Dizel Mi Benzinli Mi?
-
Selam müridler, dizel veya benzinli arabalar hakkında biraz araştırma yaptım fakat hangisinin daha iyi olduğuna karar veremiyorum.İnternetten ne kadar ararştırırsam araştırayım bilgiler hep yüzeysel tecrübeye dayalı birşey görmedim henüz.Var mı bu konuda aydınlatabilicek yardımsever birisi? :D
-
arabalardan anlamam ama sana şunu söyleyebilirim tabiki BENZİNLİ
açıklamasını yaparlar birazdan : )
-
nolanded bunu yazdı
arabalardan anlamam ama sana şunu söyleyebilirim tabiki BENZİNLİ
açıklamasını yaparlar birazdan : )
Bana da benzinli bi' tık ağır basıyor ama tecrübeye dökünce mevzuyu onu merak ettim :D Benzinli araç daha seri olur bakımları ucuz olur diyorlar ama gerçekten öyle mi dizele kıyasla o kadar çok fark ediyor mu bunlar gerekli bana :D
-
off yüzyılın sorusu çok zordur bu soru
amd mi intel mi gibi
dizel az yakar fena kacar ama tr de 100000 den sonra dizele ölü muamelesi yapılır zor satılır fiyatı çok düşer motor ömürleri artık neredeyse benzinli kadardır yeni nesiller benzinliler çok yakar çok kaçardır tüp taktırırsın sonra tüple uyum sağlayamayabilirsin hadi sağladın hem lpg hem benzin alırsın benzinlikten sonra tüpe de bakım yaptırman gerekir filtresi değişir zamanla enjektör değiştirmen gerekir motor ömrü kısalır çekişten düşer motor yaptırman dizele göre uygundur
kısaca zor sorudur bu soru
edit: benzinli araç daha seri olurdur kısmı değişiyor dizel de tork manyağıdır era 1.5 dizel var bende rampada bir çok araba sadece stop lambamı izlerler
sunyy2003 tarafından 25/May/14 22:54 tarihinde düzenlenmiştir -
Valla benim ford var benzinli focus. Tüpü işliydi aldığımda ama tüpü çıkarttım. benzinde adana şehir içinde şu an itibari ile 40 kuruş yakıyor ve çok memnunum. 1.6 110 beygir.
dizel araç alırken pahalı
yakıt olarak ucuz
işçilik çok pahalı
sorun çıkaracak olsa daha çok parça var.
yani uzun yol için değil ise benzinli almakta fayda var
-
Uzun yol yapıyorsan dizel. Haftada bir yada aksamlari bi tur atayim dersen, benzinli tabiki.. yok ben seri arac kullanırım drag yaparım dersen yine benzinli.
-
Sıfır alacaksan dizel, ikinci el alacaksan benzinli+lpg hocam.
Yok bende para var dersen ve sıfır alıcam dersen benzinli al geç doğrudan :D
-
Yakıt tüketimi neredeyse yarı yarıyadır. Dizel bu anlamda avantajlı.
Beygir gücü kısmına pek takılma. Önemli olan devir ve tork. Dizel motorlarda devir düşüktür fakat tork yüksektir. Unutmamak lazım ki aracı hareket ettiren tork.
Bakım konusunda dizel araçların maaliyeti biraz daha fazla. Bu durum ilk sahip olma bedeli için de geçerli.
Sonuç olarak dizel iyidir, güzeldir. Dikkat etmek gereken nokta sadece motor değil, aracın durumu, kmsi vs.
-
Bu sorunun cevabı biraz da sana bağlı.. Uzun yolda mı çok kullanıcaksın şehir içinde mi ?
Alıcağın araç 2008 sonrası mı olucak öncesi mi ? (2008 Sonra dizellerde dizel partikül filtresi diye bir zımbırtı falan geldi EURO 5 standartları için fln ) Bir çok şey etkiliyor bu sorunun cevabını.. Sen biraz ne amaçlı ve kaç model yada almayı istediğin araçlar hakkında detaylar verirsen.. Daha kolay çıkılabilir sorunun içinden :)
-
HoLyCat bunu yazdıUzun yol yapıyorsan dizel. Haftada bir yada aksamlari bi tur atayim dersen, benzinli tabiki.. yok ben seri arac kullanırım drag yaparım dersen yine benzinli.
Aralarındaki seri olma farklı dağlar kadar mı 1-2 saniye mi?
-
TheKorsans bunu yazdıHoLyCat bunu yazdıUzun yol yapıyorsan dizel. Haftada bir yada aksamlari bi tur atayim dersen, benzinli tabiki.. yok ben seri arac kullanırım drag yaparım dersen yine benzinli.
Aralarındaki seri olma farklı dağlar kadar mı 1-2 saniye mi?
Hocam aracina göre değişir. Mesela yeni kasa civic dizeller, sinifinin dizellerine göre seri.