Doğuda Evet-Hayır Oranları....Ve Acaba Olurmu?
-
Seçmen Katılım EVET HAYIR
İL ADI Sayısı Oranı (Yüzde) (Yüzde)
AĞRI 219256 70.31 95.01 4.99 (*)
BATMAN 213779 65.82 96 .58 3.42 (*)
BİNGÖL 134321 79.88 95.81 4.19 (*)
BİTLİS 138980 78.65 97.57 2.43 (*)
DİYARBAKIR 676857 52.98 94.29 5.71 (*)
HAKKARİ 102592 74.29 95.34 4.66 (*)
MARDİN 292768 75.10 94.81 5.19 (*)
MUŞ 181173 72.88 93.17 6.83 (*)
SİİRT 117379 71.29 94.31 5.69 (*)
ŞANLIURFA 558122 72.77 95.66 4.34 (*)
VAN 416000 65.41 95.09 4.91 (*)
Referandum yayınını izlerken dikkatimi çekti doguda dtp ağırlıklı illerimizin hayır oranı %93 ün altına inmemiş bunun altında bişey varmıdır diye düşündüm
Birde Dtp kökenli birisinin cumhuraşkanı yapabilme çabası da aklıma gelmedi değil böyle birşeyin olabilirliği hakkında fikri olanların düşüncelerini öğrenmek isterim
-
ben o oylamaya inanmıyorum.kimse sorsam hayır dedim diyor a.q. orospu çocukları satıyorlar devleti iki günden bi dtp li o.ç.cuğunu cumhurbaşkanı yaparsa bu devlet hiç şaşma :@
-
cahilliğin gözü kör olsun.Cocuk yapıp ülkegelirini ve seviyesiniş düşürmekten başka bi sikime yaramayan insanlardan ne beklenir.İnsanmıki bunlar bişey bekliyosun?
-
attackatak bunu yazdı:
-----------------------------
ben o oylamaya inanmıyorum.kimse sorsam hayır dedim diyor a.q. orospu çocukları satıyorlar devleti iki günden bi dtp li o.ç.cuğunu cumhurbaşkanı yaparsa bu devlet hiç şaşma :@
hocam ben referanduma gittim ve hayır dedim. simdi soyle bi olay var. kurtler dogurdukca doguruyo amk. 15-20 sene sonra secmen sayısı kucumsenemeyecek kadar fazla olacak. ve onlar da istediklerini iktidara ve cumhurbaskanlıgına getirebilecekler. ve soyle bi durum daha bnm bu dusundugum yanlıs bile olsa 5-6 yılda bir sefer cumhurbaskanlıgı secimi icin bu gunun parasıyla 4-5 milyon ytl harcanacak. bu az bi rakam deil. bu para kullanılarak bi fabrika vs kurulabilir. işsizlikle savasılabilinir. ben bole dusunuyorum. bu yuzden hayır dedim. ama pek bi faydası olmadı sanki -
attackatak bunu yazdı:
-----------------------------bi numara çevirmeleri mümkün mü? oturduğun yerden konuşması kolay
-
bu ayrıntı benim de dikkatimi çekti dün akşam .
ben senin düşündüğünü akıl edememiştim , güzel saptama yapmışsın.
benim aklıma ilk gelen akp buraları harbi ele geçirdi gibi bişe olmuştu , hani seçimde bi artış sağladı ya lavuklar orda o açıdan yani..
-
bunun akp ile ilgisi oldunu sanmıyorum.
bu tamamıyla cumhurbaşkanını 10 yıl sonra biz belirleriz mantığıdır bence.
üreme hızlarına bakılırsa bu olayın ürkütücü boyutu ortaya çıkacaktır.
-
attackatak bunu yazdı:
herşey ortada kendi kendine element oluşturma. Sen haklıysan "Hayır" diyorsan tüm halk salak. Eğer halk haklıysa "evet" demişlerse sen salaksın! bunda anlaşılmıcak bişey yok. Seçim yalan referandum yalan diye diye nereye kadar? -
o bölgede yaşayan yahut oralı olan arkadaşlar yanlış anlamasın sözüm tbtden dışarı.. fakat ordaki pkkyı destekleyen
vatan hainleri yok şu kadar sonra nüfusumuz artar yok pkklı adamı reisicumhur yaparız diyebilecek ince düşünemezler
kafaları basmaz... bence bu bölgelere ne devletin nede başka kurumlar yada kişiler tarafından yatırım
yapılmaması itibar edilmemesi bi nebze eziklik oluşturmuş buralarada.. bunlarda bizide adam yerine koyacaklar artık gibi
bir düşünceyle oy vermişlerdir bence...
-
TorNaVida biraz insanca konusmaya calıs a.q nedir bu kürt düsmanlıgı yavrum canakkale vs savaşlarında azmı kürt şehit oldu simdi gelip 3 - 5 capulcunun yaptıgını tüm kürtlere mal ediyorsun ulan götün yiyorsa gel buralarda o nağraları at ulan göt gecen haftaki 13 sehitten 6 tanesi kürttü urfa , diyarbakır vs onlardandamı utanmıyorsun ALLAH ın faşisti bundan sonra konusmadan önce düşünmeyi düşün ondan sonra zırvala ulan yarın öbürgün bir savaş halinde emin ol bu kürt senden önde savaşır ab , abd ve kuklalarına karsı
aponun ve pkk nın a.q oldumu ^o)
-
kürtler türkiyede 30 milyon kürt olduğunu düsünüyorlarya :) ileriye dönükolarak hep evet demişler