Diskte Yer Kalmayan Windows Açılmama Sorununun Çözümü
-
emnimax bunu yazdıx-files bunu yazdı
İki yol önereyim.
1. Hocam iso imaj varsa tak kurulum ekranında SHIFT+F10 bas komut satırına notepad yaz ordan sistem diskinden dosyaları başka yere aktar yer aç. windows dizini altında bulunan temp klasörü içindeki dosyaları sil.
2. Windows PE bunu indir usb boot et. Sistemde boş yer aç.
can498 bunu yazdıben olsam, live disk tarzı birşey bulur, cd'den başlatırdım C içerisindeki dosyalardan indirilenleri vs D ye taşırdım, veya temp dosyası içerisindeki ön bellekteki dosyaları silerdim.
şu da olabilir, live disk ile uğraşmamak adına; disk söküp başka pc ye takıp orada da bu işlemler yapılabilir.
yukarıdaki 2 yöntem de çözüme ulaştırır.
windows pe yi boot ettikten sonra nasıl c temizleyeceğiz ?
-
usb windows iso yazdır,
format atar gibi başlat
disk biçimlendirme bolumune gelince sürücü yükle de,
yeni bir pencere açılacak,
orada c surucusunde indirilenleri sil mesela yada d surucusune taşı,
diskinde bu şekilde yer açılmış olacak
-
emnimax bunu yazdı
usb windows iso yazdır,
format atar gibi başlat
disk biçimlendirme bolumune gelince sürücü yükle de,
yeni bir pencere açılacak,
orada c surucusunde indirilenleri sil mesela yada d surucusune taşı,
diskinde bu şekilde yer açılmış olacak
hocam windows 11 iso sunu usb ye mi atayım media creation tool ile ? yoksa windows pe yi mi usb'ye iso olarak mı yazdırıp başlatayaım ?
-
Windows 10 yada 11 isosunu
-
linux live usb ile çözersin ben daha önce öyle yaptım.
bu arada icloud yedekelemesinde gözünüzü sevim fotoğraf yedekelemeleri için kullanmayın
fotoğraf / video için google photos kullanın ayarlardan tasarrufu seçin
1. hem cihazda yer açar
2. hem yedeklelemeniz daha hafif olur
3. pc ye yedek alırken gb larca yer kaplamaz.
ben hem icloud aile paketi hem google one aile paketi kullanıyorum telefonu pc ye takınca cihazı yedeklemesi 3-5dk sürüyor yer de kaplamıyor.
(not güncel yedek aldığınızda en eski yedekleri silin son 2 yedek kalsın sadece boşa yer kaplamasın)
-
Parted Magic bootable cd , usb ile aç
Gereksiz bir seyleri elle sil.
-
Bu arada cihazınızın sağlıklı ve sorunsuz çalışması için her zaman C diski (windows un yüklü olduğu) bölgeye değil de D veya 2. Disk e yapın büyük boyutlu yedekelemeleri veya oyun yüklemelerini.
örnek olarak benim C diski komple bir SSD içinde Windows + temel uygulamalar yüklü sadece
D diski ise geri kalan herşey için
-
Bende mesela boot klasöründe root kit vardı format yemiyordu temiz isoda yoktu hocam
Zorda olsa tertemiz oldu
-
Windows 10 aldığı tedbirlerle ayakta durabiliyor ama yapay zeka virüs olayı halen sakat
-
Yaptıklarımdan birkaçı
Users startup permission none
Users local Windows permission none
Program data permissions none
Program files hepsinin isminin sonuna birşey ekleme