Dövme Yaptırmayı Düşünüyorum Ve Bu Şarkıyı Arıyorum.
-
dostum birkaç yıl önce yani islam dinine inanırken araştırma yapmıştım. bayaa bi yapmıştım. işin dini boyutu şöyledir ki geçici dövmeler abdesti engeller, kalıcılar engellemez. şöyle açıklayabilirim ki geçici dövmeler deri üzerine yapıldığından deriye su değmesini engellemektedir. bu yüzden abdesti engeller. ancak kalıcı dövmeler deri altına yapıldığı için abdesti engelleme gibi bi durumu yoktur. ha olaya şurdan bakarsan, vücudunun görünümünü dğeiştirmek, islama göre allahın veridği vücuda kalıcı güzelleştirmeler yapmak biraz günahtır. estetikle aynı kavram içerisine girer.
1 ay sonra bileğime güzel bir dövme yaptıracağım (:. bana şans dileyin :P
-
hojam dövme derinin baya altlarına iner abdestlik ter bi durum yok kanımca
ama dinimizde VÜCÜT GELDİĞİ GİBİ GERİ GİTMEK ZORUNDA ameliyat,kaza v.b durumlar hariç tabi
bundan dolayı dövme sakat iş
(bizim cami imamının zamanında bana söylediği kelimelerdir)
-
eklemeyi unuttum SİlDİRMEK İSTERSEN NAH BÖYLE Bİ DÜRÜM
http://www.youtube.com/watch?v=aRgLUoJdcOU
-
bu işin hiç çıkar yolu yok anlaşılan..
-
yok öyle bişey deri altına işlediğinden hiç bi sorun yok hocam çok rahat olmalısın . abdest vs. gibi bi sorunun yk
-
dövme dinimizce gunahtır cunku allahın verdiği bedeni begenmediğin ve ona sus yaptırmak olarak değerlendirilir ancak yukarda arkadaslarımızın belirttiği gibi boy abdesti alabilmen için butun vucuduna su değmesi gerekir ki dovmenin bulundugu yerede dovme deri altına yapıldıgı için bir sorun teskil etmez. Onun haricinde neyin gunah neyin sevap oldugunu biz değil bırakalımda allah katında karar verilsin.
http://www.uzmantv.com/dovme-yaptirmak-gunah-midir
muftulugun cevabı
ancak dediğim gibi dovme yaptırmak kuran-ı kerimde gecmemektedir. dinimizce mekruhtur. Ancak gunah olarak belirtilmemektedir. Gunahlık ozelliği bedeni değiştirmek olarak gorulurayrıca tavsiyelerde bulunuyum kardes bendede dovme var ancak mutlaka dusun tasın ve seni hep temsil edicek birsey bul daha sonra sııkıntı yasama ayrıca bu kesikler faca tarzında birseyse yani derin kesik ise dovmeyi ona gore birsey yaptır yoksa cok sırıtıyor bilgine ilk basta da mumkunse kucuk yaptır sıkılırsanda en azından cover yaptırırsın bi sıkıntın olmaz. -
ayhun bunu yazdı:
-----------------------------dövme dinimizce gunahtır cunku allahın verdiği bedeni begenmediğin ve ona sus yaptırmak olarak değerlendirilir ancak yukarda arkadaslarımızın belirttiği gibi boy abdesti alabilmen için butun vucuduna su değmesi gerekir ki dovmenin bulundugu yerede dovme deri altına yapıldıgı için bir sorun teskil etmez. Onun haricinde neyin gunah neyin sevap oldugunu biz değil bırakalımda allah katında karar verilsin.
http://www.uzmantv.com/dovme-yaptirmak-gunah-midir
muftulugun cevabı
ancak dediğim gibi dovme yaptırmak kuran-ı kerimde gecmemektedir. dinimizce mekruhtur. Ancak gunah olarak belirtilmemektedir. Gunahlık ozelliği bedeni değiştirmek olarak gorulurayrıca tavsiyelerde bulunuyum kardes bendede dovme var ancak mutlaka dusun tasın ve seni hep temsil edicek birsey bul daha sonra sııkıntı yasama ayrıca bu kesikler faca tarzında birseyse yani derin kesik ise dovmeyi ona gore birsey yaptır yoksa cok sırıtıyor bilgine ilk basta da mumkunse kucuk yaptır sıkılırsanda en azından cover yaptırırsın bi sıkıntın olmaz.
-----------------------------eyvallah ayhun.. bu kadar detaylı düşünmemiştim yaptırma öncesi için.