folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dizel Mi Benzinli Mi?

Dizel Mi Benzinli Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mythbusters
    Mythbusters's avatar
    Erkek

Telefondan yazıyorum idare et

Dizel mi benzinlimi sorusu biraz karışık izin ver tarihlerine girerek açıklayayım

Öncelikle bu tercih meselesi diyerek sözlerime başlıyorum.

Rudolf diesel abimiz alman mühendisdir kendisi, Nikolaus otto benzinli motorunun ardindan dizel motoru geliştirmiştir. Geliştirdiği donemde bir cok fuara katilarak motoru yanitmis ve inceliklerinden bahsetmistir ki bunlar daha saglam olmasi yuksek tork uretmesi az yakmasi ve yakit uretiminin ucuz olmasi gibi cigir acan inceliklerdi. Fakat o donemlerde insanlar bu motoru benimsemedi ve ilgi gostermedi. Rudolf abi de bu sebeblerden oturu bir fuar donusu gemiden atlayarak hayatina son vermistir. Olumunden sonra motorunu degeri anlasilmistir.

Bu konu uzerinde hayvani arastirmalar yaparak ulastigim aslinda tercih meselesi sonucunun maddelerini irdeleyelim.

Benzinli motor baslica artilar

+oldukca performansli ve hafiftir.

+daha sessiz calışır.

+bakım masrafları nispeten ucuzdur.

Eksiler

-malesef cok yakar ve yakit tuketiminde stabilite saglamasi zordur

-az tork uretir

-benzin biraz daha pahalidir

-ikinci elde deger kaybeder

-arazi sartlarinda dizele gore dezavantajlari coktur

Dizel mevcut artilar

+daha az yakar yuksek tork uretir

+mazot nispeten ucuzdur

+ikinci elde daha degerlidir

+Yakit tuketiminde stabilite saglamak daha kolaydir

+arazi sartlarina daha uygundur.

Mevcut eksiler

-bakimi masraflidir

-sesli calisir

-daha agirdir yuksek hizlara ulasma performansi azdir

Bu listeleri bi ara uzatirim. Gerisi sana kalmis. ben dizel tercih ediyorum ulkenin durumu ve benim cebim acisindan. Ama cok zengin biri olsaydim benzinin konforundanda sasmazdim.

soralım öğrenelim, öğrenelim soralım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sserkan
    Sserkan's avatar
    Erkek
    sunyy2003 bunu yazdı
    Sserkan bunu yazdı
    sunyy2003 bunu yazdı
    Sserkan bunu yazdı

Tabiki benzin. Masrafı-bakımı az. Aracına göre 100bin 150 binde çok rahat satılıyor.Dizelde öyle değil 100'den fazla araç almak binevi kumar oynamak gibi.  Baktın benzinli çok yakıyor taktırırsın bi sıralı sistem tüp olur biter. Uyum sorunu felan hikaye artık koskoca Honda bile fabrika çıkışlı LPG'li araç üretiyor.

uyum sorunu hikaye mi hocam sanayide iyi bir lpg ciye git sonra deki ben benzinli araba alıp lpg taktırıcam neleri alayım yada almayayım nedenleri ile sor anlatsınlar

750 Liraya atikerde var 2000 Liraya BRC'de tutup 50 milyarlık arabaya 750 liralık Atiker taktırırsanı uyum sorunu uyum sorunu diye dert yanmıycaksınız.Firmalar markalara özel ürün geliştiriyolar artık. Aracınıza en uygun ürünü bulup taktırırsanız emin olun sorunsuz bi sistem. Çevremdeki araçlarım %95'i LPG'li ve hiç bi sorun yaşamıyorlar.

Örneğin;

BRC bugün hondaya 100 bin km motor garantisi veriyor. Hyundai kendi servislerinde Lpg montajı yapıyor dediğiniz gibi sorunlu bi sistem olsa üreticiler bu riske girmez. LPG'de markadan sonra en büyük 2. etken montajdır.

Aracınıza en uygun markayı araştırıp bulduktan sonra düzgün bi montaj yaptırırsanız sorun yaşamazsınız.  

hocam sürekli honda demişsinde honda nın bu kadar lpg uyumu olmasının nedeni 2013 e kadar dizel üretmemesiydi o yüzden lpg yada cng ye önem vererek uyumlu olması sağlamışlardır

ww de brc fsi motor için deli gibi ar ge yaptılar benzi ile lpg karıştırılıp direk benzin enjektöründen karışımı verdi çok sevinildi ohbe bu motora da lpg takıldı denildi taktırıldı sonra hala uyumsuz olduğu zamanla yaşanılan problemler anlaşıldı

opel astra foed focus un bir modelleri vardı şimdi kesin konuşmayayım ama belki takıldıktan 250 belki 250000 km ama sonunda pistonlar zarar görüyor ama bunu göze alıp yine yaptırıyorlar çünkü her türlü kârda olacaktır

sonuçta benzin sıvı bir yakıttır lpg kuru bu motlaka bir şekilde size sorun yapacaktır 

Firmalar gerekli önemi verirse gayette uyumlu hale getirebiliniyor. Honda binevi dediğiniz gibi dizel inadı yüzünden Lpg'ye yöneldi ve geliştirdi. 2. örnekte hyundai'yi verdim onu görmemişsiniz sanırım. Hyundai en üst modellerinden biri olan Elantra modeline servislerde lpg takıyor ve alternatif olarak sunuyor. Lpg üreticileride diğer firmalara ürün geliştirmek için uğraşıyor bu uğraş araç üreticilerinin talebiyle doğru orantılı.. Ww ve ford demişssiniz illaki bazı marka modeller sorunlu olabiliyor. Burda önemli olanda benzinli araç alacak kişinin aracın lpg'ye uyumunu araştırıp en uyumlu ve sorunsuz olanı tercih etmesi gerekmekte. 

Lpg evet uzun vadede motora zarar veriyor kimse bunu inkar edemez. Dediğiniz gibi benzin sıvı lpg kuru bi yakıt. Lpg üreticileride bu zararı en uzun vadeye yaymak ve en az zarara indirgemek için düzenli bakımı ve 10000 km'de 1 depo benzin ( 1000 km'de olabilir emin değilim) tüketilmesini tavsiye ediyor. 

Sonuç olarak uzun vadede lpg tasarruf ve bakım masrafları olarak hertürlü avantaj sağlıyor.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

focus 2011 aracımdan tüpü söktürmemin nedeni lpg dir. kuru olduğundan dolayı pistonu çatlatmış. ayrıca ben lpg yi fazla kullanmazdımancak yine de tüp bakımlarını eksik etmezdim. o halde bile sorun çıkardı. ayrıca düzenli buji değiştirmeme ve tüp için özel buji kullanmama  rağmen yüksek ve dengesiz ısı bujinin tırnağını erittti ve içeri düştü tırnak.

sonuç olarak tüpü söktürdüm ve gayet rahatım.

merak edenler için söyleyeyim; uzun yola gidecektim sıralı brc tüpüm açıktı. 50 km gittim hoop araba aşırı titremeye başladı sağa çektim ve yukarıda belirttiğim sorun başıma gelmiş oldu. kasko en yakın Yetkili servise çekti :) 22 bin masraf çıkarıyor. bildiğin iteliyorlardı yani :)

aldım düzgün bir ustada 1 haftada yaptırdım 3.5 k bayıldım. 

yeni model arabalarda honda hariç, benzinli alıyorsanız tüp taktırmamayı göze alarak alın.

Bu boyutta bir hasar dizel araçta olsa idi 6-7 k dan aşağı yapmazlardı

Artık mazottan kıstığınızı servise bayılırsınız :)

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek
    Sserkan bunu yazdı
    sunyy2003 bunu yazdı
    Sserkan bunu yazdı
    sunyy2003 bunu yazdı
    Sserkan bunu yazdı

Tabiki benzin. Masrafı-bakımı az. Aracına göre 100bin 150 binde çok rahat satılıyor.Dizelde öyle değil 100'den fazla araç almak binevi kumar oynamak gibi.  Baktın benzinli çok yakıyor taktırırsın bi sıralı sistem tüp olur biter. Uyum sorunu felan hikaye artık koskoca Honda bile fabrika çıkışlı LPG'li araç üretiyor.

uyum sorunu hikaye mi hocam sanayide iyi bir lpg ciye git sonra deki ben benzinli araba alıp lpg taktırıcam neleri alayım yada almayayım nedenleri ile sor anlatsınlar

750 Liraya atikerde var 2000 Liraya BRC'de tutup 50 milyarlık arabaya 750 liralık Atiker taktırırsanı uyum sorunu uyum sorunu diye dert yanmıycaksınız.Firmalar markalara özel ürün geliştiriyolar artık. Aracınıza en uygun ürünü bulup taktırırsanız emin olun sorunsuz bi sistem. Çevremdeki araçlarım %95'i LPG'li ve hiç bi sorun yaşamıyorlar.

Örneğin;

BRC bugün hondaya 100 bin km motor garantisi veriyor. Hyundai kendi servislerinde Lpg montajı yapıyor dediğiniz gibi sorunlu bi sistem olsa üreticiler bu riske girmez. LPG'de markadan sonra en büyük 2. etken montajdır.

Aracınıza en uygun markayı araştırıp bulduktan sonra düzgün bi montaj yaptırırsanız sorun yaşamazsınız.  

hocam sürekli honda demişsinde honda nın bu kadar lpg uyumu olmasının nedeni 2013 e kadar dizel üretmemesiydi o yüzden lpg yada cng ye önem vererek uyumlu olması sağlamışlardır

ww de brc fsi motor için deli gibi ar ge yaptılar benzi ile lpg karıştırılıp direk benzin enjektöründen karışımı verdi çok sevinildi ohbe bu motora da lpg takıldı denildi taktırıldı sonra hala uyumsuz olduğu zamanla yaşanılan problemler anlaşıldı

opel astra foed focus un bir modelleri vardı şimdi kesin konuşmayayım ama belki takıldıktan 250 belki 250000 km ama sonunda pistonlar zarar görüyor ama bunu göze alıp yine yaptırıyorlar çünkü her türlü kârda olacaktır

sonuçta benzin sıvı bir yakıttır lpg kuru bu motlaka bir şekilde size sorun yapacaktır 

Firmalar gerekli önemi verirse gayette uyumlu hale getirebiliniyor. Honda binevi dediğiniz gibi dizel inadı yüzünden Lpg'ye yöneldi ve geliştirdi. 2. örnekte hyundai'yi verdim onu görmemişsiniz sanırım. Hyundai en üst modellerinden biri olan Elantra modeline servislerde lpg takıyor ve alternatif olarak sunuyor. Lpg üreticileride diğer firmalara ürün geliştirmek için uğraşıyor bu uğraş araç üreticilerinin talebiyle doğru orantılı.. Ww ve ford demişssiniz illaki bazı marka modeller sorunlu olabiliyor. Burda önemli olanda benzinli araç alacak kişinin aracın lpg'ye uyumunu araştırıp en uyumlu ve sorunsuz olanı tercih etmesi gerekmekte. 

Lpg evet uzun vadede motora zarar veriyor kimse bunu inkar edemez. Dediğiniz gibi benzin sıvı lpg kuru bi yakıt. Lpg üreticileride bu zararı en uzun vadeye yaymak ve en az zarara indirgemek için düzenli bakımı ve 10000 km'de 1 depo benzin ( 1000 km'de olabilir emin değilim) tüketilmesini tavsiye ediyor. 

Sonuç olarak uzun vadede lpg tasarruf ve bakım masrafları olarak hertürlü avantaj sağlıyor.

Hyundai zaten lpg isinde bence piyasada en iyisi ona bir diyecegim yok ben hyundai n hem lpg hem dizelini kullandim lpg de dizelde cok iyi 

En guzeli eget lpg takilacaksa lpg uyumlu bir motor tercih edilmeli sonra focusu olan arkadas gibi sorunla karsilasilabilir yada benzine devam

Keske yakit ulkemizdr bu kadar pahali olmasada bizde bu sorunun cevabını dusunmesek

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
Toplam Hit: 3894 Toplam Mesaj: 35