Dizimag Yayın Hayatına Son Verdi. Sahibi Hapse Giriyor
-
Bildiğiniz üzere Türkiye'nin en büyük online dizi izleme sitelerinden olan Dizimag, geçtiğimiz günlerde yayın hayatına son verilerek mahkeme kararıyla erişime kapatılmıştı. Altında yatan nedenlerin belli olmadığı kaç gündür açığa çıkması beklenen kapatılma için Warner Bross avukatlarından edindiğimiz açıklamaya göre, sitenin geleceği şuan için karanlık görünüyor.
Dizimag yönetimi, Dizimag.com'un mahkeme kararı ile kapatılmasından sonra Dizimag1 ve Dizimag2 şeklinde 2 farklı alan adları (domain) altında ve de Dizimag 9‘a kadar domain isimleri hazırlayarak mahkeme kararına rağmen siteyi çalıştırmaya devam ediyordu. Bu kararında ısrarlı bir şekilde devam eden, kararlı olduğu anlaşılan şarkıcı Umut Akyürek’in kardeşi Ogün Genco Akyürek’in evini İstanbul Telif hakları savcılığının mahkemeden aldığı arama kararı ile arayıp suç aletlerine el koyan Warner şirketinin avukatları şahsın suç eyleminde kullandığı bilgisayarlarına el koyarak sitenin çalışmasını sona erdirdi.
Dünya üzerinde telif haklarını en yoğun şekilde ihlal ederek hiç vergi vermeden milyonlar kazanan Ogün Genco Akyürek’in mahkeme kararına ısrarla aykırı hareket ettiği için alacağı cezanın ertelenmeyeceği ve paraya çevrilmeyeceği söyleniyor.
İnternet sitelerinin kullanım oranlarını takip eden Alexa ratinglerine göre dünya klasmanında 1904.cü sırada yeralan Dizimag’ın takribi değeri 8.500.000.-TL olarak belirtilmiş ve günde 536.000 kişinin tıkladığı sitenin günlük gelirinin 7000.- Dolar civarında olduğu belirtilmiş.
Bütün bunların yanısıra haksız elde edilen gelirlerin devri ve tazminat davaları ile karşılaşacağına kesin gözü ile bakılan Ogün Genco Akyürek’in pişman olduğu ve bu işleri bırakacağını söylediği belirtiliyor. Yani kısaca artık Dizimag olmayacak, bu siteden ücretsiz dizi izleyenlerin bu keyiflerini paralı servis veren yer ve platformlardan sağlaması gerekiyor.
Dizimag benzeri site çalıştıranlara duyrulur polis yolda çok yakında kapınız çalınabilir.
Kaynak : http://m.teknolojioku.com/haber/dizimagin-kapatilmasinda-flas-gelisme-son-dakika-15535.html -
paralar doğruysa eğer ohaaa diyorum. adam ne para kırmıştır
-
aslında iyi olmuş :) Ben reklamlarından bunalmıştım iyice.. Torrent rulaz.
-
adam diziyi çekenden dizide oynayandan çok kazanmış be :D
-
iyi para götü yiyen alternatif kurabilir 210000 dolar vurup bırakırsınız :)
1234567B tarafından 13/Ara/13 01:15 tarihinde düzenlenmiştir -
bende niye açılmıyor diyorum. 1-2 hepsini denedim
-

-
DevilRullz bunu yazdı

-
DevilRullz bunu yazdı

-
torent dşyosunuz iyi güzelde kullanamayan adamlar var bi tane düzgün site vardı oda gitti amk skerler böyle işi
-
bence bu kaadar para kazanamadı.
kazansaydı yurt dışında olurdu şuan bu 1.
2. bu kadar para kazansa edindiği tecrübe ile uygun fiyatli ama lisans hakları ödenen online izleme platformu yaratabilirdi.
bu işleri bu kadar sağlam yapan adam istanbulda işi ne gelin beni zkn der gibi ?
+ ben adam kıbrısta sanıyordum , kıbrısta bırak WB yı hiç bir ABD şirketinin lisans hakları geçerli değil.
PanxeR tarafından 13/Ara/13 01:19 tarihinde düzenlenmiştir