DOTA Hakkıında Biraz Bilgilendirme İstiyorum.
-
Hacılar doğru düzgün bi oyun oynayasım var. Çevreme baktım yaşıtım herkes dota - ageof - wow - diablo dörtlüsüne gömülmüş durumda ageof ve diablo oynadım, wow da paralı maralı hiç yere para vermek istemiyorum sıkılıp sıkılmayacağım belli değil baktım herkes oturuyo ağdan falan kuruyo dota dönüyo deli gibi çok da eğleniyorlar. Bu dota neydir neyin nesinidr, oynasam eğlenir miyim, bu gece başlasam kendim bilgisayarla falan oynamaya ne kadar da bu oyunu tam anlamıyla kavrarım-kaparım vs. Biraz başlangıçta neler yapabilirim nelerle karşılaşacağım falan bilgilendiren olursa sevinirim.
Saygılarımla.
-
Dota , WarCraft 3 üzerine kurulmuş bir oyun. 2 takım 5 er kişilik ekipler halinde (daha az da olur 1vs1 2 vs2 3vs3 fln) birbirlerinin bölgelerini yok etmeye çalışıyorlar.
Oyunda bir çok karakter mevcut hepsinin farklı özellikleri var , iyi bir takım için farklı özelliklere sahip karakterleri takım oyunu ile yönetmek çok önemli.
Sana tavsiyem Dota yerine LOL e başla , tahribatta bir çok müridin üyeligi var (LOL = leagueoflegends)
dota nın geliştirilmiş hali , şuanda valve ve dota nın yapımcısı dota 2 üzerinde çalışıyor tam sürüm çıktıgında bir kısım oraya kayacaktır.
Oyun sistemi Dota , Dota 2, LOL , (bide bi paralı versiyonu vardı amk unuttum ismini) aynı oyüzden söylediklerim hepsi için geçerli grafikler karakterler ve azcık oynanış farklı. Lol daha eğlencelidir fakat fanatik oyuncular sevmez.
Bir çok karakter var hepsinin oyun tarzını ezberlemen gerekiyor dota nın %50 si ezber %50 oyunculuk. İşin piçliğini bileceksin. Karşındakine üstünlük sağlayacaksın. Bu :) bide mümkünse takım ruhu
PanxeR tarafından 03/Ağu/12 19:35 tarihinde düzenlenmiştir -
Dota'ya bir ara bende heveslendim bir kaç kez başlamaya çalıştımda kendi başına pek bir şey öğrenilmiyor gibi. Birini izleyecen ve aktif olarak şu ne sike yarıyor diye soracan. Öğrenme aşaması ders çalışmak gibi o yüzden sıkıldım vazgeçtim
-
GusFring bunu yazdı
Dota'ya bir ara bende heveslendim bir kaç kez başlamaya çalıştımda kendi başına pek bir şey öğrenilmiyor gibi. Birini izleyecen ve aktif olarak şu ne sike yarıyor diye soracan. Öğrenme aşaması ders çalışmak gibi o yüzden sıkıldım vazgeçtim
Evet hocam , oyüzden dota yerine lol ile başlanırsa hemen tecrübe kazanmaya başlıyor insan. Grupça botlara karşı oynuyorsun geliştirkçe senin karşındaki rakiplerinde daha güçlü gelmeye başlıyor.
Dota ezber oyunu oldugu için iyi oynayan birinin nasıl oynadığını izlemek çok önemli
-
PanxeR bunu yazdı
Evet hocam , oyüzden dota yerine lol ile başlanırsa hemen tecrübe kazanmaya başlıyor insan. Grupça botlara karşı oynuyorsun geliştirkçe senin karşındaki rakiplerinde daha güçlü gelmeye başlıyor.
Dota ezber oyunu oldugu için iyi oynayan birinin nasıl oynadığını izlemek çok önemli
Onada geçen başlayacaktım,"Can You Run It" sitesinden LOL için performans ölçümü yaptırdım ölçüm çubuğu %40 civarlarına geldi. O yüzden sistem kasar bende sinir yapar diye ondanda vazgeçtim.
-
tamam ögrenmesi zor mor ama kaptıktan sonra bırakman zor olacaktır :D
-
DOTA tam bir takım ruhu oyunudur. Takımı yatıranlara iyi küfür edilir :D ama zevklidir.
Sıfırdan başlarken çok zorlanabilirsin ama öğrenirsen güzeldir.
-
Dota 2 mi yoksa dota mı?
Dota oynadım bir süre, geçenlerde dota 2ye başladım. 1 aya yakın oldu galiba, öyle böyle değil bütün oyunları bıraktım sabah akşam dota 2 atıyorum. mükemmel zevkli bir oyun. öğrenmesi dota'ya oranla daha kolaylaştırılmış. oynanılabilirlik, grafikler falan gerçekten çok zevk veriyor.
Dota'nın kurulumu biraz daha zahmetli. war3, war3ft, patch, map şeklinde sırayla kurman gerekli. dota2 içinse, steam programını indiriyorsun, dota2 için form dolduruyorsun ve indiriyorsun. dota2 şu anda açık beta konumunda.
ayrıca dota2'de maç bulmak çok kolay find match diyorsun server dahil ayarlayıp seni oyuna sokuyor, mükemmel bir sistem yapmış valve. dota'da düzgün maç bulmak için krizlere giriyordum bir ara.
-
NoktaliVirgul bunu yazdı
DOTA tam bir takım ruhu oyunudur. Takımı yatıranlara iyi küfür edilir :D ama zevklidir.
Katılıyorum takımı yatırana iyi küfredilir :D
-
Theholiqan bunu yazdıNoktaliVirgul bunu yazdı
Katılıyorum takımı yatırana iyi küfredilir :D
Kule dibi dur fazla gitme :D
-
Şu an Tr'lerin aktif olarak kullandığı yaklaşık 5 server var. Eu.battle.net, Dareer, Rgc, Wepla, diğeri aklıma gelmedi neyse. Map Hack denilen bi illet var bu arada oyunda. Dota 2'de map hack yok ama eksiği çok, key bulabilirsen ona da bakabilirsin. Eu.battle.net'de aktif olarak oynuyorum, outofnothing'e /w outofnothing yaparak yazabilirsin. Ft üzerine 1.26a patch i kurduktan sonra eurobattle.net'ten launcher'ın setup'ını indirip, aynı siteden hesap alıp giriş yapabilirsin. İsteğine bağlı diğer serverları da deneyebilirsin tabiiiiiiii.