Donanımcıların Tavsiyesi Lazım
-
sokak satıcısından puaça alırsın içinden çıkan sigara izmariti yüzünden kahvaltın zehir olur verdiğin paraya acırsın ertesi günde gider adamalr kavga edersin.
yüksek teknoloji ürünü bir laptop alırsın eve götürürsün bozuk çıkar değişim ya da onarım için götürdüğünde binbir yalan ve zaman kaybedip kavga edersin ardından verdiğin paraya acırsın.
ayrıcalık işte burada ortaya çıkıyor satılan ürünün arkasında durmak olumlu ve olumsuz yanlarında para verdiğin şirket senin sorunlarını paylaşıp kısa zamanda çözüm üretebiliyorsa bu bir ayrıcalıktır. mutlaka seninde başına gelmiştir aldığında bir ürün yüzünden bir daha o markadan alışveriş yapmam dediğin olmuştur. burdada senin marka takıntın oluşmaya başlamıştır sen almama yanlısıyken ben alma yanlısı olmuşum arada bir fark yok aslında.
dipnot: poğaça örneğini her ne kadar anlamak istemiyorum desende ben anlatmayı bir kez daha denedim.
sonuçta herkez fikirlerini beyan ediyor ortak paydada buluşmamıza gerek yok. ben iyi geceler diliyorum keyifli bir akşam geçirirsiniz umarım... ZZzzzz
-
tabi ki gerek yok, fikrini sunduğun için teşekkürler.
sana da iyi geceler. -
ntxsoft bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------okulun verdiği hp yetmemeye başladı galiba :) gerçi alıcağın laptopu ne için kullanıcağını belirtmemişsin.Hatırladığım kadarıyla sende yazilim mühendisliği bölümündesin , tahminimce bilgisayarında birden çok , OS(turhan hocanin susesi yüzünden mesela :) ) , framework , IDE , CASE Tool olucak.Eğer bunların dışındaki ihtiyaçların içinde istiyosan , multimedya ve grafik gibi birşey diyemem fakat eminimki yanında taşıcağın bir SE aracı olsun istiyosundur :)Bunun için hiç sevmesende Hp EliteBook dediğimiz workstation ları almanı öneririm.Bende bu aralar şuana kadar aldığım laptopların ne kadar gereksiz olduğunu anlamaya başladım.Çünkü workstation dediğimiz bizim gibi insanların ihtiyaçları için üretilmiş çok güzel makinalar varmış.
IBM Lenovo veya Thinkpad modellerinin workstationlari
Hp EliteBook serisi ,
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/sm/WF04a/321957-321957-64295-3329741-3329741.html
Dell Precision M serisi
veya istediğin bir markanın "workstation" laptopunu almanı öneririm.
Evet biraz pahalı gelicektir , veya kimi marka şirkete satmak isteyecektir , fakat senin bütçenin sınırlarını teğet geçen ve kişisel olarakta satılabilcek bir mobile workstation bulup onu alman bence en iyisi dostum.Dell Precision M6400 düşünüyorum bende 1,2 yıl ilersi için. -
baya bi tartışma yaratmışımda haberim yok. bugün sınavım var o yüzden anca şimdi bakabildim.
hepiniz farklı açılardan görüşlerinizi belirtmişsiniz, bunun için teşekkür ederim.
benim sony vaio da diretmem, biraz dış görünüşüne önem vermemden kaynaklanıyor. gerçekten çok güzel bir tasarımı var bu fw serisinin. sürekli laptopla uğraşacağım için dış görünüşü benim için önemli kullanırken bana zevk vermeli. tabii bunun yanında performansta önemli. işte dediğim gibi fazla uçmadan fiyat konusunda ki 2100tl limitim, bu fw lerden birini almak istiyorum. fwlerde en hoşuma giden özellik 1600x900 çözünürlük vermesi. bu aletle film izlemek bir başka güzel olucak.
ayrıca sony'nin kalitesi gebeshin dediği gibi bir farklı. diğer markalarla kıyaslamaya gerek yok, teknik serviside çok iyi. bunun için biraz farkı mazur görmek lazım. ayrıca araştırmalarıma göre diğer markalarla fw serisindeki modeller arasında çok bi fiyat farkı yok. en fazla 100tl gibi bir fark var.
spark senin dediğin workstationlar iyiymiş fakat fiyatları çok fazla. bence biraz abartı kaçıyor o modeller.
-
eselcuker bunu yazdı:
-----------------------------vaio istemenenin özel bir sebebi war mı ? gerçekten fiyatları çok pahalı uygun fiyatlı çok mükemmel asuslar asus kesinlikle tavsiye ederim ve artı olarak o anlamadım dediğin şeyleri yazarsan yardımcı olmaya çalışabilirm
-----------------------------mesela fw serisinde iki çeşit ekran kartı var. biri 4500hdm biri ati 3470. bunlardan hangisi daha iyidir?
ayrıca işlemciler konusunda iki farklı seri var. biri P serisini kullanıyor, diğeri T. P ler 1066mhz T ler 800mhz. ama T kullanan laptoplar biraz daha pahalı.
bu iki konuyu anlayamadım, bunların hangisi daha iyidir?
-
Dunya da 3 buyuk laptop ureticisi mevcuttur.Dell,Sony,Toshiba.Bu ureticilerin en buyuk pazarlari Kuzey Amerika Ve Avrupadir.Bende laptop alicak olsam bunlardan baskasina bakmam.Hp kullandim 2004 te almistim.1 sene demeden islemci islemez oldu.Asus aldim ekran karti bi turlu uyusmadi oysa ekran kartinda asus onde gider.2007 eylul de Toshiba Qosmio F 50 aldim.Alet tas gibi.2 metrelik tas lahitten tas zemine dustu(Phaselis te )duserken kendisi kapandigi icin birsey olmadi yalniz tam acilmada kapak sorunu yasandi servise goturdum surekli ihtiyacim olan PC mi 3 is gununde sapasaglam ve kusursuz teslim aldim.O manzara baska bir markada olsa buna bende garanti veremezdim.Bu acidan bu 3 ureticiden baskasini bende tavsiye etmiyorum.en onemli avantaji anlattigim gibi kesin cozum ureten ve sorun cikarmayan uluslararasi bir servisinin olmasi.
-
ASUS - X59SR200DV Şiddetle Tavsiye Ederim.
Intel Core 2 Duo Ghz , 3 Gb 800 Mhz Ram , Ati HD 3470 512 Mb Harici Ekran Kartı , 250 gb Hdd = 1900 TL + Kdv DÜşmüş Hali Daha Ucuza Gelir.Fiyat Konusunda Araştırma Yaparsan Daha Ucuzada Bulabilirsin.Şuan Çalışmış Oldugum Teknolojix in Stoklarında Yok.Olsaydı Tbt İndirimi Yapardım : )
Asus Servis Olarakta Şuan Türkiye'de Çok İyi Bir Yere Sahip.Toshiba'dan Daha İyi Diyebilirim.Markaya Para Vermeyi Bırakında Özelliğe Ve Servis Garantisine Bakın. -
Arkadasim anlattigi gibi prestijli bir urun pesinde.5000-6000 lira ortalamalarinda anlattigin ozellikleri kapsayan ve seni surekli mutlu edecek bir laptopun olur buna emin olabilir hatta pisman olmazsiniz derim.
-
ntxsoft bunu yazdı:
-----------------------------baya bi tartışma yaratmışımda haberim yok. bugün sınavım var o yüzden anca şimdi bakabildim.
spark senin dediğin workstationlar iyiymiş fakat fiyatları çok fazla. bence biraz abartı kaçıyor o modeller.
-----------------------------bende şimdi çıktım calculustan eve geldim yeni :) umarım iyi geçmiştir seninde.
Şimdi evet , workstationlar gerçekten pahalı.Fakat workstationların default halleri biraz daha ucuz , ama diceksinki onlar benim
alcağım ürünlerin özelliklerinden düşük gözüküyor yine haklı olabilirsin fakat inan bana o ürüne alacağın hizmet ve prestij
+ alacağın ürünün sağlamlığı ,dizaynı, performansı emin ol pahabiçilmez.Ben derimki biraz daha sabret.Üstüne azcık daha koyup default
bir workstation alırsın ekstra özellikleri olmadan.Emin ol o düşük donanım gibi gördüğün ürünlerden çok iyi performans alıcaksın.
http://www.pc.ibm.com/europe/thinkpad/?europe&cc=europe /* burdaki modellere bakarmısın.workstation olmasa iş için kullanılan modeller var ve senin bütçene uyanlar var.Ibm thinkpad diyince karşında sony vaio filan kalamaz ben sana söyleyim. */
Bu ibmlerden beyenmezsen ,
http://www1.euro.dell.com/content/topics/topic.aspx/emea/topics/nb_smb?c=tr&l=tr&s=pad&~ck=mn / * burdaki dell in mobile workstationlarına bak , kesinlikle bu 2
firmadan birinde senin bütçene uygun bir bilgisayar vardır.Bu 2 gösterdiğim linkte bilgisayarlardan çok memnun kalacağına eminim.Ama isterimki biraz daha sabredip
bütçeni arttırıp çok daha güçlü sağlam uzun ömürlü şeyler al */
-
şu yeni nesil işlemciyi hiç bilmediğimi ekleyerek bunların arasında şunu tavsiye ederim http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-_VGN-FW31E-4-GB-NOTEBOOK,8715.html
ama asıl tavsiyem diğerleriyle aynı git asus toshiba felan al aynı özelliklere sahip dahauygun büssürü alet var