Doğada Rasgele Varmıdır? Varsa Nasıldır?
-
sakat-at bunu yazdı:
-----------------------------WebCrow bunu yazdı:
-----------------------------
Kreston, açıklaması olabilir ama biz emin olmadığımız, kanıtlayamadığımız sürece tahminden öteye gidemez ki
-----------------------------yavrum sen isyana vurmuşsun bi kere inanmayacan ne diye zora sokuyon bizi.
sen herşey rastgeledir diyorsan kadere inanmayan birisidir. Yani Allah katında herşeyin bir ölçüyle olduğuna inanmadığından kaynaklıdır. İmanın farzıda buna inanmaktan geçer. yani kalkıpta tanrının yaptığı bir işi tanrıyı tanımayan biriyle tartışmanının hiç bir luzümü yok :) sen tesadüflere inanmaya devam et :)
öncelikle üslubuna dikkat et, yavrum da ne demek oluyor.
sen böyle bir konuda allahı kaderi karıştırıyorsan aynı şeyi konuşmuyoruz demektir
bu konuya son mesajımdır.
ve bir daha bana bu şekilde hitap etme
-
5 tane kutu seç, her kutuya A'dan Zye kadar tüm harflerin yazılı olduğu kağıtlar at. Sonra rastgele seç.
A-L-L-A-H diye bir sıralama çıkar belki :)
Bu arada iltimali matematiksel olarak, 20511149'da 1. -
Önce permutasyon-olasılığı öğrenin, sonra dünyadaki düzene bakın. Eğer hala ikna olmadıysanız aklınızdan şüphe edin.
-
WebCrow bunu yazdı:
sakat-at bunu yazdı:
-----------------------------WebCrow bunu yazdı:
Kreston, açıklaması olabilir ama biz emin olmadığımız, kanıtlayamadığımız sürece tahminden öteye gidemez ki
-----------------------------yavrum sen isyana vurmuşsun bi kere inanmayacan ne diye zora sokuyon bizi.
sen herşey rastgeledir diyorsan kadere inanmayan birisidir. Yani Allah katında herşeyin bir ölçüyle olduğuna inanmadığından kaynaklıdır. İmanın farzıda buna inanmaktan geçer. yani kalkıpta tanrının yaptığı bir işi tanrıyı tanımayan biriyle tartışmanının hiç bir luzümü yok :) sen tesadüflere inanmaya devam et :)
öncelikle üslubuna dikkat et, yavrum da ne demek oluyor.
sen böyle bir konuda allahı kaderi karıştırıyorsan aynı şeyi konuşmuyoruz demektir
bu konuya son mesajımdır.
ve bir daha bana bu şekilde hitap etme
-----------------------------van minit van minit...
bi daha davosa gelmem...
:D
aha bu da benim son mesajım :)
konu dağılmasın beni görmediniz arkadaşlar :)
-
sen arada bi espri falanda yapabiliyon haa
afferim be
zeki şey :/ -
rastgale yoktur.
olasılık ve olasılık için emek harcamak vardır..
siz öss de bütün soruları sallayıp full doğru bilen birini gördünüz mü hiç.? yok
ama olmaz mı olur? sayısalı bile 49x48x47x46x45x44x43 tane FARKLI kolonla oynayın mutlaka birinden biri tutacaktır..
yada bi kolon oynayın yine tutabilir ama tutma ihtimali 49x48x47x46x45x45x44 tür ama bırakın kumarı daha düşük olasılıklar için çalışın onları tutturmak daha kolay.
günde 10 yabancı kelime öğrenin mesela bir yılda 3650 tane kelime öğrenirsiniz.
yani olasılıklar vardır.ve istediğiniz şeyi gerçekleştirmek için istediğiniz olasılık üzerinde emek harcamanız vardır..
yani gelecekte yaşayacaklarınız iki şeye bağlıdır.olasılık ve emek
başka kim ne diyorsa inanmayın
mesela öküz gibi şişmansınız sizin 3 ayda zayıflayıp fit ve seksi biri olmanız olasılığı vardır ama siz bunun için emek harcamalısınız. işte tam burda yapmak yada yapmamak noktasında irade devreye girer. bir taşın rüzgara karşı koyma yada koymama iradesi diye bişey yoktur. ama insanın rüzgara karşı koyma yada koymama iradesi vardır.üstadında dediği gibi ''Ben nerede canlı bir varlık buyduysam , orada kudrete yönelik iradeyi gördüm.Hizmet edenin iradesinde bile efendi olabilme iradesini gözlemledim.''