Donnie Darko Filminden Bişi Anlayan ?
-
yorumlarda belki biri yazmıştır ama yazmamışsa söyleyim ben.Paralel evren olayını araştır irwa.Ne olduğunu anlayınca filmi bi daha izlersin daha anlaşılır gelir.Ama sayısız kez izlemiş biri olarak filmin tam açıklamasını yapamam sana.Darko'nun şizofren olması daldan dala atlarmış gibi evren değiştirmiş olmasından kaynaklanıyor sanırım.Buda filmi anlaşılması çok zor bir hale getiriyor.
-
Opter bunu yazdı:
-----------------------------
Dark, darkest, darko... Holy görürse kesinlikle yorum yapar. Çok oldu izleyeli, şimdi detay atlarım diye yorum yapmaktan çekiniyorum açıkçası.
Edit: Richard Kelly'nin bir de Kıyamet Öyküleri'ni izle. Kafa karışması Donnie Darko'da olur. Hiç bir şey anlamamak Kıyamet Öyküleri'nde
-----------------------------amk sabah 4'te izlersek birşey anlamayız tabi :D İrwa, arkadaşın dediği gibi izleyeli çok oldu. Ama 2 kere izlemek lazım o filmi. Ben bile çözemediysem 3 kere izle sen o filmi.
-
Korkak Robert Ford’un Jesse James Suikastı (umarım doğru yazmışımdır) film bitti şok oldum resmen izleyiciyle büllur geçmişler. :)
-
Kimse bi bok anlamamış =)
Şimdi sebebi belli değil ama bir worm hole açılıyor gökyüzünde ve uçağın motoru giriyor buraya
uçağın motoru 1 hafta öncesinde beliriyor ve donnienin evine düşüyor.
burdan sonra anlamak icin the philosophy of time travelı okumanız lazım.
ordada diyor ki, bir cisim başka bir zamanda geçmişe giderse paradox olmak zorundadır diyor, mesela geçmişe babanızı öldürürseniz sizin hiç olmamanız lazım. dolayısıyla zaman yolculuğu bir paradox aslında. Fakat teoride zaman yolculuğu ve worm holelar mümkündür. bunun için zaman yolculuğu sadece tanrının koyduğu kurallar yolu ile yapılabilir diyor.
Bu tip tuhaf olaylar geçmişte yaşanmıştır diyor kitapta, (roberta sparrow da muhtemelen yaşadığı için biliyor ve bu kitabı yazmış) mesela diyor yuzyıllar önce birine boşluktan bir mızrak çıkıp saplanması gibi olaylar yaşandığı yazıyor. Tam anlaşılamamakla birlikte bu işin bilinen kuralları şudur diyor.
- Geçmişten gelen parça (artifact) düştüğünde zamanın akışı değişir ve onun etki ettiği herşeyin hareketi özel kurallarla işler.
- Ortaya çıkan paralel evren stabil değildir onun için bir süre sonra paradox oluşacağı için bu paralel evren kendi içine çökmek zorundadır.
- Artifact ile etkileşime giren herkez zamanı geldiğinde o parçanın aynı şekilde geçmişe gitmesini garantilemek için bir çeşit mutasyona uğrar.
- Artifactin yarattığı deişiklikler yüzünden ölenler özel güçeler kazanır. (bkz tawşan, filmin sonunda araba carpiyor hani)
- Bir kişi yine bu artifactin gitmesi gereken yere gitmesi ve paradox oluşmaması için özel 4d güçlere sahip olur, Bu kişinin tanrı tarafından verilen görevi paradox oluşmamasını garanti etmek içn bu paralel evren içine çökmeden önce artifactin geçmişe gittiğinden emin olmasıdır.
- Artifactin etkilediği mutant insanlar da bu seçilmiş kişiye bilerek yada bilmeden öle ayar verirler ki bu adamın seçim zamanı geldiğinde artifacti gitmesi gereken yere gondersin ve evren yine stabil olsun. Bu adamın artifact geri gitmesini sağlamasını garanti etmek için her pisliği yaparlar (Kızın ölmesi de sanırım donnienin güçlerini artifactin geri gitmesi için kullanmasını garanti etmesi için)
-
filmin rapid veya hotfile linklerini koyabilirmisiniz..
-
anlattıklarınızla tmm ama ben filmin şu bölümüne takılmıştım şimdi şizofren olduğu için o tawşanı görüodu peki ya bizim son sahnede gördüklerimiz ilk sahneyse yani şizofreni etkisiyle bunları gördüyse aslında kız arkadaşı onla hiç olmadıysa o komada olupta bunları gördüyse gibi ama illa paralel ewrenle ilgiliyse film tamamdır ,)
teşekürler herkese
-
irwa bunu yazdı:
smok3 bunu yazdı:
sen bir de mullholland drive'ı izle :)
-----------------------------oda mı böle ben paso bu filmi düşünürüm şimdi ama dur bunuda indiriim bu filmi çözünce onuda izliim ,)
-----------------------------anlayana kadar 2 kere izledim mulholand drive ı gereksiz gördüğün her sahnenin anlatmaya çalıştığı bir ayrıntı var filmde,
hatta bi sinema sitesinede aynı nickle detaylı bi açıklamasını yazmıştım, kimse bişi anlamıyodu, böyle filmmi olur falan gibi yorumlara ithafen :D
-
selam sanırım çocuk uzaylı iyi forumlar