Donanımcılar Buraya Sürekli Mavi Ekran Aldığım Makina BSOD Eklendi.
-
baristbt bunu yazdı
abü azıcık google gezdim direk 3 ihtimal demişler : ram problemli , harddisk problemli çok düşük olmakla beraber cpu problemli.
anahtar kelime "ntoskrnl.exe+74200" lakin yine ramde bitiyor sanırım olay. başka işletim sistemi misal win10 denedin mi ? bütün ramlerle memtest86 yaptın mı ?
abü tomshardware vs. baktım hep, tonla soruna sebep olabiliyor , dual ekran kartı, ram , hdd gibi pek çok arızada veriyor. Ben hdd değiştim, format attım , ekran kartı taktım, anakartı bile yeniledim, 4+2 rami teker teker denedim şuan 2 ile deniyorum hatta bakalım tekrar verecekmi :) zaten burda konu açmamın sebebi atladığım veya gözden kaçırdığım bişeyin olup olmadığını anlamak, sanma ki araştırmadan burda konu açıyorum :) ama teşekkürler :) bakalım 2lik ram ile de aynı sorunu yaşarsam. cpu kalacak tek.
-
ram çıkarsa ilk cevap yazan olarak ödülümü isterim :)
-
benim yeni bir asus anakartım vardı birkaç kez kullandım ve arıza verdi, serviste güney köprüsünü değiştirdiler.
kaç kere gittim geldim, sistemi teste sokunca durup dururken çöküyordu.. ne testiydi biri intelburn galiba diğeri de super bi sanirsam.
ramleri memtest ve windows bellek testinde kontrol edebilirsin. çeşit çeşit asci karakterleri felan geliyordu ekrana sapıtıyordu..
-
Merak ettim varmi bi gelisme?