Dosya Boyutu Küçültme

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2012
    Erkek
    GodKlaus bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    zamazingo bunu yazdı

    Herkese sağlıklı günler Hocalar

    elimde 4 ila 8 gb arasında dosyalar var bunları küçültebilğim kadar küçültmem lazım nette baya baktım ama çok fark yaratacak boyutta küçültme yöntemi bulamadım varmıdır bilgisi olan Gb olan dosyaları Mb a indiren bir yöntem 

    Lha

    ben kullanmadım, ama 200mb'lık sıkıştırılmış bir dosyadan 3-4GB'lık veriler çıktığını gördüm,ki içinde Video dosyaları da vardı.

    kuvvetle muhtemel, sıkıştırırken bi hâyli zaman alır. 

    1.2mb'lık GTA Sanandreas rar'ı vardı. Açınca işte 2 3gb oyun çıkıyorud içinden ama açmak 1 gece sürüyordu lisede :D

    O dosyanın icinden çıkan iso, oyunun kopyalama korumasını kandırmak için, orijinal dvdnin modifiye edilmiş hali. Oyunu kurmak için değil.


    Olaylara karışmayın!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    Entropisi yüksek dosyalar sıkıştırıldığında boyutu çok azalmaz. GB'dan MB'a oyun düşürme işi gerçek değil. İçinde sürekli tekrar eden aynı veri var. Denildiği gibi farklı amaca hizmet ediyor.

    Örneğin, bir dosyada "aaaaaaaaaaaa" bulunması ile "ackrqmcbslxjtjw" bulunması arasında ciddi bir fark var. İkinci örnekte karmaşıklık daha yüksek, bunu ufak bir veriyle ifade etmesi ilkine göre çok daha zor. Bu açıdan gerçekleştirilebilecek sıkıştırma malum.

    Dosya formatı BMP, WAV gibi sıkıştırılmamış bir format değilse, JPG, MP3 ise bunlar zaten sıkıştırıldığından önemli bir değişiklik olmayacaktır.


    λ
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    sikistirirken, sikistirma metodunu secebilirsin mesela winrar'da dosyaya sag tiklayip add to archive secenegini secip sonra compression method'da best'i secersen daha iyi sikistirma yapar. Tabi daha uzun sürer sikistirmasi ve acilmasi.

     

    Daha kati sikistirma yapmak istiyorsan winUHA programini kullanabilirsin. Ancak dosya türü önemli. Yani zaten sikistirilmis dosya türlerini tekrar sikistirmak pek mümkün degil.

     

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı

     

    lzma algoritması , kgb archiver ın kabiliyetleri vs.. bu konularda başarılı amma sıkıştırması da açması da çok uzun sürecektir.

    Gerek yok bence kaybedilen enerji ve efora.

    ekşi'nin Lzma  başlığından, ne diyor bu ya ^^D` (niye böyle 2farklı yapıya(Compression Kodu;DeCompression Kodu) ihtiyaç var ki?); 

     

    zlib 'e göre embedded linux'ta daha iyidir.
    hala kernel developerlar zlib'de israr etse de, bu yuzde10 daha iyi compress ediyor bir kere. Compression Kodu zlib'e gore daha fazla yer kaplasa da, DeCompression Kodu zlib'e gore birkac kez daha kucuk.

    genelde yuklenecek image bir kere o da development box'ta compress edildiginden, buna karsilik decompression her boot'ta oldugundan da bence zlib'e bes basar.

    04.01.2007 21:13 ~ 22:04 detached

     

    en iyi oranlara sahip bir algoritma. ama tek sorunu Paketleme ve Çıkarma işlemleri orta seviyede. lzma'ye en yakın ve geliştirmesi süren google'ın geliştirdiği 'brotli' ve facebook'un 'zstd' algoritmaları var. sıkıştırma oranları lzma'ye yakin ama çıkarma hızları saniyede 500mb'ı bulabiliyor.

    umarım ileride hem hızlı paketleme ve çıkarma, ve iyi Sıkıştırma Oranları'na sahip bir algoritma çıkar. (^^D`)

    19.03.2019 22:08 boylenickolmasin

     

    RitmFarbRacourci tarafından 07/Ara/20 17:03 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 3700 Toplam Mesaj: 15
dosya boyutu küçültme