Doğu"Da Halk Ayaklanması Çıkarsa!
-
@konpicyus
hoca sen olan biteni görmüyor musun da sorun yok diyorsun :|
hem hükümeti niye birden korumaya geçtin ki :|
daha anasayfa da 2 konu var ayaklanma, mitingler ili ilgili, dünya krizinden uzak bir şekilde içimizde siyasi krizler patlak vermekte :|
yapmak istediğin tek şey hükümetini birden yükseltmek olmuş ama inan çok mantıksız olmuş :|
-
hem doğudaki ayaklanmalara tepki gösterip, hem ergenekon davasına saçmalık demek nasıl bir şeydir ?
doğuda pkk nasıl bu kadar büyüdü, kürt kökenli vatandaşların devlete güvenini kaybetmesine sebep olan olaylar, suikastler vs. kimlerin başının altından çıkmış açın, bakın.tarafsız bir çok yazarın gayet sağlam kitapları var.ama pardon birisi derin devlet'ten bahsettimi hemen akp yanlısı oluyor.
gerçekten çok ilginç.ciddi ciddi tüm ayaklanmaların odak noktasını akp'ye bağlıyor olmanıza gülüyorum.savunduğunuz adamlar kimler ? ergenekon'a hangi cürretle saçmalık diyebiliyorsunuz ? veli küçük, kemal kerinçsiz vs.vs. bunlar halk kahramanımı yahu ? kahramanlık kriterleride değişmiş demekki.
yazık gerçeği göremeyenlere.yazık işine geldiği şeyleri gerçek olarak nitelendirenlere. -
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------konpicyus seni mukemmel ekenomi bilginden dolayi kutluyorum :)
Millet evinde oturuyor evet millette para yoktu zaten borc batak icinde daha krizin etkisini nerden gorsun ?
Dolar 1500 e vurmus kriz yok :) Sen uretim yapan ulusal sanayiciye sor bakayim kriz varmi yokmu :) Kriz milleti etkilemez tabi , milleti etkileyecek bir brikim yokki kimsede.Millet 2ay oncede kredi ile geciniyordu 2yil oncede krediyle geciniyordu gunumuzdede kredi borc batagi...Ama biraz ayakta kalabilen ulusal sermayede coktu, uretim dustu , stoklar buyudu ihracat azaldi ve yatirim yok ... yani senin aklin eriyormu butun dunya ekonomik buhranla kasip kavrulurken Turkiyenin etkilenmedigini :)Evet turkiyede iflas eden kurulus haberleri cok cikmadi.Turkiyede para barindiran varmi ki ? :))Turkiynin bacasi sanayiler tepe taklak iste , hukumetin agzina bakma.Atla otobuse git bulundugun ildeki sanayiye.20tane fabrikaya gir sor.Adana da sistemlerine baktigim tanidigim butun fabrikalar tasarruf raporu hazirliyor , isci cikarimlari olacak , issizlik oranina katlanacak o da ... yani gulle oynamiyorzu koskoca ekonomiden dunyayi kasip kavuran bir krizden bahsediyoruz ki , kriz dalgalari hala gecmis degil.
konpicyus sunuda soyliyimde bilgin olsun.fortis e bircok ulkede el koyulma durumu oldu :) turkiyede neden olmadi ? Fortis krizden turkiye localinde pazar kaybetmemek icin nekadar tasinmaz satti bir arastir bakalim :)
-----------------------------
Gelde anlat abi :)
Ama HAMDOLSUN KRİZ BİZİ YEĞET GEÇECEK :)
Kriz hepimizi teğet geçti,ebemizi siktide geçti ama tabi Türkiye batarken başbakan oğlunun gemiciğinde olduğundan aldırış etmiyor :) -
@Ekonminin iyi gittiğini düşünen herkes
Bir bursalı olarak şunları söyliyeyim ;
Bildiğiniz üzere Bursa sanaayi şehridir.Oturduğum ilçesi çok taşra bir ilçedir.Sinema bile 2 yıl kadar önce geldi o sinemeda nasıl sinema :) filmler vizyona girer buraya 2 ay sonra gelir :) ama gel gelelim Türkiyenin en büyük 3 fabrikası burdadır.Göt kadar olan bu ilçede 10-15 tane fabrika var.Burda okumayan bir adam çok rahat iş bulabilir'di.. zira heryer fabrika amk. doğuda ne var ? kapatılmış şeker fabrikalarından başka hiç bi zkim !
Ama artık herkesin iş bulabileceği bu taşra ilçe bile işçi çıkartıyor.Döktaş die bi fabrika vardı KOÇ'un googlede aratarak ne kadar büyük bir fabrika oldugunu ( dünya sıralamasındaki yerini ) görebilirsiniz.KOÇ gibi bir holding bu fabrikayı sattı ! diğer fabrikalarsa ücretsiz izne çıkartıyorlar.Hala ekonominin iyi gittiğini düşünenler zannımca 7/24 pc başında nescafe içerek göt büyüten arkadaşlar ( benim gibi ) ama benım tek farkım olan bitenden haberdar olmam.
Buraya kadar yazdıklarım compunun ne denlı haklı oldugunu gostermek göremeyen gözlerin taa içine kadar sokmak içindi.. İster bu yalana ınanmaya devam edın,ister okuyup haberdar olun neticede her ıkısıde sizin ve yurttaşların ekonomısını değiştirmeyecek..
Konuya dönecek olursak ben doğuda yaşayan birisi olsaydım çoktan örgütlenip bi parti kurmuştum.Şu yaşadıgım göt kadar semtte 15'e yakın fabrika varken doğunun kaleleri olan büyük şehirlerde bile toplamda bu kadar fabrika ya vardır,ya yoktur.. Tarım desen zaten Atatürk'ten sonra gelen kimsenin siklemediği bir hazine oksitlenip paslandı evet bu oksitlenebilen bir hazine maalesef..
Kısacası dostum doğunun ulaşımının kötü olması,arazisel engeller buralarda sanayiinin gelişmemesi için mazaret olamaz,olmamalı ! Yatırımcı buralarda sırf ulaşım yüzünden yatırım yapmak istemıyorsa o bölgelerde arsa fiyatlarını düşür yatırımcı için gerekirse 10 sene hiç vergi alma fabrikalardan ama maalesef biz öyle bir ülkeyiz ki bu kadar basit bir çözüm bile ya hiç bi salak iktidarın aklına gelmiyor,yada işine.. -
Evet yazik , cizginin bir tarafinda esp,dtp,xsp,qsp gibi memleket dusmani , cumhuriyet ve ordu dusmanlari ergenekon karsitlari , cizginini diger tarafinda ergenekon.Vaybe vatani savunnanlara bakin kimlerle ayni cizgide yer aliyorlar.esp gibi bir orgut geliyor ergenekon aydinlatilsin diyor :) vay vay vatani savunanlara bak hele , hele bunlarla ayni cizgide yer alanlar kendilerini vatansever ilan ediyorsa biz biraklim artik cekip gidelim , memleketi esp dtp gibiler savunuyor vay vay bunlarida goremeyenler var demekki.Siyaset basittir... istiyorum ya su ergenekon davasindan iceri alinanlarin kokunu kurutsunlar , herseyi cikarsinlar ortaya , ondan sonra memleket nasil olacka nasil biz cizgide olacak bunu gormek istiyorum ve suan ergenekon a yuklenenleri o zamanda gormek isterim bugunku yazdiklariyla..siyaset basittir dedimya evet turnusol kagidi gibidir sokarsin suyuna rengini belli eder....cizgi nettir ...;)
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------
Evet yazik , cizginin bir tarafinda esp,dtp,xsp,qsp gibi memleket dusmani , cumhuriyet ve ordu dusmanlari ergenekon karsitlari , cizginini diger tarafinda ergenekon.
-----------------------------ergenekon karşıtları vatan düşmanı değil ;) ordunun içinde gizli yapılanma gösterip prosedürün dışında işler yapmak esas ordu vatan millet düşmanlığıdır. ne sorunu vardı da bu generallerin görev sürelerince rahat durmadılar. amaçları neydi ki. onlar da diğerleri gibi paralarını alıp emekiye ayrılsalardı ne vardı bunda.
@yesterfox,
akp karşıtı bi allahın kulundan hükümetin yaptğı iyi iş için helal olsun lafı duymamışken kalkıp kendi partimi korumamazlık mı edeceğim.
-
bakiyorumda mahkemeden once yargilamissiniz :)
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------
bakiyorumda mahkemeden once yargilamissiniz :)
-----------------------------hocam kusura bakmayın ama daha ortada iddianame yokken de gördük sizi. ha deseydiniz ki gençler durun hele bakalım gelsin de bi iddianame ona göre tartışalım bakalım görelim, o zaman derdik ki ha bak adamlar önyargılı değil dur bakalım bekleyelim.
-
mecliste dtplilerin milletvekillikleri düşürülsün bu olaylar yaşanıyormu o zaman görürüz.adamlarda milletvekili etiketi olunca ordaki halkıda kontrol edebilecek güce erişebiliyorlar
dip not:ekonomik kriz yok diyeni bizim burda sikiyorlar
-
konpicyus gec don gecmis tartismalara bak iddinamede X sahsinin Y tarihinde pkk nin ust duzey yetkilieri ile gorustugu yer aliyor ama X sahsi o tarihte cezaevinde yatiyor ...1923819238 tane uydurma asilsiz iddalar ve bu iddalari curutecek resmi belgeler var o zamanda konuldu ama sadece propaganda yapiliyor ergenekon diye bir orgut olusturuldu belli gorusu savunan adamlar bu orgutuun uyesi yoneticisi diye toplandi ... bu orgutle ilgili sozde bilgi belge veren adamlar elini kolunu sallaya sallaya gezerken goz altina alinmiyorlar :) ...gorecez hoca bugunde goruyoruz 10yil sonrada goruruz 20 yil sonrada...yalniz ortada bir gercek varki ne siyasetten anliyorsunuz , ne piskolojik savas nedir biliyorsunuz , ne burokrasiden ne ikili devlet iliskilerinde ne burokrasiden ... ezbere tartisilmiyor , ortaya birkanit bir soru attigimizda cevaplamaktan cok kem kum yuzde 47 biziz mantigiyla cevap vermekten ote gecemediginiz icin tartismalar havada kaliyor...ergenekonla iligli yuzyuze oturup konusalim desem ben 10gun size kesintisiz konusurum , ama siz ne soyleyeceksiniz ? merak ediyorum...ben size 76 cia raporlarina kadar bilgi belge cikartirim , fetocu ipnelerin tezgahlarindan soros a kadar uzanayim , bugun ergenekon a karsi cikan adamlarin nerelere hizmet ettigini kimlerden paralar aldigini , bugun ergenekon a yuklenenlerin "Karen Fogg'un e-postallari" kitabindaki maillerle belgelerle nasil aciklandigini birandlarin,cengiz candarlarin,altanlarin ne mal oldugunu kimlerden ne karsilginda kimlere karalama yazilar yazmalari karsilgiinda birebir para aldikalrinin hepsinin belgesi var...ve ben bu olaylarin birebir icinde yer aldim birebir sahit oldum tarihe dokundum...bu kadar emin konusuyorsam gotumden sallayip tv den izlemiyorum....gorursunu 1yil sonra 10 yil sonra gorursunuz ama hesabini veremezsiniz kaybedilen seylerin...aci olan tarafida bu.Daha fazlada konusup birbirimizi kirmak sinirlerimi yipratmak istemiyorum.
http://kitap.antoloji.com/kitap.asp?kitap=14163
arstir bakalim su kitabi , vatanseverim diyen , ergenekon a yuklenenlerin hicbirisi o donem niye bu kitabi basamadi ? Kimlerin nereye hizmet ettigini herkes cok iyi biliyor...bu kitabin icindekiler chp den mhp ye , bbp den islamci birimlere kadar herkesi dolasti...vatan haini diye ilan edilen dogu perincek kapisi belki o donem son kapiydi ama , dogru kapi oldugunu o belgeleri sabah isci partisi istanbul burosunda huseyin karanlik ip merkez yonetim kurlu uyesine teslim edilip ayni gunun ogleden sonrasinda basin aciklamasi yaparak kamuoyuna bu mailleri bilgileri aciklamalari kimin neye hizmet ettigini kimin ne derece vatansever oldugunu gosterdi...Tarihe dokunarak konusmak ayridir , tv den izleyip gazeteden okuyarak konusmak apayridir.
kalin saglicakla.
son olarak italyan savci fellice casson un buldugu saptadigi resmi belgeler var cia ve gladio orgutlenmesi ile ilgili , bir onuda arastirin bakalim :)
