Doğuştan Sünnetli İle İlgili...
-
bende doğuştan sünnetli doğmuşumda ondan sordum:D
-
Haklısın Faça İşte İnce Bir Çizik=)))
-
lem herkes sunnetsız dogmus bizim pder de cok nadir diodu ii sallamıs aq
-
benim anlamadıgım nokta su;simdi sunnet temiz olmak icindir bunu biliyoruz sunnetin amacı temiz olmaksa neden kan akması gerekir diyosunuz orayı anlamadım yani sunnetin maksadı kan akması deilki temizlik? bir kisi dogustan sunnetli doguyorsa ne guzel iste,kan akıtmak pek mantıklı gelmedi maksat temiz olmak sonucta
-
DkN_JaN sünnet genel bir kavramdır aslında.. O sünnet ile bu sünnet farklıdır.Bugün bilim dünyası sünnetin yararlı olduğunu söylüyor.. Bazı islam karşıtı zevzeklerde aptalca araştırma yapıp sünnetin zararlı olduğunu,cinsel yönden yıkıma uğrattığından faln bahsediyordu.. Bir doktor çıktı ağızlarının paylarını verdi.. neyse
diğer sünnet de resulalallah (sav) efendimizin yaptıklarını yapmaktır.. Bunlarda hayır vardır..İslamda kan haramdır. Neden kan akıtılıyor diye sorarsan, bu sanırım bir gelenek olmuş.. Çünkü normal sünnette kan akıyor, bunu sünnetli doğanlarda da uyguluyorlar.Hurafe olabilir de olmaya bilir de.. Geleneklerimiz böyle.. Bir sakınca yok yani.. Erkek adam ufacık bir çizikten mi korkacak :) Sünnet erkekliğe ilk adım atmaktır ;) Korkan adam nasıl erkek olur.Öyle yok doğuştan oldum ben diyip de kaçamaz :) -
Aynen Ertan Hoca Dediklerine Katılıyorum.
-
Ertan aga buraLrdaysan msj kutuna bak ; )
-
heh simdi oldu, gelenekten dolayı dogustan sunnetliye cizik atıolar =)
-
ertan olum senin bi poh bimediğine kaanat getirdim nerden getirdin dicen hemen özet hgeçeyim...
resulümüzde bu şekilde dünyaya gelmiştir ve böyle doğanlarda mutlaka bi hayır vardır demişin
ulan benim babamdan nasıl bi hayır doğar
adamın dünyaya gelmesi başlı başına bi hata
yaniiii her öle doğan velet hayırlı deilmiş demi.:) -
hoca pek birşey bilmem doğrudur...
ama sünnette hayır vardır bunu unutmayalım.. Babanın yaptığı güzel işler de elbet vardır.. Mesela çocuklarına,eşine veya başkasına yaptığı yardımlar.. Eminim ki güzel işler yapmıştır..
Toplam Hit: 5134 Toplam Mesaj: 31