Dişçi Veya Diş Etinden Anlayan?
-
ya hazır konusu açılmışken bende sorayım, 20lik dişim çürüyor. bunu dolgu yaptırsak diğer dişler giib tutar mı ? bu dişin ötekilerden farkı varmı ?
-
Konu varken tekrar bir konu açma gereği duymadım.
Benim sorumun ise;
Ön büyük dişime 2013 Ocak ayında askerdeyken doldu yaptırmıştım. O dişim pazartesi günü yemek yerken yarısı kırıldı. Şimdi hem o dişi yaptırmak hemde diğer çürüyen dişlerimi yaptırmak istiyorum. Oturduğum ve çalıştığım yer Okmeydanı Ağız ve Diş Has. yakın olduğu için orayı düşünüyorum. Hastanenin listesinde bir çok doktor var. Bunların hangisine gitmem gerekiyor?
Burada şu doktor iyi yapar, sağlam yapar, can yakmaz dediğiniz doktor var mı?
-
FOXXLY bunu yazdı
ya hazır konusu açılmışken bende sorayım, 20lik dişim çürüyor. bunu dolgu yaptırsak diğer dişler giib tutar mı ? bu dişin ötekilerden farkı varmı ?
çato niye dolgu yaptırıyon abi çektir gitsin , ben 4 20lik dişimide çektirdim , 2 si ameliyat ile oldu. sana hiç bir yararı yok . orda ne besin eziyorsun ne kesme biçme yapıyorsun.
üstüne birde çoğu zaman fırçalarken o bölgeyi es geçiyorsun , bir çok yemek kalıntısı direk orda konaklama yapıyor zaten çürüme sebebide bu yüzden hem düzenli temizlenemiyor hem işlevsiz.
sakın daha fazla tutma o dişi ağzında giderek zayıflar çürür bu sefer çektiremeyip çene cerrahisinin yolunu tutarsın , yol geç olmadan dön :D pipetle pide yenmiyorr
aynı şeyler konuyu açan arkadaş içinde geçerli , 2-3 kere et kestirirsin , yine sarkma büyüme yapar , seninde yolun çektirmeden yana. hem en arkadaki diş yav o kadar görsel etkisi yoktur çeto :D
-
Pikacu bunu yazdı
Benim sorumun ise;
Ön büyük dişime 2013 Ocak ayında askerdeyken doldu yaptırmıştım. O dişim pazartesi günü yemek yerken yarısı kırıldı. Şimdi hem o dişi yaptırmak hemde diğer çürüyen dişlerimi yaptırmak istiyorum. Oturduğum ve çalıştığım yer Okmeydanı Ağız ve Diş Has. yakın olduğu için orayı düşünüyorum. Hastanenin listesinde bir çok doktor var. Bunların hangisine gitmem gerekiyor?
pika söz konusu ön dişse çok devlete bakma abi , para mara biriktir özele yaptırt.
benim tavşan dişimin yanındaki kırıldı ortadan böyle yanlamasına , 2 kere devlet dolgu yaptı ikisininde zamanla rengi attı kötüleşti ve çok belli olup sırıttı düştü
sonuncuyu özele yaptırdım şuan diğerlerinden farkı yok , sağlamlığınıda görücem işte 1 seneye yakın doluyor
-
baristbt bunu yazdıPikacu bunu yazdı
Benim sorumun ise;
pika söz konusu ön dişse çok devlete bakma abi , para mara biriktir özele yaptırt.
benim tavşan dişimin yanındaki kırıldı ortadan böyle yanlamasına , 2 kere devlet dolgu yaptı ikisininde zamanla rengi attı kötüleşti ve çok belli olup sırıttı düştü
sonuncuyu özele yaptırdım şuan diğerlerinden farkı yok , sağlamlığınıda görücem işte 1 seneye yakın doluyor
Benim tavşan diş yataydan kırıldı. Özelden bir ara gitmiştim, diğer dişlere de baktırdım. Komple yaptıracaktım, adamlar benden 15.000 TL istedi. Onun için devlete bakıyorum. şu sıralar fazla para veremem. Öncelikle hangi doktora gitmem gerekiyor?
-
-
Pikacu bunu yazdı
Benim tavşan diş yataydan kırıldı. Özelden bir ara gitmiştim, diğer dişlere de baktırdım. Komple yaptıracaktım, adamlar benden 15.000 TL istedi. Onun için devlete bakıyorum. şu sıralar fazla para veremem. Öncelikle hangi doktora gitmem gerekiyor?
hocam mhrs'den gitmek istediğin devlet hastanesinin hekimlerini birer birer doktortakvimi.com'a yaz (eskiden adı eniyihekim'di)
güzel yorumları olan içine sinen birinden al randevunu..
devlet hastanesi için arkadaşlar doğru söylemiş, bi arkadaşım azı dişlerinden biri için araştırma yapmadan randevu aldı,
doktor "acil çekilmesi lazım ama iltihap yapmış, antibiyotik yazıyorum, 1 haftaya iltihap kurur, çekelim" dedi.
çok arka bir diş olmadığı için kötü görünecek diye tedirgin oldu arkadaş.. dedim lan bi dur antibiyotiğe başlama.. araştırdım yorumları güzel bir doktora götürdüm.
"buna zamanında siyah dolgu yapılmış, iyi temizlenmeden beyaz dolgu yapılmış, dur temizleyelim cizzt bızzt yeni dolgu, hadi geçmiş olsun"
ne iltihap varmış ne başka bişi..
türkiye'de 2-3 farklı "öneri" doktordan teyit almadan, diş çektirilmez, ameliyata girilmez, kötü bir hastalığa sahip olduğuna inanılıp moral bozulmaz.