folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dizel Mi Benzinli Mi?

Dizel Mi Benzinli Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheKorsans
    TheKorsans's avatar
    Erkek

Selam müridler, dizel veya benzinli arabalar hakkında biraz araştırma yaptım fakat hangisinin daha iyi olduğuna karar veremiyorum.İnternetten ne kadar ararştırırsam araştırayım bilgiler hep yüzeysel tecrübeye dayalı birşey görmedim henüz.Var mı bu konuda aydınlatabilicek yardımsever birisi? :D 

Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

arabalardan anlamam ama sana şunu söyleyebilirim tabiki BENZİNLİ

açıklamasını yaparlar birazdan : )

msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheKorsans
    TheKorsans's avatar
    Erkek
    nolanded bunu yazdı

arabalardan anlamam ama sana şunu söyleyebilirim tabiki BENZİNLİ

açıklamasını yaparlar birazdan : )

Bana da benzinli bi' tık ağır basıyor ama tecrübeye dökünce mevzuyu onu merak ettim :D Benzinli araç daha seri olur bakımları ucuz olur diyorlar ama gerçekten öyle mi dizele kıyasla o kadar çok fark ediyor mu bunlar gerekli bana :D 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

off yüzyılın sorusu çok zordur bu soru

amd mi intel mi gibi

dizel az yakar fena kacar ama tr de 100000 den sonra dizele ölü muamelesi yapılır zor satılır fiyatı çok düşer motor ömürleri artık neredeyse benzinli kadardır yeni nesiller benzinliler çok yakar çok kaçardır tüp taktırırsın sonra tüple uyum sağlayamayabilirsin hadi sağladın hem lpg hem benzin alırsın benzinlikten sonra tüpe de bakım yaptırman gerekir filtresi değişir zamanla enjektör değiştirmen gerekir motor ömrü kısalır çekişten düşer motor yaptırman dizele göre uygundur

kısaca zor sorudur bu soru

edit: benzinli araç daha seri olurdur kısmı değişiyor dizel de tork manyağıdır era 1.5 dizel var bende rampada bir çok araba sadece stop lambamı izlerler

sunyy2003 tarafından 25/May/14 22:54 tarihinde düzenlenmiştir

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

Valla benim ford var benzinli focus. Tüpü işliydi aldığımda ama tüpü çıkarttım. benzinde adana şehir içinde şu an itibari ile 40 kuruş yakıyor ve çok memnunum. 1.6 110 beygir.

dizel araç alırken pahalı

yakıt olarak ucuz

işçilik çok pahalı

sorun çıkaracak olsa  daha çok parça var.

yani uzun yol için değil ise benzinli almakta fayda var

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek
    Uzun yol yapıyorsan dizel. Haftada bir yada aksamlari bi tur atayim dersen, benzinli tabiki.. yok ben seri arac kullanırım drag yaparım dersen yine benzinli.

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Erkek

Sıfır alacaksan dizel, ikinci el alacaksan benzinli+lpg hocam.

Yok bende para var dersen ve sıfır alıcam dersen benzinli al geç doğrudan :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Yakıt tüketimi neredeyse yarı yarıyadır. Dizel bu anlamda avantajlı.

Beygir gücü kısmına pek takılma. Önemli olan devir ve tork. Dizel motorlarda devir düşüktür fakat tork yüksektir. Unutmamak lazım ki aracı hareket ettiren tork.

Bakım konusunda dizel araçların maaliyeti biraz daha fazla. Bu durum ilk sahip olma bedeli için de geçerli.

Sonuç olarak dizel iyidir, güzeldir. Dikkat etmek gereken nokta sadece motor değil, aracın durumu, kmsi vs.

Olaylara karışmayın!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    McM
    McM's avatar
    Erkek

Bu sorunun cevabı biraz da sana bağlı.. Uzun yolda mı çok kullanıcaksın şehir içinde mi ?

Alıcağın araç 2008 sonrası mı olucak öncesi mi ? (2008 Sonra dizellerde dizel partikül filtresi diye bir zımbırtı falan geldi EURO 5 standartları için fln ) Bir çok şey etkiliyor bu sorunun cevabını.. Sen biraz ne amaçlı ve kaç model yada almayı istediğin araçlar hakkında detaylar verirsen.. Daha kolay çıkılabilir sorunun içinden :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheKorsans
    TheKorsans's avatar
    Erkek
    HoLyCat bunu yazdı
    Uzun yol yapıyorsan dizel. Haftada bir yada aksamlari bi tur atayim dersen, benzinli tabiki.. yok ben seri arac kullanırım drag yaparım dersen yine benzinli.

Aralarındaki seri olma farklı dağlar kadar mı 1-2 saniye mi?

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek
    TheKorsans bunu yazdı
    HoLyCat bunu yazdı

Aralarındaki seri olma farklı dağlar kadar mı 1-2 saniye mi?

Hocam aracina göre değişir. Mesela yeni kasa civic dizeller, sinifinin dizellerine göre seri.

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
Toplam Hit: 3897 Toplam Mesaj: 35