Dolmuşlara Başkaldırı Operasyonuma Fikir?
-
kent kart olayını yazmayı unutmuşsun gerçi bana yaradı o bindiğim 5 dolmuştan 3ünde para vermiyom...
-
Bir ara Muğlada üniversiteliler belediyenin karşısına çadır kurup eylem yapmışlardı.Aynen onun gibi bir takım eylemler yapılabilir.Toplu halde şehire yürüyerek gitmek. Boş bir hazine arazisine çadır kurarak birkaç gün belkide birkaç hafta orada kalmak.Bunun gibi bir takım eylemlerin ses getireceğini düşünüyorum.
-
bunlar ne zaman oldu hiç bilmiyorum be ya.
işte ses getireek birşey olması lazım bu son iki arkdaşta muğladan işte biliyorsunuz durumları nasıl pis bir memleket anlamadım.
-
madem öğrenciler olarak toplanıp dolmuşçularla konuşun sizin açınızdan en pratik olan bu olur bence , hergün şu saatte 5-6 kişi binecez şurdan diye - muhtemelen aynı saatte okula gidiyorsunuz.Toplanıp birlikte binin yada bir dolmuşçuyla anlaşın size servis yapsın - öte yandan böyle bir kaçınmada bulunmaları ahlak ve kanun dışı . sizi almayız demelerini yada beklerken basıp gitmelerini sürücüler dolmuşçular odasına şikayet edebilirsiniz ayrıca, çünkü mal / hizmet arz edenlerin ünvanı ne olursa olsun mal/hizmeti herkese ayrım yapmaksızın satma zorunluluğu vardır. meslek odaları , mahkemeler, zabıta bunu denetler aynı şeyi ramazanda içki satmayan bakkal içinde uygulanabilir mesela rafa koyduysan malı uzaylı bile gelse sabahın 3ünde satmak zorundasın , kanun der ki :
1- Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Sözleşme Özgürlüğüne Getirilen Sınırlamalar:A-Satıştan Kaçınma Yasağı ( Sözleşme Yapma Zorunluluğu)Bu kanun ile tüketicilerin, dükkan, mağaza, ticarethane vb. yerlerin vitrininde; rafında, görülebilir her hangi bir yerinde sergilenen bir malı satın almak istemeleri halinde; satıcının bu malın satışından, kaçınamayacağı ve satılmadığı halde başkasına satılmış gibi gösteremeyeceği düzenlenmiştir. Ancak satıcı, sergilediği malın üzerine “numunedir” ya da “satılık değildir” yazısını koyarsa artık o malı satma zorunluluğunda değildir. Mallar yönünden getirilen bu satma zorunluluğu hizmetler için de geçerlidir.bak bak daha ne diyo ...
B-Ağırlaştıcı Koşullar Getirme YasağıBu hükme göre satıcı mal veya hizmetin satışını;a. Kendisi tarafından belirlenen miktara bağlı tutamaz.b. Kendisi tarafından belirlenen sayıya bağlı tutamaz.c. Kendisi tarafından belirlenen ebada bağlı tutamaz.d. Kendisi tarafından belirlenen süreye bağlı tutamaz.