folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Discovery Ram Kullanımı Ve Batarya Ömrü Hakkında ?

Discovery Ram Kullanımı Ve Batarya Ömrü Hakkında ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OttomanSlap
    OttomanSlap's avatar
    Erkek

Selam müritler, dün discovery aldım, ilk android telefonum olduğu için neyin ne olduğunu duyumlarımla biliyorum. Fakat benim bu telefonda 2-3 problemim var. 

birincisi telefonun şarjı başka bi arkadaşımda olan discoverynin şarj süresine göre çok daha kısa sürdü. Battery saver gibi programlar falan kullanıyorum ama arkadaşımın ki bi buçuk gün giderken benimki sabah 11 den akşam 8 e kadar anca yetti. Bu bataryanın bi eksikliğimi yoksa benim ikinci sorunum olan aşırı ram tüketimine mi dayanıyor ? Şöyle ki telefonun ram tüketimi %85 ten aşağıya hiç bi şekilde inmedi daha, bunu nasıl çözebilirim, kurmam gereken uygulamalar neler, pil ömrü için ipuçları falan verebilirmisiniz ?

teşekkürler

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

wifi bluetooth gibi bir şey açık kalmış olabilirmi?

I am Jack's inflamed sense of rejection
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OttomanSlap
    OttomanSlap's avatar
    Erkek
    asiminnesli bunu yazdı

wifi bluetooth gibi bir şey açık kalmış olabilirmi?

yanlışlıkla ttnetin gezinti şeyine evet dedim iyimi. 

hocam mobil şebeke kapalıydı wifi den bağlanıyodum ama arkadaş telefonu nası kullanıyosa bendede aynı durum. o da hep wifi den girer internete. bluetooth u daha hiç açmadım

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eXeLanS
    eXeLanS's avatar
    Erkek

batarya bana 1 gün yetiyor..

Wifi, 3g yi kapat..en önemlisi ışık ayarını en düşük yap bataryayı en çok o kullanıyor..Telefon güzel ama her akıllı telefon gibi bununda şarjı dayanmıyor..Ayrıca battery saver gibi programlar kullanma uygulama arka planda sürekli çalıştığı için bataryayı daha çabuk tüketir.Hareketli ekran koruyucuda  kullanma..

Arkadaş o kadar para ver onu kullanma bunu  kullanma...

eXeLanS tarafından 06/Şub/14 20:51 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sserkan
    Sserkan's avatar
    Erkek

Parlaklığını yarının biraz altına indir 

Benimde ilk zamanlar öyleydi şimdilerde 2 günü çıkarıyor 

konuşma +facebook +whatsapp felan 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    🧿
    BlackApple
    BlackApple's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

hocam öncelikle batarya ile ilgili yüklediğin tüm progrmları sil sonra ayarlardan güç korumasına gir ve sistem güç tassaruf modunu aç

BlackApple tarafından 06/Şub/14 20:51 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

gm yi bilmiyorum ama benim xperia z de ilk aldığım 3-4 gün performansı çok kötüydü.Zamanla düzelir demişlerdi gerçekten 1 ay olmadan batarya adam oldu.Haa gel gelelim 1 gün anca yetiyor bana 3g wifi her şey açık birde çok kurcalıyorum.En önemlisi ekran parlaklığı biraz kısmanı öneririm

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

hacı kimseyi dinleme. bu aletin huyu bu. 4-5 gün falan böyle gidiyor. 1 hafta sonra giderek artmaya başlayacak. kaç arkadaşımda ve bende de aynı şeyi yaşadık. ilk başta korkuyor insan bu ne kısa batarya süresi diye ama kullandıkça açılıyor. hiç program falan kasma hele o batarya programlarına hiç hiç bulaşma. normal kullan telefronunu.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OttomanSlap
    OttomanSlap's avatar
    Erkek

3g yi kapattım parlaklığı en aza indirdim, battery doctor programını sildim. Telefon şuan şarjda. bi soru daha sorayım şarj demişken

akıllı telefonların pilleri farklı ya hani lityum ion falan. Batarya ömrünün uzun olması için iki çeşit şarj yöntemi varmış

birisi telefonun şarjı %20 ye falan indiğinde şarja tak %100 yapmadan şarjdan çıkart diyor

bir diğeri telefonun şarjını %1 e kadar indir %100 e kadar şarj olduktan sonra hemen çıkart diyor. Bunlardan hangisini uygulamalıyım ve ram tüketimi için ne yapmalıyım?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

normaldir hocu. zaten o batary saver tarzı programları gereksiz buluyorum kaldırsan daha iyi.

masaüstüne optimize et butonunu koy. arada basarsın ram tüketimi azalmış olur.

tasarruf modunu açarsan epey fark ediyor ama ben kullanmıyorum çünkü belli bi süreden sonra wifi mobil net vb. otomatik kapatıyor.

ayrıca her ne kadar fazla kurcalamıyorum desende ilk telefon zaten farkında olmadan fazla kullanıyorsundur düzene oturur zaten.

birde ekran parlaklığı epey şarj yiyor onu düşür, tuş kilidi süresini düşür ekran ne kadar kapalı kalsa o kadar iyi bütün şarj ekrana gider zaten.

örnek vermek gerekirse 9 saat müzik açık kaldı toplamda yüzde 20 bile şarj yemedi neden çünkü ekranı açmıyordum.

edit: sorduğun soru içinde genelde şarj tam bittikten sonra takıp fullemek daha iyidir. ama pek takılma zaten zamanla rastgele takıp çıkarıyorsun fazla evham yapma yani.

Kreyzi tarafından 06/Şub/14 21:16 tarihinde düzenlenmiştir

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OttomanSlap
    OttomanSlap's avatar
    Erkek

soru cevap olmuş oldu, kreyzi hocam mantıklı dedin bi yerden sonra zırt pırt şarjdan çıkacak zaten telefon. pil tüketimi konusunda şuan dediklerinizi yaptım beklemedeyim.

ram için widgetını ekledim clean master ın. ram temizliyo %70 küsürlere iniyo ama saniyesinde geri çıkıyo yukarı. antivirüs olarak avast kullanıyorum ayrıca onun yerine ne önerirsiniz ?

Toplam Hit: 2409 Toplam Mesaj: 18