Donanım Takınca Pc Resetlemesi
-
mouse ve ethernet kablosu takınca problem oluyor bunun sebeb nedir bilgisayar açılmıyor. veya daha sonra açılıyor anakart girişlerinde kısa devre mi var. ? sizce.
-
Selam,
Fare ve ethernet kablosu aynı anda mı takıyorsun? Teker teker takınca sorun var mı? Düşündüğün ihtimal doğru olabilir tabi; olmazsa anakartı kasadan sökerek "uzay" olarak çalıştırmayı deneyebilirsin.
-
konuyu yanlış yere açmışım kusura bakmayın download donanım diye nasıl gördüysem artık.
şu anbilgisaYyar çalışıyor kapatmaya korkuyorum ama :)
açılmayacak diye.
biraz daha açıklayacak olursak kendini resetlediği zaman
anakart ışığı yanıyor. işlemci ve kasa fanı da çalışıyor. ama hızları düşüyor :S
elektriksel bi sorunmu ?
abiler kafayı yerim bu bilgisayar yine bişe olursa bi yardım ?
-
overclock'mu yaptin hocam, nasil dusuyor hizlari ?
-
KaptanMagaraAdami bunu yazdı:
-----------------------------
Selam,
Fare ve ethernet kablosu aynı anda mı takıyorsun? Teker teker takınca sorun var mı? Düşündüğün ihtimal doğru olabilir tabi; olmazsa anakartı kasadan sökerek "uzay" olarak çalıştırmayı deneyebilirsin.
-----------------------------şöyleki mouse taktım bi kaç reset attı.. hatta masaütüne geldim firefox u açmak için soltıkladım yine reset çekti bi süre sonra. alıştımı diyim arık ne diyeyim sorun yapmadı..
daha sonra bi kça reset sonra etherneti takmaya çalıştım. takar takmaz fanlar çalışmaya devam etti. ama hızları yarı yarıya diyebileceğim bi hıza düştü..
tabi bunlardan önce o da ne alakaysa hdd veri(ide) ve güç kablolarını söktüm. ondan sonra bilgisayar biraz adam oldu. power la ilgili bi peroblemmi acaba.
tabi bambaşka bişede olabilir.
walla usb ye bişe takmaya korkuyorum :) gider diye.
-
7-19 bunu yazdı:
overclock'mu yaptin hocam, nasil dusuyor hizlari ?
-----------------------------yok hocam overclock falan yok.
voltaj birden düşüyor.
-
Açıkçası benim aklıma gelen ilk sorun "power supply" sorunu; anlayabildiğim kadarıyla hem rastgele zamanlarda "reset" leniyor hem de çalışma voltajının yarıya düştüğünden bahsetmişsin.
Tabi yine de anakartı "uzay" çalıştırmayı deneyebilirsin.
-
power a bi kaç defa tıkladım onda sorun yok gibi bilgisayar yine gitti.
bu sefer hdd den sesler geliyor. reboot and select proper boot device .
floopy ve cd room un kablolaırnı çekmiştim.
ii bakmak için umarım ondandır. aklıma gelne başıma gelmez inş.
-
bence fareyi değiştir sen. fareden yapabiliyo bu sorunu.
-
hayaletkurt bunu yazdı:
bence fareyi değiştir sen. fareden yapabiliyo bu sorunu.
-----------------------------başkasıyla denedim hocam.
-
kötü haberım var net kablosunu takınca reset veya mavı ekran hatası alıyorsan cok buyuk bır ıhtımal ekran kartında arıza var
kuzey koprusu tarafında transıstorlere bı bak ılk once anakartı kontrol et
aynısı benımde basıma gelmıstı cunku