Diskte Yer Kalmayan Windows Açılmama Sorununun Çözümü
-
LaNCeLoT bunu yazdı
Parted Magic bootable cd , usb ile aç
Gereksiz bir seyleri elle sil.
şuna youtubeda bir bakayım hocam o zaman
-
hard diski söy başka bir bilgisayara usb disk kutusu ile bağla sil
-
rapidhacker550 bunu yazdıemnimax bunu yazdıx-files bunu yazdı
İki yol önereyim.
1. Hocam iso imaj varsa tak kurulum ekranında SHIFT+F10 bas komut satırına notepad yaz ordan sistem diskinden dosyaları başka yere aktar yer aç. windows dizini altında bulunan temp klasörü içindeki dosyaları sil.
2. Windows PE bunu indir usb boot et. Sistemde boş yer aç.
can498 bunu yazdıben olsam, live disk tarzı birşey bulur, cd'den başlatırdım C içerisindeki dosyalardan indirilenleri vs D ye taşırdım, veya temp dosyası içerisindeki ön bellekteki dosyaları silerdim.
şu da olabilir, live disk ile uğraşmamak adına; disk söküp başka pc ye takıp orada da bu işlemler yapılabilir.
yukarıdaki 2 yöntem de çözüme ulaştırır.
windows pe yi boot ettikten sonra nasıl c temizleyeceğiz ?
C:Windows\temp klasörünü temizle.
İndirilenler, belgelerim kullanıcı verilerini vb dosyaları farklı yere taşı.
Masaüstünde bulunan ıvır zıvır verileri farklı yere taşı vs vs...
-
x-files bunu yazdırapidhacker550 bunu yazdıemnimax bunu yazdıx-files bunu yazdı
İki yol önereyim.
1. Hocam iso imaj varsa tak kurulum ekranında SHIFT+F10 bas komut satırına notepad yaz ordan sistem diskinden dosyaları başka yere aktar yer aç. windows dizini altında bulunan temp klasörü içindeki dosyaları sil.
2. Windows PE bunu indir usb boot et. Sistemde boş yer aç.
can498 bunu yazdıben olsam, live disk tarzı birşey bulur, cd'den başlatırdım C içerisindeki dosyalardan indirilenleri vs D ye taşırdım, veya temp dosyası içerisindeki ön bellekteki dosyaları silerdim.
şu da olabilir, live disk ile uğraşmamak adına; disk söküp başka pc ye takıp orada da bu işlemler yapılabilir.
yukarıdaki 2 yöntem de çözüme ulaştırır.
windows pe yi boot ettikten sonra nasıl c temizleyeceğiz ?
C:Windows\temp klasörünü temizle.
İndirilenler, belgelerim kullanıcı verilerini vb dosyaları farklı yere taşı.
Masaüstünde bulunan ıvır zıvır verileri farklı yere taşı vs vs...
hocam masaüstü gelmiyor ama dediğin yöntem ile buralara ulaşbilir miyiz yani ben windows pe olayını hiç bilmiyorum o yüzden soru saçma gelebilirr
-
sen 20 tane öneriye rağmen 4 gündür hala açamadın mı pc yi.
-
PanxeR bunu yazdı
sen 20 tane öneriye rağmen 4 gündür hala açamadın mı pc yi.
pc uzaktan bir akrabanın facetime ile yapmaya çalışacağız hocam
-
Konuyu gördüğümde cevap yazaktım ama 4 5 farklı çözüm yöntemi yazıldığı için aynı şeyleri yazacağım için gerek duymamıştım. Kaç gün olmuş hala müdahelede bulunmadın mı ?
Yazdıklarından ne yapmak sitediğinide anlamadım. Cihazı ulaşıp bir şekilde format mı atmak istiyorsun ? Yoksa bir yöntemi varsa o dsoyaları silip tekrar kullanmayı mı ?
Hintli Rajitler yüzüne artık Microsoft Windowsda tek tuşla direkt erişim "güvenli mod" u default olarak açık bir şekilde getirmiyor. Bu sebeple taşı taşa vurarak oraya ulaşılabiliyor.
Şunu deneyebilirsin;
Zorla onarım menüsüne girmeyi deneyebilirsin. Normalde shifte basılı tutarak yeniden başlat butonuna tıkllarsan bu menüye ulaşabiliyorsun lakin bilgisayarı açtığında, windows logosu geldiğinde, güç tuşuna basılı tutarak zorla kapatırsan bu menü önüne gelebiliyor. Bu zorla kapatmayı 4 5 kere art arda yap. Şu aşağıdaki menüye girebiliyorsan güvenli modda girip, Icloud'in yedeklediği klasörü bulup manuel silebilirsin.
Gelişmiş seçenekler → Sorun gider → Gelişmiş seçenekler → Başlangıç Ayarları → Yeniden Başlat → internetsiz olan 4. yani F4.(farklı olabilir ona göre seç)
https://www.youtube.com/watch?v=IZyhrhwwOcU
He bir şekilde bu menüye giremedin diyelim o zaman yine OS yeniden yüklemeden nasıl çözerim dersen bir linux dağıtımıyla live açmak, hirenboot la açmak, Windows PE(denemedim) gibi bootable bir media ile girip SSD den dosyaları silmeyi deneyebilirsin. Bunlar dışında yine verileri silmeden önerebileceiğim şey ise windows media ile yükleme ekranında İşletim sistemini nereye yükleneceiğini gösteren HDD partion bölümünde Shift + F10 la Windows komut pencresine yani CMD ye girip komutla "C:" diskine geçip, icloud yedek pathini bulup "del C:\klasor\*.* " yaparak silmek olurdu. Bu kulaktan kulağa ben sana söylicem sen ona söylicen zor gibi. Belki Authorization ya da permission sorunları olabilir extra yapılması gerkeen adımlar olabilir.
https://www.youtube.com/shorts/ar8__cjcH_o
En basit haliyle bu iki yöntem sorununu çözer. Baktın olmuyor bilen birine emanet etsin bilgisayarı ya da direkt format attır bilgisayara.
hypnot1c tarafından 09/Nis/26 15:59 tarihinde düzenlenmiştir