Dmoz"U İyi Bilenlerden İstek
-
eklenmeyen sitelerinizi bi pm atın, dmoz editörü kankama bi soralım yardımcı olmaya çalışırım hepinize :)
-
attım hocam ozeline linki
-
Dmoz editörleri uzun zamandır eleştiriliyor. Özellikle r10 da bilen biliyordur az çok. İstisnalar hayatın her noktası illaki vardır. Bu sitede öyle insanlar var.
Dmoz`un 3 ana kuralı var.
1- Sitenizi güncel tutmak.
2- Warez içerik olmaması.
3- Copy past olmaması.
Bu 3 kuralı yerine getirdiğinize inanıyorsanız başvuruda bulunun derim. Biri bile eksik olsa kabul edilmiyor.
Kendi sitemi örnek vereyim, ingilizce kaynaklı server kurulum dosyalarının ne cacığa yaradığını türkçe`ye çevirerek anlatıyorum. Açtıktan 1 ay sonra iletişim mailime tanımadığım birinden bir mesaj gelmişti.
"Msn adresim eklersen sevinirim" Ekledim. Tanıştık vs. ve sonra baklayı ağzından çıkardı arkadaş. Kendisi siteme uygun kategorinin editörüymüş, ve sitemi dmoz`da listeye koymak istiyormuş. Ancak sitem ücretsiz blogspot alt yapısında olduğu için ekliyemiyormuş. Eğer domain alırsan listeye koyarım dedi. Çünki yararlı bilgiler sunuyorsun ve bende bu bilgilerden yararlanıyorum. Siten bu listede olmayı hakediyor dedi. Bende domain adı altına sokarak durumu bildirdim ve listeye aldı.
Sözün özü 3 kural şahsi görüşüm değil. Editör arkadaşın aradığı şartlarmış. Bu şartlar sadece kendi kategorisini kapsamıyor tüm dmoz için geçerliymiş. Nacizane fikirlerim böyle. Yani istisna editörler siz listeye girmek için uğraşmadan, sizi listeyede alabilir. En istasna editörler ise hiç üşünmeden sizinle konuşarak kaynak adına teşekkürlerini sunduktan sonra listeyede alabilir.
-
dmoz u ilk defa duyuyorum garip,,,
-
tbt de editör yokmu hiç garip
-
var tahribatta. elmasekeri dmoz "site yönetimi" kategorisinin editörü.
edit: nickini değiştirmiş bugax yapmış.
-
TnGu bunu yazdı:
-----------------------------
var tahribatta. elmasekeri dmoz "site yönetimi" kategorisinin editörü.
-----------------------------pm bombardımanı saldırııınnn atış serbest:D