Donnie Darko Filminden Bişi Anlayan ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Heima
    Heima's avatar
    Erkek

3 aydır pcde duruor bu film. Silemiorumda izleyemiorumda duruor öle. Bugün niyetlendim izleyecem. :d

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    badass
    badass's avatar
    Erkek

bir ucak kazasi oluyor, herkes cocuk oldu zannediyor sonra bir yerlerde cocuk konundaki zaman sayaciyla ortaya cikiyor. Zaman bittiginde de iki secenegi var, ya hayati bu sekilde yasamaya devam edicek yada zaman geri alincak o ucak kazasinda olmus olucak ve hersey o kazada olmus gibi gerceklesicek. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opter
    Opter's avatar
    Erkek

Dark, darkest, darko... Holy görürse kesinlikle yorum yapar. Çok oldu izleyeli, şimdi detay atlarım diye yorum yapmaktan çekiniyorum açıkçası. 

Edit: Richard Kelly'nin bir de Kıyamet Öyküleri'ni izle. Kafa karışması Donnie Darko'da olur. Hiç bir şey anlamamak Kıyamet Öyküleri'nde

Adalet dolu dünya, merhamet dolu dünyadan daha büyüktür. | Kuşandık sarı laciyi, Saraçoğlu yokuşlarında...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArkiYaN
    ArkiYaN's avatar
    Erkek

filmde paralel evren muhabbeti dönüyor.özet geçebilirim ama izlemeyenler için faydalı olmaz

Fak yu!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

olay paralel evren muhabbetleri anladığım kadarıyla pararlel evrende annesinin yaptığı kaza gerçek evrende çocuğun kaderini belirliyor.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Anlamak için filmdeki philosophy of time travel kitabını okuman lazım

http://www.ruinedeye.com/cd/time1.htm

Türkçe versiyonları da internette biyerlerde var.

mevzu çok derin yani

Bu arada filmin 2. si var Donnie Darko 2, onu izlersen sakın bir mana arama altında çünkü yok. keşke hiç çekmeselermiş onu.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YesMilord
    YesMilord's avatar
    Erkek

Donnie Darko'yu bikaç kez izlemen lzm, ben ilk 2 kez izlediğimde hiç bişey anlamadım, ve hala anlamadıgım yerler var son sahnedeki el sallama gibi. Ayrıca www.donniedarko.net e gir ki daha çok kafan karışsın ve mest ol, orada The Time Travellers' Philosophy kitabı var, oku onu daha da çok kafan karışsın.. :)

I don't wanna be an angel, I just wanna be God.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

şeyhim onuda buldum türkçeye çewirdim falan ama gene oturmuo hep bi hawada kalıo film yorumlarına bile baktım yok kimse tam bişi demio 

dewdim dewrildim geldim
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

anladım anlamasına da gayet basit sıradan ve gereksiz bir filmdi.birde imdb'den o kadar puan almış bir film bu.birkaç diyalog dışında gayet sıkıcı ve basitti.Halbuki ne ümitlerde başladım ben o filme :) peh.neyse .bir rüya için ağıt ta o kadar puan almasına rağmen bence o kadar kaliteli değildi.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Mulholland Drive kadar keyif vermesede leziz bir filmdi, kısaca "zaman nedir" sorusunu düşünmemizi istiyor. Cevap aramıyor filmin kuvvetlendirmek istediği düşünce uzay-zaman'da geçiş oluşturulabileceğiydi. İlginç olan filmin kendini ifade şekliydi; uçak motorunun düşüş sahnesiyle solucan deliğini tasfiri, insan duygularının karmaşıklığını şiddetle savunarak olasılık sayısını ikiden sonsuza yaklaştırması, zamanın geçişliliğini dolaylı yolla iması (kitty isimli öğretmenle atışması) hoşuma gitti. İşin bir güzel boyutu da ölümün uzay-mekanda bu geçişi sağlayabileceğini akla getirmesi ve bir de aice harikalar diyarında da kullanılan tavşanın figür olarak doni darkonun zamanlar arası çapası olarak kullanılması (frank).

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
Toplam Hit: 7862 Toplam Mesaj: 39