Dolar Altin Avro

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagilgurbuz
    cagilgurbuz's avatar
    Erkek
    bende cuma 180 liradan 100 euro aldım bugun 194 ten bozuldu :D 14 lira kar :D

The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Zamanında dedim ben taklaya gelcek ekonomi alalım diye ama ha bugün alcaz ha yarın alcaz diye diye kriz oldubile :D geç kaldık geç :D Allahdan döviz borcu yok :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mtz
    mtz's avatar
    Erkek

turkiyede ve dunyanin bircok yerinde bunlar serbest piyasaya bagli kurlar ve arz ve talepe gore degisiyor.

Bircok ekonomik etken bu isin icinde. tiyo alamazsin. su anda dunyada dolarla oynayabilecek cok fazla devlet veya sirket yok. ancak belli olaylar var hekes dolara ne olucak goruyor (dunya capinda, turkiye'nin bu olaylara davranisi genelde farkli ve belirsiz oluyor) mesela irak savasi, savasa gitmek icin para lazim amerika dolar arz ediyor talep hala ayni hop dolarin degeri dusuyor. Ayni sey avro icin.

Genelde ekonomide belirsizlik oldugunda yatirimci altin gibi hisselere yatirim yapiyor ekonomi iyiyse sirketlere.

su an dunya ekonomisinde kesinolarak spekulasyon yapilan urunlerden birisi petrol arastirmadan arastirmaya degisiyor ancak ortalama 40$ civari fiyatin fazladan oldugu tahmin ediliyor.

Cok acik olmadi ama umarim sorunun cevabini birazcikta olsa almissindir.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkwood
    darkwood's avatar
    Erkek
    cagilgurbuz bunu yazdı:
    -----------------------------
    noldu bayram paralarınımı degerlendiriyosun kardan kar hesabı

SEMPER PARATUS
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagilgurbuz
    cagilgurbuz's avatar
    Erkek

darkwood bunu yazdı:
    cagilgurbuz bunu yazdı:
    noldu bayram paralarınımı degerlendiriyosun kardan kar hesabı

:D:D aynen öyle :D

The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

size 3-4 Ay önceden durumu açıklamıştırm altına yatırım yapın demiştim altın 1 günde %20 değer kazandı.. Dövizinde artacağını fazla artmayacağını söylemiştim..

dolarda psikolojik sınır 1,50 bunu aşarsa rahat 1.65 ye çıkar  ama daha fazlasını beklemeyin :) ama yinede bu işler tma kesin belli olmaz

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nigdeli
    nigdeli's avatar
    Erkek

sevgili arkadaşım bu işlerle uğraşıyorsan tiyo filan hikaye bunları bilmen lazım sadece tahmindir ya tutar ya tutmaz mesala bende bu iş ile uğraşıyorum bugun dikkat ettiysen serbest piyasada dolar 1400 lerde işlem görürken abd merkez bankası piyasaları rahatlatmak adına faiz indirimine gitti bunun etkisi türkiyeye noldu die sorarsan sadece dolar için söylüyorum bi anda 1400 iken iki yada üç dakika içinde 1360 liraya geriledi peki 1360 larda kaç dakika durdu sence tam 5 dakika sonra geri eski halini aldı yani demek istiyorumki abd merkez bankası ne kadar düzeltmeye çalışırsa çalışsın abd ve rusya borsası batmaya mahkumdur, anti parantez açim şuan türkiyede dağıtılan mortgage kredileri kulağa hoş geliyor ama sizce amerika neden bu hale geldi ve bankalar birer ikişer iflasa başladı hepsi bu mortgage (morgıç) kredileri yüzünden benim düşüncelrim bunlar sağlıcakla kalın

edit : eğer türkiyedeki piyasalar açılmadan ons fiyatına bakabileceğim devamlı güncellenen sağlam bir site varmı dersen pm ile iletişime gec link atayım 

Sahte bahara aldanma ayazda kalırsın...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek
    amk. adamların ekonomisi çöküyo, bankaları batıyo. ama bizim ülkemizde adamların parası değer kazanıyo :S

///______________
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anisiz59
    anisiz59's avatar
    Erkek

doların daha fazla artacagını düşünmüyorum...

1400-1450 aralığından geriye döner ve 1320-1340 aralığında kalır uzun bir süre ,,,,

altın fiyatları da son 6-7 yılda düzenli bir şekilde arttı, 300 dolarlardan gelen fiyatlar bugün 800-900 dolar aralığında

seyrederken son krizle birlikte bugün 920 $ seviyesine geldi ,, ben bu artışın 1000 $ a kadar çıkacağını düşünüyorum,

yani yaklaşık %8-%9 artma potansiyeli var altının,  eğer ki bu seviyeden satış yaparsanız kesinlikle ve kesinlikle önerim

borsa olur, borsa şu an 30000 civarında ve 3-6 ay sonra 40000 lere gelicektir yeniden yani bu da oldukça yüksek bir kazanç

olucaktır,

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

baron_27 bunu yazdı:
    amk. adamların ekonomisi çöküyo, bankaları batıyo. ama bizim ülkemizde adamların parası değer kazanıyo :S

Hocam anlatmam çok uzun sürer iktisattan girip sermaye piyasalarından devam edip birinci dünya savaşına zıplayıp ikinci dünya savaşından çıkmam bunları yaparken onlarca kavram ve hesabı anlatmam lazım üşeniyorum uykum var, gözüm kesmiyor. İlgilenenler google dan  (1)klasik kapitalizm (2)Liberal Kapitalizm (3)menkul kıymet borsaları (4)future borsaları (5)hedge fon (6)cari açığın ihraç edilmesi (7)işlem gören para ile gerçekte varolan para. konularını araştırıp çıkarım yapabilir.

Hocam senin soruna gelince dövizin miktarı azaldıkça fiyatı artıyor, birim başına miktar ve fiyat ters orantılı, ben krizin bütün dünyada iki-üç yıl devam edeceğini düşünüyorum, ABD yeniden üretim ekonomisine geçmezse 2010 yılında üçüncü dünya savaşını görebiliriz, enerji kaynakları, stratejik coğrafyalar el değiştirebilir.

Uzun vadede ABD'nin dörde bölüneceğini, Türkiye'nin sınırlarının batıya doğru daralacağını, Irak'ın resmen ikiye bölüneceğini, İngiltere ve Fransanın yeniden askeri güç olarak ortaya çıkacağını, Çinin ekonomik olarak zayıflayacağını, Japonyanın Asya'da gücünü hissettirmeye başlayacağını öngörüyorum. Umarım yanılıyorumdur.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
Toplam Hit: 3571 Toplam Mesaj: 26