmamak benim de ön dişlerimden biri çok öndeydi damaklı tel taktırdım önceleri epey zorlandım konuşamıyodum bile. ama sonra alıştım ağzımda olduğu farkedilmiyodu bile . sonra düzeldi zaten. yani hallolmayacak bi sorun değil.
bunun özelde tedavisi çok pahalı yani baya baya pahalı onun için özelde yaptıramadım. ben antalyadayım burda devlet hastanesi de o tür işleri yapmıyod ıspartaya gittim. adamlar epey sürekli oyaladılar 6 7 kez gittim sonra sıra verdiler 3000 küsür. bi de doktor diyo ki sabret sen 20 yaşına gelsen bile seni çağırırız. sonra ben umudu kesmiştim. bigün dolgu için devlet hastanesine gittim doktor sen bu dişlerini yaptırsana antalyada da yapıyolar artık dedi. hemen bi ay içinde ölçü alıp taktılar teli. yani hallolmayacak bişey değil ama dediğim gibi özelde pahalı bi de özelde tele taktırıp hiç bi sonuç eldde edemeyen arkadaşlarım var onun için ii bi doktor bul. bi de tel taktıktan sonra epey zorlanırsın sabret.
mugato senin de 20lik dişler geliyo olabilir. doktora git büyük ihtimalle bi filmini çekerler. sonra 20lik dişleri çıkmadan cerrahi müdahaleyle alıyolar benimkileri de alıcaklar.
-
hoca 20lik diş derken neyi kastediyosun?
yani bu normal 20 yaşına gelince çıkan bi diş değil mi?
niye çektiriyoruz bunları?
Toplam Hit: 2059 Toplam Mesaj: 16