Dizüstüne Ram Takma Ve Garanti
-
Arkadaşlar dell inspiton 6000 dizüstü bilgisayarım var.Alalı bir yıl oldu. ve malüm 512mb bi yerden sonra yetmemeye başladı ben de 1gb ram aldım ve bunu kendim taktım.Şimdi de laptobu servise gönderecem ama ne olur ne olmaz diye eski rami takıp gönderecem.Kapak vidalarına dikkatli bakıldığında ram kapağının açıldığı belli oluyor.Ben bu şekilde ram takmanın garantiyi etkilemiyor diye biliyorum.Bir de sizin görüşlerinizi almak istiyorum.Kafama takıldı.
-
bende garanti gider die biliorum
laptopu alırken (packard bell) dedim ram alsam buraya mı getirmeliyim yoksa kendim takabilirmiyim garantisi gidermi die sordum, onnarda gider yanıtını verdi getirin biz takarız dediler...bimeks ten almıştım maltepe carrefourdaki...
-
yapma be şimdi içme bi kurt düştü netse akşama götürecem bakalım ne olcak.Valla adamlar garanti dışı falan derslerse bederle papaz olucaz. :D
-
bende asus var aynı sorunu yaşadım sordum garanti dışı olur dediler servisin takması gerekiyomuş garanti dışı kalmaması için onlarda parayla takıyolardı, a.q dedim garantisinin kendim taktım
-
Rami aldigin yer dell urun satip, dell cihazlara teknik servislik yapiyorsa, bu asamada ram faturan ile teknik servise gonderirsen garanti kapsamindan cikmamis olur ki normalde ram kapagindaki etiketleri yenilerler,, bu nedenle faturan ile birlikte diyorum..
yok rami aldigin yer ile dellin herhangi bir musterekligi yoksa, kendi iraden ile dell desteginden bagimsiz, notebook uzerinde oynama yaptigin ve hardware/memory vs. ekledigin icin garantin iptal olur, gecmis olsun.
-
Arkadaşım bende de dell inspiron 6000 vardı garantide bi sorun olmadı ama belli olmaz bu işler
-
vidaları belli etmeden açsaydın (ucuna pamuk sarılmış tornavida gibi) işin garanti olurdu, yani hiç bir sakatlık çıkmazdı. Ama şimdi de vidaların üzerine "çini mürekkebi" ile özenli bir işleme yaparsan açıldığını anlamaları zorlaşır, hee tabi vida adımlarına da dikkat et...
-
cnr437 bunu yazdı:
-----------------------------
vidaları belli etmeden açsaydın (ucuna pamuk sarılmış tornavida gibi) işin garanti olurdu, yani hiç bir sakatlık çıkmazdı. Ama şimdi de vidaların üzerine "çini mürekkebi" ile özenli bir işleme yaparsan açıldığını anlamaları zorlaşır, hee tabi vida adımlarına da dikkat et...
-----------------------------vidaların açılmış olduğu biraz belli ama bana böyle geldi falan dersem belki o zaman inanırlarmı bilmiyorum yorumarınız için teşekürler...
-
Arkadaşım Zaten Bilgisayarı Açıp Açmadığıgın Anlaşılır.. Vidaların Üzerinde Birşey Vardır.. Parlayan vs Bir Kağıt.. Onları Kaldırmadan Makınayı Acamazsın Servise Goturdugunde Ise Sana Sorarlar Neden Açtınız.. Ram Taktım: Ok Ozaman Garanti Dışına Girmiştir Cihaz.. DerLeR.. ve Bu Tür ŞeyLeri Servise Taktırman Lazım Arkadasın Dediği Gibi..
-
1. Eğer takıp cıkartırken üstündeki herhangi bir etikete zarar vermediysen, garanti dışı kalmaz...
2. Garanti dışı kaldı derlerse bile tüketici hakları mahkemesine ver, ben bişi takmadım, aldığımda böleydi, zaten üstünde etikette yok, ilk aldığımdada yoktu, diğer ürünlerlede karşılaştırdığında olmadığını gördüm dieceksin...
3. Bundan sonra laptop fln sökerken işin piçliğidir elindeki tornavidayı ince zımparayla hafifce zımparaladıktan sonra bi güzel sağlam bi bezle sertce sil...
Daha sonra vidayı acacağın yere, şeffaf yumurta poşetini 2 kat yap koy toplamda 4 kat plastik olsun, ondan sonra tornaviyadı hafifce bastırarak vidayı ac ve kapa...
Babası gelse anlamaz :D
-
Hajı parça değiştirdiğini anladılarsa o zaman garantiden düşürebilirler ama renenin fikri baya garanti gibi duruyo. bundan sonra öle yaparsın :)