Disleksi Ve Obsesif Kompulsif Bozuklukları Olanlar
-
Kimler arkadaşlar bende bu iki rahatsızlıkta en üst seviyede ve günlük hayatımda oldukca fazla sıkıntı çekiyorum, tedavisi filan yok valla denemediğim ilaç yöntem kalmadı ben daha ziyade bu rahatsızlıkları kendi kendisine aşanlar ya da azaltanlar varmı onu merak ediyorum yöntemleriniz nedir,
-
kardeşim bak yaşamış biri olarak diyeyim
hayattaki felsefen şununla yaşicaksın o hastalık varken
"neyi değiştirebilirim ki ? oraya dokunmasam bana nolurki dokunursam o şey kesın olcakmı ! hayır olmicak e neden defalarca dşünceler eşliğinde yapıp canımı sıkayım " de ve cekil . derin derin nefes al ve uzak dur . cok pc basında durma oda etkiler bırşeyleri okruken yazarken düşünürken yaparken konusurken her alanda bu dediğimi göz önünde bulundur ve kesınlıkle sakin ol . yani bu bi defa yap cekil i bana doktorum demişti ve sakın olmam gerektiğinde sölemişti bunun bilincinde olman lazım önce bi psikiyatr 'a görün daha sonra o sana senı sakınleştirecek dikkatini daha saglam tutucak ve akabinde bi hareketı defalarca yapmanı engellicek sekilde sana sakinleştirici ilac ve terapiler vercek. bunun yanı sıra sen brşeyi yaparken sadece su olayın olcak ." sadece bir kere yap & cekil" .
bak doktor olarak her doktor iyi birşeyler yapamaz bu konu cok zordur ve insanı deli eder bu konuda senı benden iyi kimse anlayamaz kesınlıkle ama şunu demeliyimki uzun sabırların eşliğinde tedavine devam ettiğinde kesınlıkle karşılıgını alıyorsun ve bu konuda hiçte "taşak" malzemesi olacak bişi deildir insan yerı gelır en son safhaya geldıgınde bişiye moralın bozuk oldugunda tututlursan düşüncelerinle ağlarsın bile ama sabrediceksin ve bak kesınlıkle dıyorum kardeşm kesınlıkle doktoruna ıncııını cıncııını herşeyini anlatıcaksın ayrıca emin olki hemen etkisini görmiceksin ama zaman içinde farkediceksin hem bı yara bile hemen kapanmaz sabredersin zaman içersinde kabuk tutar sonra o kabuk kendını atar emin olki vakti zamanı geldiğinde buda geçicek sakın ol duanı et (((((;
-
Bende OKB var. Küçüklükten beri var. Çok derli toplu bir insandım, hâlâ da öyleyim. Küçükken biraz temizlik hassasiyeti vardı. O geçti ama şimdi de kuşku hassasiyeti var. Temizlik hassasiyeti kendi kendine geçti. Belki de hızlı büyümenin etkisiyle. Kuşku hassasiyeti de yine küçüklükten beri vardı ama son 2-3 yılda artık dayanılamayacak bir hal aldı. Çok denedim bazı şeyleri unutmayı. Mesela o saçma şeyleri unuttukça kendim yeniden saçma şeyler çıkarmaya başladım. Yani saçma düşünce yöntemleri. Bir nevi kuşkuyu dindirmek için yöntemler, sayılar, sayılarla yapacağım işleri veya nesneleri ilişkilendirme. Ama çok saçma şeylerdi. Baktım olmuyor, doktora başvurdum. Şöyle diyeyim, bu olayı kendi kendine halletmek çok zor. Çünkü beyinde yer alan bazı limbik sisteme ait oluşumlardan dolayı bu oluyor. Amigdala(Endişe merkezi veya emosyonel merkez), hipocampus ve corpus mamillare arasındaki sinapslardaki serotonin yani ,mutluluk hormonu olarak da biliniyor galiba, inhibe edici nörotransmitterin sinapslardaki azlığından dolayı oluyor. Zaten tedavide de setotonin geri alım inhibitörü kullanılıyor. Diyeceğim o ki olay tamamen biyolojik. Yani soyut birşey değil. Tedaviler uzun süreçlidir. Mesela ben orta düzey bir hastayım. En az 1 yıl sürecekmiş. Biraz sabır gerekiyor.
-
Bu konuyu çok az kişi gördüğüne inanıyorum,
-
azıcık türkçe terim kullanın bişey anlamadım :|
-
en büyük sebeblerınde bırısı PC BASINDA COK DURMAK sınırlama koymak herzaman faydana olacaktır
bırde cogu zaman iyimser olmaya calıs bardagın dolu tarafı mısalı ;)
ınternettekı herkezın anlamlı cumlelerden olusmus cafcaflı sozlerıne uyup kendını o cumle ve sozlere gore
KESINLIKLE uyarlama.En cok dikkat etmen gereken husus ıse Sosyal Aktıvıteler bı yerde kapalı kalmaktan kım sıkılmaz kı
bı ugrasın olsun herseyden once Şükret :)
Not: lıseden bı arkadasımdan ornek vereyım adam o kadar takıntılı ki test sınavlarının hepsı 10 20 veya 0 hep alcak
notlar emın oldugu sıklar arasında bile kararsız kalmaktan sınav sekılden sekıle gırıyordu kulakları cınlasın
-
ASKB ye sahibim.Arkadaş çevrem bilmiyor sadece ailem.Askerlikten muaf olucağı söylediler bekliyorum
-
Blackjack bunu yazdı:
-----------------------------
ASKB ye sahibim.Arkadaş çevrem bilmiyor sadece ailem.Askerlikten muaf olucağı söylediler bekliyorum
-----------------------------kardesım yanlıs anlama ama sana tavsıyem nietezsche den bunun gıbılerden uzak durmayı dene bır donem
Sosyal aktıvıtelerını sık sık yapmaya bak senın sorunun obsesızmden daha krtık tamamen otorıteye karsı gelmek sınırlenmek can sıkıntısı vs.
ya oldugun gıbı gorun yada gorundugun gıbı ol Mevlana.
nıetezche kadar beynı bulandırmaz :) sakın yanlıs anlama benı bu arada
bu hastalıktan kurtulmak ıcın beynın rahat olması lazım cunku
-
ne dionuz ben bişey anlamıyom :|
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------
ne dionuz ben bişey anlamıyom :|
----------------------------- -
hafif obsesif
bence problemi olan biz değiliz diğerleri
sadece sayımız az olduğundan diğerleri kendileri normal sanıyo
pis yerlere nasıl dokunuyosunuz hadi dokundun elini yıkamadan nasıl gözünü kafanı ağzını elliyosun anlamıyorum