Donanımcılar Bir Bakabilirmi
-
Arkadaslar bilgisayarda oyun oynadıgım zaman 3-4 dk sonra monitor kendısını kapatıyor monitörün ısıgı yanıp sonuyor oyun seslerı gelıyor hoparlorden ne yaptıysam sorunu cozemedım ekran kartını guncelledım drıverlar guncel boyle bır sorun yoktu bılgısayara 2-3 gun once format attım sonra bu sekılde olmaya basladı
Sistemim
i7 işlemci
gigabyte anakart
8 gb ram
gtx295 ekran kartı
1100w power supply
onerısı olan varmı acaba
-
Hocam sanıyorum bilgisayarınız masaüstü bigisayar sahibisiniz.
İlk ihtimal işletim sisteminizle alakalı bir durum olduğudur. Yüksek görüntü kalitesi gerektiren oyunlarda bu şekilde bir problem yaşıyorsanız, ekran kartınız işletim sistemine yüklü olan driverlarda kayıp dosya ya da farklı bir nedenle görüntü vermeyi kesiyor olabilir. Muhtemelen format esnasında bazı dosyalar eksik yüklenmiş olabilir, daha önce böyle bir sorun yaşamadıysanız tekrar temiz bir format atmanızı tavsiye ederim.
Diğer bi ihtimal eğer sadece oyun esnasında oluyorsa, ekran kartınızın üzerindeki fanı temizlemenizi öneriyorum. Fanda sorun varsa ekran kartı görüntü vermeyi kesiyor olabilir.
Bu da olmazsa VGA ya da DVI (hangisini kullanıyorsanız) kablonuzda veya girişlerinde temassızlık sorunu geldi. Monitörü bir başka bilgisayarda aynı kablo ile test edebiliyorsanız yapın.
Aklıma başka bir şey gelirse yazarım. Sorununuz düzelmezse haber verin, başka yollar düşünelim.
-
bu sadece oyun oynadığın zamanda oluyorsa ekran kartına fazla yüklenildiği için onunla ilgili bir problem olabilir diye düşünüyorum
-
ekran kartı problemi gibi duruyor mümkün ise başka bir ekran kartı ile bir süre deneyin ona göre bir sonuç çıkarabilirsiniz
-
Bende aklıma geleni söyliyim. Anakartında hem kendinden vga çıkışı hemde extra ekran kartı kullanıyorsundur. Biosun pili zayıflamıştır. Bios ekranında PEG slot seçip save demen gerekebilir. Fakat formattan sonra oldu diyorsan bu varsayımım boşa çıkar ve arkadaşın dediği gibi driverlerinde bir hata olabilir. Her yeni çıkan driver illa ki iyidir diye bir kural yoktur. eğer güncelleme yaptıysan eski çalışan driverinle bir dene. En kötü ihtimalle ekran kartın çok ısınıyor olabilir aklıma gelenler bunlar ama sorun ekran kartında genel olarak.
-
Abi o kadar dolandırıcı konusu açıldı ki.
Dolandırıcılar Bir Bakabilir mi diye okudum gece gece. -
muhtemelen yukardakilerin hiçbiri değil. monitör oyunun çözünürlüğünü desteklemiyodur.oyunu en düşün ayarlarla falan aç oynarsın. monitörün modeli ne? bi bakalım max çözünürlük desteği neymiş?
-
donanımhaberde konusu vardı aynı sorunlar başkalarının da başına gelmiş, sanırım ekran kartın bozuk.
-
ekran kartımda sorun oldugunu dusunmuyorum dun oyunu 1024*768 pikselde oynadım bayabı oynattı oyunu ama full piksel oldugu zaman monitörü kapatıyor.
birde format atmadan once boyle bır sorun olmustu ekran kartı drıverını guncelledım sorun duzelmıstı. formattan sonra gene aynı drıverı kurdum ama sonuc aynı makına calısıyor oyunun seslerı gelıyor ama monitörde goruntu yok monitor 4-5 defa otuyor dıt dıt dıe tuhaf bır ses verıyor sonra goruntu gıdıyor. monitörüm lg marka 17 ınc flat monitör
-
evet arkadaslar sorunu hala cozebılmıs degılım baska baska bır tuplu monıtorle denedım gene sorun aynı sekılde devam edıyor. anakartın bıosunu guncelledım aynı ekran kartı eskı drıvelerını yukledım sorun aynı guncel drıverları yukledım sorun aynı kafayı yıyecegım ya ekran kartını soktum fanlarını cıkarttım baktım yuzeysel olarak bır sey gorunmuyor normal modda ınternette takılırken sorunsuz bır sekılde ıstedıgımı yapabılıyorum ama oyuna gırınce cat monıtor kapanıyor sesler gelmeye devam edıyor klavye calısıyor ama monıtorde goruntu yok :(((
-
afterburner msi dışında desteği varmı bilmiyorum ama o tarz bi uygulama ile çok daha ayrıntılı bilgi alırsın.
sorunun yükteyken oluşuyor çünkü.