Doğru Bildiğimiz Yanlışlar
-
zorbaa bunu yazdı
hocam hayvanın hafızasıyla ilgisi yok onun bence davranışlarla alakalı birşey.Edimsel koşullanma tarzı bir süre sonra güdüleriyle hareket ediyorlar buna hafıza diyemeyiz bence
Olurmu hocam ya, hayvan resmen beni taniyor neredeyse, hanim veya cocuk gecince hic oyle saga sola gitmiyor. Ama ben gecince basliyor gezmeye...
-
otocu bunu yazdıNoToLeRaNcE bunu yazdı
Şunu daha önceleri bileydim keşke :|
YANLIŞ: Einstein matematik dersinde başarısızdı.
DOĞRU: Bu, hemen herkesin inandığı yanlış bir bilgidir. Kaynağı ise 1935 yılında yayımlanan bir makaleye dayanır. Matematik derslerinde başarısız olan pek çok öğrenci bu hikâyeden cesaret alarak kendileri için de bir umut olduğunu düşünseler de, işin aslı Einstein henüz daha çok küçükken dehasını kanıtlamıştı.Niye hevesimizi kırıyon ki şimdi ?
Çok Belli Ettin.. Ahhanda Buldum seni Sende Bizdensin... :)
-
Vay Be.
-
çizuk yararlu bilgu.
-
zeybekustasi bunu yazdıKaRaKuLe bunu yazdızeybekustasi bunu yazdıKaRaKuLe bunu yazdı
zeybek sıfır metabolizmayla böyle bişey olmaz rahmetli belki de traş olmamıştır 2-3 gün önceden o yüzden sakallı kalmıştır yoksa öldükten sonra sakal tırnak uzaması felan yok böyle birşey abi.
Aslında Atatürk ölmedi felan dermişim.
Güzel komplo teorisi olurdu.
Belkide dediğin gibidir. Sakalı vardır öldüğünde ancak okuduğum yazılardan bu anlam çıkıyor :)
Hacı o anda orda olsan belki de sen kalbi atıyodu benimle konuştu felan dersin :D heyecan ve maneviyat olayı var orda sonuçta onun da etkisi var tabiki
O kadar da değil ya :D Demek istediğim aslında ölürken sakalı yoktu belki lahte konulurken hala yaşıyordu ondan 2 günlük sakalı uzadı açıldığında farkedildi gibiydi komplo teorim. Yoksa 15 yıl sonra açılan tabuttan kalbi atıyor felan demezdim.
// Atatürk ile ilgili kötü bir şey söyleyen yok. Sakin olun yav.
Yok hocam bi de şöyle bişi var deri kuruyunca geri çekilir ya hani tüyler kıllar daha fazla ortaya çıkar o yüzden de olabilir
ONEMINUTE : bsg kimse taşak geçmiyo
-
manhyak bunu yazdı
YANLIŞ: Beş duyu organımız vardır –görme, işitme, dokunma, koklama ve tat alma.
DOĞRU: Aslında çok daha fazla sayıda duyumuz bulunur. Kimileri bu sayıyı 21’e kadar çıkartmıştır. Bunlardan en bariz olanları denge, acı ve ısıdır. Ayrıca 4 tane içsel duyumuz vardır: hayal gücü, hafıza, sağduyu ve değerlendirme gücü.
Acı ve ısı, dokunma duyu organına giriyor zaten.
aga onu geç 5 duyu organi vardır diyor ama
çok sayida duyumuz vardır diyor
aynı mantıkla argüman üretirsek
yanlış:bir bilgisayarda 1 tane klavye vardır
doğru:bir bilgisayar 86 tane tuş vardır