Dizüstüne Ram Takma Ve Garanti
-
Evet nihayet bilgisayarı bu akşam servise verdim.Bi de ram takılacak kapağın olduğu yerde herhangi bir kağıt yoktu.1 hafta sonra alırsın dediler.Bi de laptopun kapağında çizikler falan vardı.Adam servis kağıdına böğle bi not düşmüş.Umarım ana servisi etkilemeye çalışmamıştır.Bi de adam ekranda çizik var yazmış halbuki kapakta vardı.Ama asıl servise gidince anlaşılır zaten nerede çizik olduğu.
evet şimdi bekliyorum bakalım ne olacak.
-
çizikler yazılır çünkü sonradan gelipde siz çizdiniz demeyin die,
almışlar garantiye yırttın hadi :)
-
Genelde ram kapağının üzerinde bir etiket olmaz , bu yüzden ram i değiştirme bir sorun olmaz. Sen gene de ram i değiştirip yolla. Zati ramle ilgili bir problemin yoksa orayı hiç incelemezler. ( Sıvı teması garanti dışı bırakır, arkadaş üzerine çay döktü. İyice kuruduktan sonra servise yollad, hiçbir problem çıkartmadılar. ) Önemli olan çaktırmamak. :D
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------çizikler yazılır çünkü sonradan gelipde siz çizdiniz demeyin die,
-----------------------------
evet yirttin,
notebook uzerinde oynama yaptigin ve hardware/memory vs. ekledigin icin garantin giderdi ki sen orijinal ramini tekrar takacagini soylemistin hadi bu sekilde sonradan ekleme yapilmamis gosterdin, lakin kapak acildi mi garanti kapsamindan cikartan firmalar varken bu senin olayin vesilesi ile delli taktir mi etmeli yoksa lakayitlik ile suclamali mi?
kopyasi temin edilebilir olsa dahi kapaklar uzerinde etiket olmamasi , yahut tornovida izlerinin gozlenememesi ilginc.
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------çizikler yazılır çünkü sonradan gelipde siz çizdiniz demeyin die,
-----------------------------ben sorunca bana da büyle demişlerdi.Acaba dedim ayak mı yapıyorlar :D
ama verdik bakalım bir hafta sonra gelicekmiş.İnşallah fazla sürmez.
-
Kardeş ben hp yetkili servisinde çalışıyorum.Bırak ram i müşteriler harddisk klavye bile değiştiriyor.Dell i koyuncu ya da kont getiriyordur türkiyeye.Ram i takarken düzgün tak sokete iyice otursun senden kaynaklanan bir arıza yüzünden bozulmazsa cihaz garanti dışıda kalmaz.Yeterki taktıgın ram sağlam olsun gerisi hikaye
Tecrübe konuşuyor :)