Diyarbakır Festivali

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek
    pedere sormam ki abi ben öle şeyleri .
    sadece bi fikrini sorarım o da hep benim istediğim yönde söyler ne hikmetse :D
    ama gelecem özellikle senden bazı feyzler alcam .
    güzel geççek iple çekiom ben

... sorcerer & musket ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    eyvallah gel guzel olacak guzel...:)

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    iyi bu başlık düzgün gidiyo.
    Bi kolaçan edeyim dediydim taşkınlık varmı yokmu diye. Bravo çocuklar sizede bu yakışır devam edin aynı çizgide..

( Bir mod-admin taşkınlık yapılan yerde sert uyarılar- konu silme- kilitleme- ban koyma yaptığı gibi, düzgün giden bir başlıkta userları kutlamasını bilmeli bence..) (ulan özlü söz gibi oldu:):)Bari sonuna tugrulbaba diye yazalım hehe)

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    criminal hpja valla ben böleyim eger sana tersse banlayaiblirsin ben bu ülkede sadece evrensel dilleri isterim başka dilleri istemem ne dedikleri öenmli tamam ama apo besleyen pkk ya destek veren insalar benim ölüme dek düşmanımdır...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FienDisHMan
    FienDisHMan's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Kulağa hoş geLen her türlü müzik güzeLdir. Hangi Dilede olursa oLsun Müzik zaten evrensel bir diLdir.
    Ayarıca festivaL havası var ne güzel işte millet gider eğLenir bundan daha güzeli mi var üstelik herhangi bir maddi taLepte yok yani beLeş :) ben son gününe gidecem

DiKKaT KöPeK VaR..!!!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal
    Criminal's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    criminal hpja valla ben böleyim eger sana tersse banlayaiblirsin ben bu ülkede
    sadece evrensel dilleri isterim başka dilleri istemem ne dedikleri öenmli tamam ama
    apo besleyen pkk ya destek veren insalar benim ölüme dek düşmanımdır...
    ---------
    İşte senin anlayışsızlığın bir kez daha ortaya çıktı.
    Niye seninle aynı görüşü paylaşmadığım için seni banlayayım ki?
    Bu anlayışsızlık, dar kafalılık olmaz mı?
    Bu şu anlama da geliyor, farkında mısın?
    "benim elimde yetki olsaydı criminal hoja, seni banlardım!"
    Zira insan karşısındakinin de kendisi eylemsel açıdan kendisi gibi davranacağını
    düşünür.
    Ben bu ülkede evrensel dilleri isterim demişsin?!
    Bu ne demek anlamadım!!
    Saçma sapan bir görüşün yansıması gibi.
    Hatırlarsın Tuğrul, gazeteciler rahmetlinin birine "Anadolu bir kültür mozaiğidir"
    dediğinde,
    "Ne mozaiği ulan! Mermerdir, mermer!" diye tepki vermişti zat-ı muhter(ş)emleri! :)
    Hala nato kafa nato mermer görüş!
    Yahu sen ne biliyorsun oradaki herkesin tek bir görüşü savunduğunu?
    Hepsinin aynı kanıda olduğunu?
    Bu genellemeyi yapacak yeterli sayıda delilin var mı?
    Yoksa sana yansıtılan, sana gösterilenlerin peşinde misin?
    Basın ne veriyorsa onu mu alıyorsun canımın canı?

Olaylar oluyor da, nedenini nasılını düşünüyor musun?
    Neden başladığını?
    Niçin başladığını?
    Kimlerin ne amaçla başlattığını?
    Birileri gidip destek veriyorsa, bu desteğin neden olduğunu?
    İşin içinde zorunluluğun ne derece/keyfiyetin ne derecede yer aldığını?
    Sorunu ortadan kaldırmak için uzun vadede yapılması gereken en iyi çözümün ne
    olduğunu?

Dik kafalılığın, içi boş milliyetçiliğin (ki bu haliyle yapılan odur!), popülist politikalara
    kapılmanın, şovenizmin yeri yok burda.
    Propaganda yapar gibi yazmayın burada.
    Burada kendinize ait fikirlerinizi yazın (varsa!), çözüm önerilerinizi tartışın!
    (Küfretmek yerine öneri üretebilecek kadar çalışıyorsa kafanız!)

Ben farklı görüşe saygı duymayı bilirim, yoksa Tuğrul ile dost olamazdık, değil mi
    Tuğrul ;)
    Hiçbirşey yapamıyorsanız, Tuğrul'dan biraz ders alın!
    Yemin ediyorum ders alın yahu!
    Tartışmanın adabını öğrenirsiniz en azından!...

(Daimi imza : Yokluğun cehennemin öbür adıdır, üşüyorum kapama gözlerini.)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rbtx
    rbtx's avatar
    Erkek
    ben 5 sene diyarbakırda kaldım çevremin çoğu kürttü üstelik babamda polis. Kürdün iyiside kötüsüde var şöyleki babam göreve gittiğinde biz komşulara emanettik ki onlarda kürttü.Hiçbir zaman sorun çıkmadı her zaman yardım ettiler. Ama şuda varki yarım saat önce birlikte piknik yaptığınız ailenin dönüş yolunda pusuya düştüğünü gördüğünüzde 2 çocuğun yetim kaldığını ki bunlar sizin arkadaşınız bunları yapanında kürt olduğunu görünce yada babanızın iş arkadaşının bir gece vakti alnına tek kurşunla öldürüldüğünü bunu yapanında kürt olduğunu görünce kürtlere karşı haklı bir antipati besliyosunuz.
    Criminal at gözlüğü demişsin ne kadar kürdün içinde yaşadın? iyileri var diyoruz evet ama milyonun içinde 100 200 olsun 1000.Doğuda imkan yok bu da devletin suçu. Oraya daha fazla ilgi gösterilse inanın böyle olmayacak.Ordaki insanlar aç dağa çıkma sebepleride bu.Ya aç kalıp ölecekler yada dağa çıkıp karınlarını doyuracaklar.O yüzden kandırılmaları kolay.Onları savunmuyorum kürtleri sevdiğimide söylemiyorum ama durum böyle.
    Bu arada Criminal okuyomusun bu topici bilmem ama hakkında bir eleştiride bulunmak istiyorum.Neden insanları aşağılarcasına yazı yazıyosun? Örnek göstermek gerekirse kendi düşüncenizi yazın (varsa!) demişsin. Sadecede bu değil. Anlıyoruz çok okuyosun gayet kültürlüsün en ufak bir yazım hatasında türk dil kurumu oluyosun ama ilk sayfadaki mesajında sen yazım hatası yapmışsın.Bu yazdıklarım çocukça gelecek ama yazmam gerektiğini düşündüm. Elit bir kişilik havan var ama hepimiz aynı forumdayız gerek varmı sence?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek
    abi o ne mozaiki ulan tepkisini Başbuğ Alpaslan Türkeş vermişti yanılmıosam ?
    dorumu ?

... sorcerer & musket ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Mademki konu mecrasından çıktı iki çift lafta ben edeyim.

"Türkler göçebe aşiret düzeninde takılır, putlarla yatıp kalkarken, (kelime kökeniniz olan Truk Çince barbar anlamındadır, Çinliler Türkleri bilmez, Asyalı barbar göçebe kavimleri bilir, isminizi bile ondan almışsınız!) bildiğim kadarıyla Kürtler Mezopotamya'da daha ileri bir toplumsal düzene geçmiş, yerleşik hayata başlamışlardı. Acaba Türkler'in içinde öyle bir eziklik mi var da, bu kadar sindiremiyor Kürtler'in varlığını?"

diye birşeyler söyledi çok sevdiğim sizinde tanıdığınız ancak ismni vermeyeceğim bir dostum. Yeri gelmişken ondan izin almadan bu yazdıklarını kullandığım için kendisinden özür dilerim beni affetsin sadece bakış açısı yargılayacaz birlikte yukarıdakı yazılanlara takılmayın.

Türkleri Türk kavmi yapan şey islamiyettir. İslamiyetten önceki dönemlerde nasıl bir yaşam kurduğumuzu ne şartlarda yaşadığımızı hatırlamak bile istemeyiz çoğunlukla. (Şaman törenlerinde oğlak kanı içmek gibi ritüeller) (Kan akıtmadan kurban edilen hayvanın haşlanan eti kanı bağırsağı otu boku her şey dahil sistemde yemek içmek)
    Bugun Macaristan, bulgaristan ve finlandiyanın tek ortak paydası aynı kanı taşıdıkları bizlere amansızca düşman olmalarıdır. Halbuki soyumuz bir noktada kesişiyor saydıklarımla. Demekki türklüğün garantörü islamiyettir tezimiz sağlam kanun olma yolunda.
    Düşünün bir islam olmasaydık çanakkalede ki dökülen mehmetçik kanının bugun bizim için nasıl bir meziyet taşımasını beklerdiniz?
    Benim bacı senin koynunda senin bacı benim koynumda nasıl sağlıklı bir kuşak hayal edebilirdiniz?
    İçi boş manasız gençlik giyim kuşam derdinde, ve ne acıdır ki yine milliyetçilik adına içi boş kuru milliyetçilik yapan gençliğim, kendi ulusunun neler yaptığını, neler yapabileceğini bilmiyor, söz dönüp dolaşıp buralara gelince kısa yoldan kıvırtmalara başvuruyor.
    Aklınızı başınıza devşirin. Bir devlet 4 başı bozuğun elinde müzmal olmaz, olamaz. açılan poster açanın götüne gider elbet. Boşmu sanıyorsunuz meydanı siz boşmu?
    Kuru söylemler boşa atılan kurşunlar gibidir. Boşa gider. Ortada dikili direge sadece tek yönünden bakmakla karar vermek yeterli değildir. O direğin etrafında şöyle bir dolaşın ne olmuş ne bitmiş bi analiz edin. Gençlik ateşi başka şey aynı ateş sende bende herkesde var, herkesin har'ı başka türlü. Peki bu ateşi canlı tutmak için ne yaptınız bugune kadar? Kültürüne ne kaadr sahip çıktın? Diline ne kadar sahip çıktın?
    Bahsettiğimiz sey milliyetçilik değil, milletçiliktir. Vatana, devlete halel getirecek her turlu rıyakar duzenı reddetmektir. Bunun adını ıster emperyalızm koyun, ıster sosyalız yada her ıkısını aynı tencereye atıp kaynatın. Milletçilik bunlara karşı durmak, göğüs gerebilmektir.
    Yoksa bir konserde açılan 5 posteri ahanda devlet elden gidiyor diye yorumlarsak atılan nifak tohumunu yesertmek için can suyu veririz başkaca da birşey elde edemeyiz..
    Hadi teneffüse..

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CLK-J35
    CLK-J35's avatar
    Erkek
    Hojalar siz neyin tartışmasını yapıyorsunuz aman olup bitmiş
    Ayrıca Festival süperdi.Kız arkadaşımıda götürdüm.Bu şekil bir şey görmedim millet konserini izledi gitti.Ne taşgınlık yapıldı ne laf atıldı..
    Konserde bi üzücü olay hep oldu millet çocuğunu kaybedıyordu ama anonslarla bulunuyordu..

Kurtalan experess şarkılarını hoş söylüyordu.
    Ayrıca koma rewşende bi sewi parçasını bir söyledi insanı başka yerlere götürdü :)
    Tekrar söylüyorum müzik evrensel bir kavramdır...

CeLeKatireJeotuzbeş
Toplam Hit: 3604 Toplam Mesaj: 34