Dolandırıldım Sizde Dolandırılacaksınız (Dikkat Etmezseniz)
-
Genellikle yeni hat, internet vs baglattiginda seni ariyorlar;
Yeni aboneliginiz hayirli olsun. Buradan aldiginiz hizmete ek olarak digiturk, dsmart vs vs abonelik hediye veya yari fiyatina diyerek abone ettiriyorlar.
Oysa firmanin hicbir baglantisi yok. Icerden birisi bilgilerinizi paylasiyor.
-
ahha adam nasi bi vaka ya
hepimiz tokat yiyoruz bi şekil , hayat bu başına biseyler gelmeden göçüp gidemezsin
ama öyle bi ego var ki adamda "siz de dolandırilacaksiniz" diyebiliyor anca.
valla bunu tanıdığım kimse yemez.
babannem dedem falan anca.
telefonda varoșlardaki insanları arayıp sigorta vs satmaya çalışan bi firmada bile çalıştım, bu yüzden direkt tecrübeden diyebilirim bunu çok az adam yer
arada göte biseyler kaçacak, bu kadar takılmayın .
-
Hatayı telefonu açarak yapmışsın hacı. Başvurduğunda bile aramıyolar sadece kuruluma gelirken arıyolar normalde :D
-
yolbulucu bunu yazdı
hepimiz tokat yiyoruz bi şekil , hayat bu başına biseyler gelmeden göçüp gidemezsin
telefonda varoșlardaki insanları arayıp sigorta vs satmaya çalışan bi firmada bile çalıştım, bu yüzden direkt tecrübeden diyebilirim bunu çok az adam yer
ben en son senden tokat yemiştim
-
Digiturk beklendiği gibi bizde hata yok der. helal olsun :) Şikayetvarda bir sürü şikayet var bu konuyla ilgili ama sallamıyorlar. Son zamanda Akbank ile de ilgili iddialar var. Dikkat etmek lazım.
"Sayin uyemiz, itirazda bulundugunuz sikayet kaydiniz incelenmis ve hata tespit edilmemistir. Kurulum oncesinde size yonlendidigimiz sms'te kampanya detaylariniz aktarilmis onayiniz sonrasinda uyeliginiz baslatilmistir.Tesekkurler. B002" -
EnableTurk bunu yazdıyolbulucu bunu yazdı
ben en son senden tokat yemiştim
normal, ben uzman tokatçıyım
-
Birkaç yıl önce bizim ihtiyarlar da aynk tuzağa düştü. O gün bu gündür eve hiçbir şey baglatmiyolar. Her yere şikayet ettim tabi ama neye yarar.
-
yolbulucu bunu yazdı
:D
Abi bedava peynir fare kapaninda olur.
Bu Digitürk satan normal.bir yere denk gelmedim,yıl olmuş 2025 hala mi telefonla digiturk satıyorlar ,helal olsun valla
-
Buna 2 3 ay önce bende düştüm.
Taahhütün bitiyor dedi Türknet taahhüt yok ki dedim.
12 ay peşin ödemişsiniz onun süres dolmuş yeni fiyatlandırma haziran ayından itibaren 500₺ olacak dedi evet doğru peşin ödeme sürem bitecek dedim ve bir anlık gafletle kucağa oturdum.
Şöyle yapacaz böyle maç izlersiniz vs vs Türknet'in Digitürk kampanyası bu sorun yok vs dediler tamam dedim 2 hafta sonra evime Digitürk'ten 700₺ lik bir fatura Türknet'ten normal aylık fatura geldi.
Türknet'i aradım hani Digitürk kampanyanız vardı 2 fatura göndermişsiniz dediğimde karşıda ki uşağın bizim öyle bir kampanyamız yok sizi dolandırmışlar Digitürk bunu zaman zaman yapıyor demesi ile başımdan aşağı kaynar su boşaldı. (çünkü ben çok uyanığımya çok şeytanım her dolandırıcılık haberine ulan ne salaklar var diye alay ederim)Velhasıl bunların CEO'suna kadar mail attım fatura ile abonelikte iptal oldu. Sonrasında modemi gönderdin dediler gönderdim 1 ay sonrasında 1700₺'lik modem faturası geldi.
Yine CEO'ya bir mail bir kargo gönderi belgesi ile modem parası da iptal.
Digitürk diyor ki "bu bizim değil özel bayilerin aldatması, bizim bu olayda bir kabahatimiz yok." -
Bu olay aslında firmaların bayileri tarafından yapılıyor(telesatış kanalları üzerinden).
Bunu Dsmart ilede yapıyordu aynı bayiler ve şuanda sistemden çıkartıldı. Hatat bir aralar hem dsmart hemde digitürk satışı yapıyorlar. Kurumların bu durumdan haberleri kesinlikle var ama yokmuş gibi davranıyor.
Dsmart bu bayileri sistemin dışına çıkartması iş artık internet sitelerinde Dsmart dolandırılıcığı diye haberler çıkması ve canı yanana bu sitelerden birinin muhabirinin Dsmart yetkilisini bir davette yakalayıp dolandırıcılık olaylarını sorması üğzerine son buluyor (Birde BTK'ya yapılan aşırı derecede fazla şikayetten dolayı şanana ceza sorunlarından kaynaklı).
Yapılan hileli satışının iptali için eğerki kurum size taahüt sonlandırma vb sebepler sunarsa hiç uğraşmayın kurumla. E-devlet üzerinden BTK VE CİMERE eş zamanlı aynı şikayeti yazın ve bu seffer kurum size ulaşsın. Tele satışlarda ses kaydı bulundurulmak zorunda. Ses kaydı yoksa, kırpılmışsa vb durumlarda kuruma ceza yazılıyor.
Bunun en güzel çözümü kuruma katlanarak yazılacak cezalar aslında. Birde bu cezalar hiçbir şekilde hileli satışı yapan bayiye hiçbir ad ile yansıtılamaması lazım. Böyle bir yasa gelirse kurum hileli satış yapan veyahut yapacak olan bir bayiyi büyesinde bulundurmaz. İlk hatasında sistemden çıakrtır.
Şimdiden geçmiş olsun
Bu arada yapılan dolandırıcılığı küçümsemeyin aylık milyon tllik hakediş vfaturaları kesiyorlar kurumlara yapıaln her kurulum için.
Şöyle düşünün 4milyon tl lik hakediş faturası kesen bir bayi yazılacak olan 500000 tl lik cezayı takar mı yok. Rakamları abartı düşünmeyin ne kadar büyük ve güncel datan varsa okadar çok dolandırma şansın var.
Türknet, vodafone, millenicom (çok fazla denk gelmedim), dsmart, Türk Telekom ve digiturk dataların dışarı sızmasından haberdar bile değiller.
mchacker tarafından 30/Eyl/24 20:04 tarihinde düzenlenmiştir