Div CSS İle İlgili Bir Soru
-
Ben bir div i ortalamam gerektiğinde absolute değil relative kullanırım.. Örnek kodu aşağıda bulabilirsin..
<html> <head> <style type="text/css"> .tahribat { width:300px; height:150px; margin:0 auto; background:#333; } </style> </head> <body> <div class="tahribat">Bu içeriği ortala</div> </body> </html> -
hocalar div absolute olmak zorunda. baska sekilde isim gorulmuyor.
-
eğer divin position özelliği relative olursa margin:0 auto özelliğini ullanarak istediğin sonuca ulaşırsın fakat position özelliğin absolute ise ancak left:40%; ile ortalayabilirsin yada left:400px gibi herhangi bir değerle olur ancak şuan aklımda olan bu deneyerek görebilirsin
-
abi adamı uğraştıracak birşey yok.Bak işin içine isimde girdi şimdi.z-index verebilir, başka yolla çözebilir.
hiç olmadı absolute divini , relative divinin içine alabilir.
Ne yapmak istediğini anlasam.Sadece absolute divini ortalmak istiyorumla olmuyor.
---
Neden relative yapmadı ? neden illa absolute.. bi ton mevzu var.
Resmini birşeyini koysun.
yoksa al şu çözer ama ne istediğini , sorunu anlamazsak bundan sonra da sorun gelecek.
bende okumayı biliyorum adamın ne yazdığını görüyorum
<style>
div.ana{
width:300px;
margin:0 auto !important;
}
div.abs{
position:absolute;
border:1px solid #ccc;
background:#f7f7f7;
width:300px;
}
</style>
<div class="ana">
<div class="abs">
asdffsda
</div>
</div>
-
javascript kullan div left değeri = (pencere genişliği/2)-(div genişliği/2) bunu hem onload hem resize olayına yaz windowun.
-
illa absolute olarak kalcak diyorsan CSS'i şu şekilde düzenle
width: 500px; position: absolute; left:50%; margin-left:-250px;
Margin Left değeri senın kullandığın Div'in genişliğinin yarısı kadar ayarlar ben 500px verdim -250 ayarladım sende kendine göre uyarla bundan başkada yontem olacağını sanmıyorum...!
-
hafız;
sağdan soldan ve yukarıdan aşağıda ortalayacaksan bu işini görür, her çözünürlükte ortalar.
.ortala{
width: 200px;
height: 200px;
position: absolute;
left:50%;
top: 50%;
margin-left: -100px; /* genişliğin yarısı*/
margin-top: -100px; /* yüksekliğin yarısı*//*buradan sonrası fasa fiso*/
border: 1px solid #CCC;
background: #F0F;}