folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Dogutürkistan-Uygurda İsyan Var!!



Dogutürkistan-Uygurda İsyan Var!!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ciğerci
    hakanS
    hakanS's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    Allah herkese yardim etsin..


    ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ONEMINUTE
    ONEMINUTE's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2009
    Erkek
    hani nerde bütün millet filistinde savaş çıkar ayaklanırsınız,biri öldürülür ayaklanırsınız,asıl ayaklanması gerekilen zaman bu zaman, UYUMA TÜRK EVLADI TÜRKÜN GÜCÜNÜ SAĞIR SULTAN DUYDUDA BİR ÇİN ELİMİ DUYMADI !!!!!!!!!!!!!!!!

    ;ATATÜRK"ÜN FEDAİ ORDUSU {AFO}; # ATATÜRK Öldümüki? Atatürkçüler Ölsün... #
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2007
    Erkek

    Bu olaylar yeni değildir.Yıllardan beri süren bir vahşet bir baskı mevcuttur.Ama ne yazık ki ne ABD ne Rusya ne de AB,Çin ile yaptığı ekonomik antlaşmalar gereği sesini doğru düzgün çıkarmamaktadır.Görmezden gelip kazanacağı paraya bakmaktadır.Uygular yalnız uygular çaresiz bir halktır.Onlar ne filistin gibi silahlı örgütler kurmuşlardır nede Çin halkına karşı saldırılarda bulunmuştur.Uygular o bölgede ne 70-80 yıldan beri ne 200-300 yıldan beri mevcutlar,neredeyse insanlık tarihi ile yaşıt o coğrafyanın ev sahibi olan bir halktır.Çinin uyguladığı baskı ve şiddeti hak etmiyecek kadar ne Çin'e nede halkına karşı saldırılara bulunmamış,şehirlerin ortasında bomba patmalatmamış çoluk çocugun kanına girmemiştir.

    Yıllardan beri arap'a acem'e pers'e ağlamaktan gözleri kör olmuş olan köleci halkımız ve işbirlikcisi akbaba hükümetler ile birlikte bu insanlara sırtımızı dönmüş,ne maddi ne manevi olarak yanında bulunmuşuz.Çıkan olayları islami ayrılıkcı hareket diyerek adlandırıp meşru görmek,katliamların uzun geçmişini görmezden gelme cahilliğidir.Çünkü bu ilk değildir.Ve bölgede çin kaynaklarının,baskıcı zülm hareketine karşı haklı olarak ayaklanan insanları dünya kamuoyu gözünde zedelemek,kendilerini haklı gösterme çabası içinde zaten mevcut olan islam ön yargısını kullanarak bu hareketi islamcı diyerek yaftalanmasına aldanmayın.Uygurlar çinliler ile evlilik dahi yapmıyorlar.Kendi kültürlerine kendi kan bağlarını ve geçmişlerini korumak istiyorlar.Bu yüzden çıkış noktası ve ateşleyicisi bir inanç çatısı altında olup olmaması hiçbir şeyi değiştirmez.Kaldı ki Uygurlar silahsız ve örgütsüz bir topluluktur.Ayaklanmalada şuana kadar bir çinlinin değil ölmasi zarar gördüğü haberi bile yoktur.İşte bu olaylar,böyle bir halkı yok etmeye çalışmanın kısa özetidir.Ölenlerin ruhu şad olsun...

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2007
    Erkek

    Doğu Türkistan'ın başkenti Urumçi'de bulunan Han Tengri (Han Tanrı) Camiisi çinliler tarafından yakıldı. Çinliler tarafından göstermelik olarak ibadete açık tutulan tarihi camii ateşe verildi.
    Ayrıca Urumçi'de bulunan Nangizu camiide ateşe verilmiş durumda.

    DOĞU TÜRKİSTAN'DA OLAYLAR BÜYÜYOR
    Müslüman Uygur Türkleri' nin evlerini basarak insanları kurşuna dizen Çinliler bugünde Doğu Türkistan' da ki camileri yakmaya başladılar. 600 kadar Uygur Konsul Sokak' ta ki camide nöbet tutmaya başladılar.Sincan Tıp Üniversitesi ve Sincan Tarım Üniversitesini basan çinliler polisin müdahelesi ile geri çekildi

    Son Dakika 

    Cuyen Uygur Tiyatrosu Cesetlerle Dolu!

    Urumçi'den az önce alınan bilgiye göre, Urumçi'de bulunan Cuyen Uygur tiyatrosunda 200 kadar Uygur polisi silahları ile mevzilenerek tiyatro çevresinde güvenlik çemberi oluşturmuş durumda, alınan bilgiye göre tiyatro binası içerisinde şehit edilen yüzlerce Uygur'un cesedinin olduğu bildirildi...

    Kaynak : Doğu Türkistan Kültür Ve Dayanışma Derneği

    www.gokbayrak.com

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2008
    Erkek
    İsraile van minüt diye artislik yapanların bunu görmezden gelmeleri ilginç.Gerçi ben doğal karşılıyorum ''millet'' kavramının ne olduğunu bilmeyen birinden böyle davranışlar beklemek..Bu tür olaylar karşısında sessiz kalmak Osman Batur'un, Şeyh Şamil' in ruhuna tükürmektir!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    filistindeki kardeşleri(!!??) için kendini parçalayan devletine milletine isyan edenler kendi soydaşlarına uygulanan çin zulmü karşısında neden susuyor , soyunu mu kaybetti acaba ??


    herşeyin bir şeyi vardır
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------

    "Bilgi sahibi olunmadan Fikir sahibi olunmaz"

    Uygur Turklerinin nufusundan haberiniz var mi ?

    200-300 kisinin ayaklanmasi bir Turk ayaklanmasimidir ?

    Rabia Kader kimdir ?

    Turkler Cin'de ozellikle Sincan-Uygur bolgesinde kulturlerini yasayabiliyorlar mi ?

    Turkler Turkce konusup egitim gorebiliyorlar mi ?

    Cin hukumeti 1960 larda Turklere mi zulm etti asiri radikal islamcilara mi  ? Turkceyi mi yasakladi Arapcayi mi ?

    Cin hukumeti Turklerimi ulkeden sinir disi etti yoksa cemaat ve tarikatcileri mi ?

    Cin genelindeki ortaogretim kitaplarinda kendi nesline ATATURK'u anlatan bir devlet Turk'e zulm eder mi ?

     

    Gecen hafta bir konuda attigim post.

    Dogu Turkistan diyip duruyorlar hala , gidip goren birisi olarak soyluyorum orada Turkler Cin Hukumetinin en guvendigi topluluklardan birisi , Sincan-Uygur Cin'in en gelismis sanayi , saglik ve egitim olanaklara sahip biryer.Siz buradan kalkip Sincan-Uygur bolgesinde bir fabrika acmaya kalktiginiz zaman Cin Hukumeti size elektrik,su ve toprak temininde buyuk kolaylik sagliyor sizden yapmanizi istedigi teksey fabrika kuracaginiz bolgeye egitim ve saglik alaninda yatirim yapmaniz,yani bir okul  ve saglik ocagi gibi.Peki Sincan-Uygur bolgesindeki goruntuler ne derseniz.Orada ayrilikci bir islami hareket var ve Cin Hukumetide yasalari geregi bu tip isyanlari en siddetli sekilde bastirir ki Cin'i gidip gormeden oradaki kalabaligi gormeden bu siddet nedir kardesim diyemezsiniz.Devlet oyle bir guven otoritesi kurmus ki  suc orani o kadar az ki polisler cogunlukla silahsiz geziyorlar.Mukemmel huzurlu ve guvenli bir yer.Simdi Dogu Turkistan soylemi ayrilikci bir soylemdir , biz nasil bizimde topraklarimizi sinirlari icine alan kukla bir devletin ismi avrupada ve irakta gectigi zaman ayaga kalkip tepki gosteriyorsak Cin icinde dogru Turkistan soylemi ayni anlami icerir.Orada bir devlet var ve bir toprak butunlugu var ve oradaki bir Turk hareketi degil islami bir ayrilik hareketidir ve Cin hukumetide sadece bu tip ayriliklari degil Taylandla bagi olan bir cok ayrilikci orgutun gozunun yasina bakmamaktadir.Cinde Sincan-Uygur bolgesindeki ayrilikci islami hareket , Rusyada Cecen ayrilikci islami hareketi , Turkiyede pkk ayrilikci teror hareketi ...bunlarin hepsi ayni anlam icerir.Birisi hakli digeri haksiz degildir.Siz cecen terorunu savundugnuz zaman pkk teroruna karsi cikma hakkiniz yoktur.Tekrar tekrar soyluyorum Sincan-Uygur'a gidip gezmis birisi olarak Turk olmak Cin'de buyuk bir sayginliktir gidip gorup yasayabilirsiniz bunlari.Orada kucuk bir grup ayrilikci radikal dinci teror orgutune bakara sanki Turklere kiyim yapiyormus gibi gostermeye calismayin.

    Ek olarak sunuda belirteyim 1969 yilinda Sincan-Uygur bolgesinde arapca tamamen yasaklanmistir.Ama Turkce serbestir.Halkin yaridan fazlasi okuma yazma bilmektedir.Buda Cin gibi bir ulkede cok buyuk bir orandir.

     


    -----------------------------

     

    saygıdeğer computerwolf,  görüşlerine değer verdiğim bir mürid olarak bu sefer söylediklerine katılmam mümkün değil. 

    Öncelikle durumu pkk ile karşılaştırıp , senaryonun aynı olduğunu söylemen bizim açımızdan büyük yanılgı hatta talihsizlik. Ben Türküm ve Türklerin açısından bakarım , savaşta haklı ya da haksız yoktur , herkes haklıdır ki bu yüzden  savaş vardır. Ayrılıkçı isyan diye yaftalanması , Doğu Türkistan isimli bir Türk toprağı olduğunu ve buranın çinliler tarafından işgal edildiği gerçeğini değiştirmiyor. Orasının kalkınmış olması da orada ki insanların zulüm görmediği anlamına gelmiyor , belki belli kültürel haklara sahip olmalarıda çinliler tarafından yönetildikleri gerçeğini değiştirmiyor.  Türklere saygı duyuyorlar diye Türk toprağını işgal etmediklerini mi iddia edelim. Oradaki bağımsızlık hareketinin kimliği "islamcı" diye etiketlendi diye destek vermekten vaz mı geçelim ? Yani atalarımızın toprağını çinlilere mi bırakalım bu konuda hiç bir hak iddia etmeyelim mi ? 

    Onlarda pkk yı desteklerler diye tırsıp , dünya üzerndeki Türk topraklarından vaz mı geçelim ?Dün Kosova, Kırım, bugün Doğu Türkistan  yarın acaba neresi ? Ayrıca pkk tarih boyunca asla olmamış bir ülkeden bahsediyor , oysaki ortaasyada ki Türk varlığı ve egemenliği - eminim sende çok iyi biliyorsun ki insanlık tarihi kadar eskidir. Türklerin ruslara ve çinlilere , farslara ... vb rağmen herzaman bağımsız bir devletleri olmuştur. Ki uygur devleti tarihte gerçek bir devlettir , buradaki ayaklanma dış güçlerin kışkırtmasından değil , çinli komonistlerin zulmü yüzünden vardır. Buradaki Türk nüfusu asimile etmek imha etmek istemelerinden dolayı vardır. Ayrıca uygur Türkleri müslüman olmadan önce budist , şamanisttir - çin islamcı ayaklanma olduğunu iddia ederek avrupa ve amerika kamuoyunda terörist imajı yaratmak istiyor. 

     

    http://www.doguturkistan.com/   - buradan yapılan zulmün detaylarını inceleyebilirsin

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Uygur_Ka%C4%9Fanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1  / - ve buradanda tarihteki uygur varlığını okuyabilirsin

     

    @yasevyaterket : herzamanki gibi doğruyu söylemişsin - Amerikanın Köpekleri Partisi hükümetinden elbette Türkçü bir duruş beklemiyoruz . Ancak kendini Türk bilen toplumunda bu kıyım karşısında bu kadar sessiz olmaması gerekirdi. Filistindeki çöl hayvanları için kopardıkları kıyametin onda birini Doğu Türkistandaki soydaşlarımızın hak ettiğini düşünüyorum. 


    herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 7088 Toplam Mesaj: 38