Dji Mini 4 Pro Almayı Düşünüyorum. Tecrübeli Arkadaşlar Yardım Eder Misiniz?
-
Selam dostlar. Aslında bir arkadaşım alacak ve drone konusunda tecrübeli değil ancak hepten de beceriksiz biri de değil. Kısa sürede öğrenir.
Combo plus paket almaya düşünüyor benden yardım istedi. Ben hiç kullanmadığım için size sorayım dedim.
Garanti ne kadar gerekli? Dji TR ve ithalatçı garantililer var. arada 10k fark var. Bir de yurt dışından getirip satanlar var. 60-50-43k diye fiyatlar gidiyor. Bildiğim kadarı ile hepsi aynı cihaz. Türkçesi vs var.
Bir de combo ve combo plus var sanırım paket olarak birinde 2 birinde 3 batarya var. Plus bataryası ile 249g geçiyor denmiş ama sanırım bir sorun olmuyor tr deki sınır 500g değil mi?
Kayıt vs gerekmiyor diye biliyorum. Kayıt yaptırmanın avantajı var mı?
Son olarak pek düşünmüyoruz ama ikinci el sizce alınır mı?
Almışken iyisi olsun kafasında. başka önermenize gerek yok. şimdiden tşkler.
Liquid tarafından 08/Tem/25 12:26 tarihinde düzenlenmiştir -
ikinci el temizse alınır. kırığı, kazası, değişeni olmasın yeterli.
mini 3 pro sahibi tatlısu droncusu olarak ben de yükseltmeyi düşünüyorum
kayıt yapmana gerek yok. zaten kayıt yapsan da uçuş izni alamıyorsun :) istanbulda teknik olarak her yer yasak.
mini 4'ün yeni veri transferi protokolü sayesinde ilter'e yakalanma durumunda biraz daha kontrol sende oluyor diyorlar. bilemiyorum. yanlarda sensör olması ve takip modları konusundaki yenilikler ilgimi çekiyor benim.
bütçen yeterliyse combo paketler mantıklı olur. çünkü 25 dk uçuyor zaten. en azından eğlencen yarıda kesilmemiş olur. şu an bende tek batarya var. hadi biraz şunu da çekeyim şuraya da göndereyim dediğimde bataryam bitecek seviyede oluyor. pikniğe, dağa ovaya gidiyorsun şarj etme imkanın olmuyor.
NoktaliVirgul tarafından 08/Tem/25 12:35 tarihinde düzenlenmiştir -
uygun fiyatlı bol taksitli sıfır ürün almak istesem nereden alabilirim diye soryım ben de. aynısından düşünüyorum.
-
42k gibi fiyatlardan sıfır yurt dışı fiyatarı var gördüğüm kadarıyla.
TR distributor garantili idefix te 55k
düşürme harici garantiye gitmesini gerektirecek bir şey var mı acaba? Garanti ne kadar önemli drone için?
-
Bende araştırma aşamasındayken sormak istedim..Şehir merkezin'de (Antalya) drone uçurmak istiyorum bu durumda YAKALANMAMAK harici bir çözüm varmıdır ???Ben emlak sayfalarında görüyorum detaylı olarak çekim yapıyor ve paylaşıyorlar.Drone ehliyetim var
-
hocam yurt dışı ürünlerin garantisi aldığı ülkede geçerli oluyor bilgin olsun. burada garanti kapsamında bakmazlar. ben yunanistandan dji neo alırken sormuştum, o şekidle bilgi verdiler, ayrıca dji a mail atıp da sorduğumda aynı dönüşü aldım.
o yüzden yurt dışı fiyatları uygun ancak sonuçta elektronik bir alet sorun yaşarsan masraf çıkartabilir. ben sadece hobi amaçlı denemek için aldım, keşke kumandalı alsaymışım, telefon kontrol etmesi zor oluyor ve hızı da ona göre düşük oluyor, ayrıca menzili de wifi nin çektiği kadar. ekstra batarya almak iyi olur, genellikle 15-20 dk civarı uçuyor meretler, hemen bitiyor.
500 gram altı kayıt gerekmiyor, fakar her yerde kafana göre uçuramıyorsun, dji nın uygulamasında nerelerde uçurabileceğin, nerelerde izinle uçurabileceğin görünüyor. özellikle havalimanı yakınlarında zaten cihaz uçurmana izin vermiyor, onun dışında çarşıda vs de izin aldın mı, sorumluluk sana ait deyip uçurmana izin veriyor.
kayıt yaptırsan bile halka açık yerlerde, insanın olduğu yerlerde uçurmak için yine valilikten günler öncesi izin alman lazım, onun prosedürü baya uzun.
ikinci elde deneyip alınabilir, ancak tecrübeli bir arkadaşın denemesi iyi olur.
-
asıl sorun şu garantili aldıgında neyi kapsıyor ?
ufak bi çarpma olsa müşteri hatası
gimbal yerinden oyansa müşteri hatası
suya düşse müşteriğ hatası
yani ben tv aldım ekranı paneli bozuldu onu bile müşteri hatası diyeceklerdi... bu ür cihazlarda çok garantinin işe yarayacağını sanmıyoırum.
yazılımsal birşey olur tamam o zaman kabul ederler..
-
Garanti ne kadar gerekli kısmı dışında çoğu şey hakkında kafamda bir şeyler oluştu. Sanırım 40-43k civarı yurt dışı fiyattan alınabilirmiş.
Çok teşekkür ederim.
-
Liquid bunu yazdı
Garanti ne kadar gerekli kısmı dışında çoğu şey hakkında kafamda bir şeyler oluştu. Sanırım 40-43k civarı yurt dışı fiyattan alınabilirmiş.
Çok teşekkür ederim.
hocam alabilirsen yunanistandan al, plaisio mağazaları full kdv iadesi yapıyor. daha uyguna gelir. 50k lık ürün 40k ya geliyor.
-
KaptaN bunu yazdı
asıl sorun şu garantili aldıgında neyi kapsıyor ?
ufak bi çarpma olsa müşteri hatası
gimbal yerinden oyansa müşteri hatası
suya düşse müşteriğ hatası
yani ben tv aldım ekranı paneli bozuldu onu bile müşteri hatası diyeceklerdi... bu ür cihazlarda çok garantinin işe yarayacağını sanmıyoırum.
yazılımsal birşey olur tamam o zaman kabul ederler..
Hocam gidip hiç sorunsuz uçan drone'unu suyun üzerinde kapatıp suya düşürürsen vermez ama drone ile bağlantın koptu, cihaz kaynaklı drone düştü kırıldı bilmemne, yenisini veriyor.
NOT: garantisiz yurtdışı cihazı alırdım, çünkü ucuz. kırmadan uçurmaya gayret ediyorum.
NoktaliVirgul tarafından 08/Tem/25 15:37 tarihinde düzenlenmiştir -
1 yıldır aktif kullanıyorum. drone da teknik bi arıza olmadı. 2 defa düşürdüm ( sensörleri kapalı uçurduğum için ). birinde sol bacak kırıldı 3 bin liraya değiştirmiştim. drone dan çok memnunum. sadece akşam uçuşlarında otomatik ayarlarda çekim yapınca renk değişimleri oluyor isoyu oto ayarladığı için.
2. düşürüşümde batarya yüzde 25 teyken pil bitti deyip kendi otomatik eve dönüş protokolunu başlattı. sensörleri açıktı engel algılaması halinde durması gerekiyordu ama pil bittiğinden mi bilmiyorum eve dönüş sırasında işletmenin tabelasına çarpıp düştü..
combo plus paketi almıştım zarar gören pervaneleri değiştirdim şuan sorunsuz uçuyor ama sangi bi dengesizlik var gibi seziyorum. bi tamirciye götürüp bilgisayara bağlatıp baktırıcam.. bu kadar düşmeye hala uçması yine de çok iyi benim için..
canavar gibi alet pişman olmazsın combo plus paketini almanı tavsiye ederim. bendeki sorun bence batarya kullanımıyla alakalı bir şey. bazen yüzde 16 ya kadar uçuyor bazen yüzde 25 te batarya bitti diyor. ben bataryaları düzgün kullanmadım kafama göre şarj ettim o yüzden olabilir.